Σε «τροχιά» υλοποίησης ο πολυχώρος αθλητισμού-πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου στη Σύρο

Την ένταξη της πρότασης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019, με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

0

Σε «τροχιά» υλοποίησης ο πολυχώρος αθλητισμού-πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου στη Σύρο

Με την αρ. 53850/21-5-2019 (ΑΔΑ 6ΝΥP465XΙ8-K64) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 η εμπεριστατωμένη πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία Πολυχώρου Αθλητισμού – Πολιτισμού και Συνεδριακού Κέντρου στη Σύρο, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου πολυχώρου αθλητισμού – πολιτισμού και Συνεδριακού κέντρου στις παρυφές της Ερμούπολης, σε οικόπεδο 14.160 τ.μ. , ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές του ως:

  1. Συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 2.200 συνέδρων.

  2. Κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ χωρητικότητας 1.800 ατόμων.

  3. Χώρο διεξαγωγής εκθέσεων και

  4. Χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων

«Ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα «όνειρο ζωής», θα το χαρακτήριζα για μένα, αλλά πιστεύω και για όλους τους Συριανούς, δρομολογήθηκε μετά την υπογραφή του Υπουργού. Η Σύρος μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Τα συναισθήματά μου είναι πολύ έντονα.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Συριανοί θα αισθανθούν μεγάλη χαρά. Απευθύνομαι όμως και σε αυτούς τους λίγους κακόπιστους που διακινούν την άποψη ότι το έργο είναι μόνο προεκλογική εξαγγελία.

Εάν πιστεύουν ότι έχω τη δυνατότητα να ελέγχω την υπογραφή των Υπουργών και λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές να υπογράφουν την ένταξη ενός τόσο μεγάλου έργου, προφανώς επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό τους ως κακόπιστοι», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου.