“Το “ταξίδι” μας έχει ξεκινήσει μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας”

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Η Σύρος που αξίζουμε" Μιχάλης Παράβαλος μιλά στο cyclades24

1

“Το “ταξίδι” μας έχει ξεκινήσει μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας”

Το… βάπτισμα του πυρός στην ενασχόληση με τα κοινά παίρνει στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου ο Μιχάλης Παράβαλος.

Ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων αποφάσισε για πρώτη φορά να θέσει υποψηφιότητα, επιλέγοντας να συμπορευθεί με τον συνδυασμό “Η Σύρος που αξίζουμε” του νυν Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού.

Η… ευχάριστη πίεση από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, αλλά και η έλλειψη άλλων υποψηφίων με γνώση και εξειδίκευση στον τομέα του τουρισμού ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο Μιχάλης Παράβαλος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο cyclades24.

1. Ένα σχόλιο για την απόφασή σας να θέσετε υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές.

Η απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα προήλθε από την ανάγκη να εφαρμόσω ιδέες και πρακτικές που θεωρώ ότι θα φέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο νησί μας, έχοντας πρώτα θέσει την υποψηφιότητα μου στη κρίση των συμπολιτών μου. Η συμβουλευτική, έως τώρα, συμμετοχή μου στη τουριστική επιτροπή θα αναβαθμιστεί και θα έχω σίγουρα μεγαλύτερο ρόλο στη χάραξη της.

2. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να μετέχετε στον συνδυασμό “Η Σύρος που αξίζουμε” του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού;

Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ ότι το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων συμβούλων και δημάρχων στις δημοτικές εκλογές, θέλουν το καλύτερο για τη Σύρο. Ο Γιώργος Μαραγκός και οι συνεργάτες του, από την αρχή του έτους μου ασκούσαν μια ευχάριστη πίεση να συνδράμω στην συνέχιση της προσπάθειας τους.

Ανέμενα τη συμπλήρωση του συνόλου των υποψηφίων των άλλων συνδυασμών με την ελπίδα να βρεθούν άνθρωποι με γνώση του τουριστικού αντικειμένου και διάθεση προσφοράς σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι. Δυστυχώς, κατά τη κρίση μου, δεν υπήρξαν τέτοιοι υποψήφιοι και αποφάσισα ότι ήταν η στιγμή να ασχοληθώ ενεργά, πιστεύοντας στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων που κατεγράφησαν την τελευταία πενταετία.

3. Η επαγγελματική σας ενασχόληση αφορά στον τουρισμό, επομένως τι ενέργειες-κινήσεις προτίθεστε να κάνετε εφόσον εκλεγείτε;

Έχω συναντηθεί με πολύ κόσμο και επιχειρηματίες. Με γέμισαν ευθύνη τα λόγια τους «ότι εφόσον βάζεις υποψηφιότητα και αναλάβεις ενεργό ρόλο στη τουριστική επιτροπή θα είμαστε δίπλα σου». Θα προσπαθήσω να μην απογοητεύσω κανέναν.

Ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός νέου συλλόγου με συμμετοχή των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της Σύρου. Ενός συλλόγου με νέα άτομα, νέες ιδέες που τους έχουμε ανάγκη για την καλύτερη προβολή της Σύρου .

Είμαι σε συνεχή συνεργασία με τη Τερψιχόρη, τα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ και ήδη την άλλη εβδομάδα υπάρχει προγραμματισμένη άφιξη αποστολής δημοσιογράφων από την Ιταλία. Να διευκρινίσω ότι η προσπάθεια μου αυτή αφορά όλους, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος.

4. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Σύρος δεν αντέχει και άλλο “καρπούζι” στην ίδια μασχάλη (εννοώντας τον τουρισμό) λόγω της σχέσης πληθυσμού-μεγέθους νησιού, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων (Νεώριο, Δημόσιο Διοίκηση κλπ.). Ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτό;

Η Σύρος έχει τις καλύτερες υποδομές από όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Ο τουρισμός έχει πολλές μορφές. Επιχειρηματικός, αναψυχής, αθλητικός, θρησκευτικός κλπ. Υπάρχουν ξενοδοχεία στην Ερμούπολη με μεγάλες πληρότητες καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Φέτος καταγράφουμε ρεκόρ προσέλευσης μαθητών και το Πάσχα η προσέλευση ήταν απίστευτα μεγάλη.

Αυξήθηκε το συνολικό εισόδημα των επιχειρηματιών, όχι μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και συναφών επαγγελμάτων. Άρα η Σύρος έχει αποδείξει ότι αντέχει και χρειάζεται τον τουρισμό. Το “ταξίδι” μας έχει ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας και θα συνεχιστεί.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here