Μετά τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις η Τώνια Μοροπούλου ανακοίνωσε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της στο νομό Δωδεκανήσων.

Αιτία η υπόθεση με τη σύνταξη του πατέρα της, την οποία έπαιρνε μετά το θάνατό του και η δικαστική διένεξη με το δημόσιο, το οποίο της ζητά να επιστρέψειπερισσότερα από 71.000 ευρώ.

Το θέμα ήρθε στο φως από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και δεν άργησε να προκαλέσει τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πειραιώς υπήρξε προβληματισμός και υπήρξαν πιέσειςστην Τώνια Μοροπούλου να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Δεν ήταν λίγοι, άλλωστε, εκείνοι που μέσα και από τα social media έκαναν λόγο για «υπόθεση Λοΐζου» στη ΝΔ.

Οι φωνές πως «το ηθικό πλεονέκτημα δεν έχει χρώμα» τελικά κυριάρχησαν αφού και οι εξηγήσεις που έδωσε η ίδια η υποψήφια βουλευτής μέσω Facebook (σ.σ. δεν έχω κάτι κάτι λάθος έγραψε) δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές. Κάπως έτσι, το βράδυ της Κυριακής (23.06.2019) η Τώνια Μοροπούλου με επιστολή της στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε γνωστό πως αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Στην επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Τώνια Μοροπούλου τονίζει πως δέχεται πόλεμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα «όργανά του», επιμένει πως δεν έχει κάτι τίποτα παράνομο αλλά επειδή «η λάσπη συνεχίζεται» αποσύρει την υποψηφιότητά της. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές (…) Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση«, αναφέρει.

Τώνια Μοροπούλου: Δέχομαι πόλεμο

«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».

newsit.gr- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here