“Υπερασπιζόμαστε τη θέληση του Τηνιακού λαού και τις παρακαταθήκες των προγόνων μας”

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

ΤΟ ΠΙΙΕΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Στις 10 Μαΐου 2019 εκδικάζονται στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για διοικητικές διαφορές, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας στην Αθήνα, 4 προσφυγές κατά του κύρους των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) του Ιουλίου 2018. Οι προσφυγές αυτές στρέφονται ευθέως κατά του Νόμου που ψηφίστηκε στις 28.02.2018 στη Βουλή και επανέφερε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. στην κανονικότητα, μετά την τροπολογία Λοβέρδου του 2014, που κατήργησε την εξαίρεση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., από τα εκκλησιαστικά Ιδρύματα και το κατέστησε Εκκλησιαστικό.

Όλος ο λαός της Τήνου ξεσηκώθηκε και με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο Σίμο Ορφανό, τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και σημερινό Δήμαρχο Γιάννη Σιώτο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τη συντονιστική Επιτροπή και μετά από 4 χρόνια αγώνα καταφέραμε και είμαι περήφανος που και εγώ συνέβαλα σε αυτό, στην ανατροπή της τροπολογίας Λοβέρδου και στην επιστροφή στην κανονικότητα, ώστε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. να παραμένει κοινωφελές Ίδρυμα, με εκκλησιαστικό χαρακτήρα και να μην καταστεί αμιγώς εκκλησιαστικό. Επιπλέον δε να τηρηθεί η διαθήκη των Κτητόρων και οι παραδόσεις και παρακαταθήκες των προγόνων μας.

Σήμερα λοιπόν, προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να καταργηθεί ο τελευταίος Νόμος, να κριθεί αντισυνταγματικός και να γίνει το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. αμιγώς εκκλησιαστικό, οι κ.κ.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β

Ο Πολατσίδης Ιωάννης, Επίτροπος Δ.Ε.

Ο Διαμαντάκης Νικόλαος, Επίτροπος Δ.Ε.

Ο Μέγκουλας Αλέξανδρος, Επίτροπος Δ.Ε.

Ο Καλογήρου Ευάγγελος, Επίτροπος Δ.Ε.

Από σύμπτωση όλοι οι επίτροποι εξελέγησαν με τη στήριξη της πλειοψηφίας του Σωματείου «Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων » και της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή του κυρίου Παναγιώτη Κροντηρά. Αυτό είναι γνωστό σε όλους, παρά τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Παρέμβαση υπέρ αυτών έκανε η Εκκλησία της Ελλάδος (Διοίκηση της Εκκλησίας) και κάποιοι Τήνιοι του εξωτερικού, που τώρα αρνούνται να υπογράψουν εμφανιζόμενοι ως μετανοούντες.

Από την άλλη πλευρά, το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. ως κοινωφελές Ίδρυμα με εκκλησιαστικό χαρακτήρα, ως Ίδρυμα που έχει προσφέρει στην Τήνο και στον τόπο και σε όλους τους κατοίκους, ορθόδοξους και καθολικούς, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, και στην ανάπτυξη της Τήνου, υπερασπίζεται ο Δήμος Τήνου με το Δήμαρχο Γιάννη Σιώτο και δικηγόρους τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και το συμπατριώτη μας, Γιάννη Αλαβάνο. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε όλο το λαό της Τήνου να συμπαρασταθεί στον αγώνα αυτό.

Εν όψει δημοτικών εκλογών καλούνται όλοι οι υποψήφιοι να πάρουν θέση και ιδιαίτερα ο κ. Κροντηράς που ψήφισε τους 4 επιτρόπους που προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε.

Το θέμα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. για την Τήνο και τον τηνιακό λαό είναι θέμα εθνικό και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να ανατρέψει την κανονικότητα 2 αιώνων, τη θέληση του λαού και τις παρακαταθήκες των προγόνων μας.

Μανώλης Σώχος

Αντιδήμαρχος Τήνου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here