«Να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε την Σύρο που οραματιστήκαμε»

Συνέντευξη του εντεταλμένου συμβούλου σε πολεοδομικά θέματα και εκ νέου υποψηφίου με τον συνδυασμό “Η Σύρος που αξίζουμε” Σταύρου Γουσγουνέλη

1

«Να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε την Σύρο που οραματιστήκαμε»

Την ανανέωση της εμπιστοσύνης στον συνδυασμό “Η Σύρος που αξίζουμε”, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια “για την Σύρο που οραματιστήκαμε”, ζητά ο εντεταλμένος σύμβουλος για πολεοδομικά θέματα και εκ νέου υποψήφιος Σταύρος Γουσγουνέλης.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παραχώρησε συνέντευξη στο cyclades24, όπου αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσπάθεια και τα έργα που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη πενταετία, τόσο στους τομείς όπου είχε ο ίδιος την ευθύνη (Τεχνικές Υπηρεσίες μέχρι το 2017 και Πολεοδομία), αλλά και συνολικά.

Αναφέρθηκε επίσης στις αποχωρήσεις στελεχών του συνδυασμού κατά την διάρκεια της θητείας, ενώ έδωσε τις δικές του απαντήσεις στην κριτική που ασκείται στην Δημοτική Αρχή.

 1. Ένα σχόλιο για την απόφασή σας να είστε εκ νέου υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές

Μετά την εκλογή του συνδυασμού μας στις προηγούμενες εκλογές βάλαμε στόχο να αλλάξουμε την Σύρο να υλοποιήσουμε όλα τα αναπτυξιακά έργα, τα έργα υποδομών αλλά να κάνουμε και σωστές συντηρήσεις – επισκευές βάσει μελετών των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και υποδομών π.χ. των αθλητικών, της ύδρευσης και αποχέτευσης, των Λιμενικών κλπ.

Στοχεύσαμε πολύ ψηλά σε όλους τους τομείς και προσωπικά εγώ στην υλοποίηση έργων υποδομών που ακούγαμε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν τα βλέπαμε να υλοποιούνται. Αρκετά από αυτά έχουν ήδη γίνει, άλλα υλοποιούνται, πολλές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν ξεκινήσει. Μια θητεία δεν φτάνει για να τα υλοποιήσουμε όλα και δεν μπορώ να σταματήσω να βοηθάω όσο μπορώ σε αυτή την προσπάθεια. Θα είμαι παρών πάση δυνάμει.

Έχω υποχρέωση, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, να βοηθήσουμε να μην υπάρξει οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση ή καθυστέρηση. Πρέπει το έργο μας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

 1. Στην θητεία που ολοκληρώνεται διατελέσατε Αντιδήμαρχος Τεχνικός Υπηρεσιών μέχρι το 2017 και στη συνέχεια Εντεταλμένος Σύμβουλος για Πολεοδομικά Θέματα. Το σχόλιό σας για το έργο που έγινε σε αυτούς του τομείς, τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και τυχόν λάθη που θεωρείτε ότι έγιναν.

Στα έργα και μελέτες που έχουν γίνει έχω αναφερθεί πολλές φορές κι σε άλλες συνεντεύξεις. Τα βλέπει, έτσι και αλλιώς, ο κόσμος καθημερινά ολοκληρωμένα ή να υλοποιούνται σήμερα. Αυτά όμως που θα δουν να ολοκληρώνονται, εκτός από αυτά που έχουν ήδη ξεκινήσει, τα επόμενα χρόνια, αν «Η Σύρος που αξίζουμε» επανεκλεγεί είναι:

Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΒΑΡΗΣ ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟΥ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ (Β ΑΚΔΕ) ΒΟΛΕΙ

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ (Α ΑΚΔΕ) ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΑΦΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Υ.ΠΟ.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΆΚΟΣΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΧΥΤΑ ΣΕ ΧΥΤΥ ΣΥΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΖΑΡΕΤΤΑ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΟΣΤΡΩΣΕΩΝ

Και είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω πολλά!

Αυτά, όμως, που δεν έχω αναφέρει και πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι οι δυσκολίες που αντιμετώπισα, όταν ανέλαβα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, εξαιτίας των προβληματικών έργων που βρήκα μπροστά μου και τον κακών ή καθόλου συντηρήσεων των υποδομών. Επιγραμματικά, να σας αναφέρω μερικές από αυτές τις περιπτώσεις:

 • Επισκευή του Γυμναστηρίου στα Πευκάκια, κατά την οποία είχαν προγραμματίσει να τοποθετηθεί κουρασάνι (κόκκινο χώμα) αντί για ταρτάν και βεβαίως χωρίς να επισκευάσουν κάτι άλλο, χωρίς καμία μελέτη για την επικίνδυνη αίθουσα, την περίφραξη κλπ. Όλοι θυμόμαστε τι τράβηξε η περιοχή από το κοκκινόχωμα….
 • Μελέτη «έτοιμη» για δημοπράτηση για επισκευή της Α Αίθουσας μπάσκετ στο Αθλητικό Κέντρο, χωρίς να έχει γίνει ουσιαστική μελέτη, αφού μετά την έναρξη των προβλεπόμενων εργασιών της, διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να σταματήσουν οι εργασίες για να μην πάνε χαμένα όλα τα χρήματα. Με αυτά τα χρήματα προσπαθήσαμε τουλάχιστον να κάνουμε μια σωστή μελέτη, ώστε αν βρούμε χρηματοδότηση να μπορεί να γίνει σωστά η επισκευή.
 • Δρόμος Χριστού στην Άνω Σύρο, ένας δρόμος που μελετήθηκε και έγινε απαράδεκτα μικρός και ουσιαστικά χωρίς να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο μελετήθηκε δηλ. την μονοδρόμησή του ως άνοδος. Τελικά είναι σχεδόν άχρηστος, εφόσον δεν χωρούν ούτε τα mini bus της δημοτικής συγκοινωνίας , φανταστείτε τα εκδρομικά πούλμαν …. Και δεν έφτανε το λάθος πλάτος του δρόμου, δεν είχε καν μελέτη για την σωστή πρόσβαση στον καινούριο δρόμο (π.χ. από δρόμο Δηλίου και όχι από την ανηφορική είσοδο του γηπέδου σήμερα), αφού δεν μπορούσε τελικά να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά και να κατασκευαστεί ξεχωριστά η σωστή είσοδός του, με αποτέλεσμα να μείνει ως έχει σήμερα για πάντα.
 • Πιάτσα ταξί στην μελέτη της ανάπλασης της παραλίας, έμπροσθεν της Eurobank, που ήταν μη λειτουργική και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ταξί.
 • Μελέτη ανάπλασης παραλίας χωρίς πρόβλεψη στεγάστρων μαγαζιών που εμείς δεν προλαβαίναμε να ολοκληρώσουμε και να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.
 • Μελέτη ανάπλασης παραλίας, χωρίς σωστή μελέτη για τη διευθέτηση ομβρίων υδάτων αγοράς, κάτι που κάναμε όσο καλύτερα γίνονταν τελευταία στιγμή με ΔΕΥΑΣ και Λιμενικό Ταμείο.
 • Μελέτη ποδηλατόδρομου που δεν κατασκευαζόταν σε όλο του το μήκος και χωρίς να έχει καμία κυκλοφοριακή άδεια ή και σύνδεσή του με τη μελέτη της παραλίας.
 • Υπήρχε σχεδόν μηδενική ωρίμανση ενταγμένων έργων στο πρόγραμμα ΟΣΣΑΑ ακόμα και μέχρι Σεπτέμβριο του 2014, μετά από 2,5 χρόνια ένταξής τους, όλα ήθελαν οριστικές μελέτες εγκρίσεις από Υπουργεία κλπ. Ήταν ενταγμένα έργα φωτισμών κτιρίων, επισκευή όψης δημαρχείου, πάρκινκ και παιδική χαρά στον χώρο του στρατοπέδου κλπ., είχαν εντάξει δηλαδή έργα για να πραγματοποιηθούν ακόμα και μέσα στο στρατόπεδο χωρίς το οικόπεδο να ανήκει στον Δήμο. ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, να επιλέξουμε και να βάλουμε έργα και προμήθειες που θα προλαβαίναμε να ολοκληρώσουμε μελέτες και να πάρουμε και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Τρέξαμε και τα καταφέραμε.
 • Λαογραφικό μουσείο, χωρίς μουσειολογική μελέτη, έργο που εκτελούνταν για χρόνια.
 • Τηλεθέρμανση Κολυμβητηρίο, ένα άχρηστο έργο, πεταμένα λεφτά, το έκαναν, όταν όλοι ήξεραν ότι θα κλείσει η ΔΕΗ, ενώ θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει άλλη μορφή ήπιας ενέργειας.
 • Θόλος Κολυμβητηρίου …… 500.000 € πεταμένα.
 • Αμαξοστάσιο Πάγου…. κατασκευή κτιρίου που δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί ως αμαξοστάσιο.
 • Πινακίδες φαντάσματα λειτουργίας κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
 • Πεταμένα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μπάρες και συστήματα πάρκινγκ στο Νησάκι.
 • Λεωφορεία mini bus ασυντήρητα, έτοιμα για πέταμα, αφού υπήρχε πρόθεση να αγοράσουν ένα καινούργιο….. Εμείς και συντηρήσαμε τα παλιά (κατόπιν πιέσεων με δαπάνες του ΚΤΕΛ) και πήραμε ΔΥΟ καινούργια.
 • Γήπεδο ποδοσφαίρου ασυντήρητο, το ίδιο και όλες οι αθλητικές υποδομές που θα έπρεπε μετά την εκλογή μας να προσπαθήσουμε όπως όπως να τα συντηρήσουμε και λειτουργήσουμε, μέχρι να υπάρξει η δυνατότητα σωστής αποκατάστασης, ή να τα κλείσουμε όλα ως ακατάλληλα και να αναζητήσουμε ευθύνες.
 • Το ίδιο και οι ακατάλληλες Παιδικές Χαρές.
 • Θέμα δρόμου Βούρλη, είχαν μελέτη από το Πολυτεχνείο εδώ και χρόνια και δεν είχαν κάνει ουσιαστικά τίποτα.
 • Λαλακιά, δρόμος μεγάλος χωρίς να επαρκή φωτισμό.
 • Λιμενικό Ταμείο, καμία ενέργεια για τη νομιμοποίηση της μαρίνας μετά από 15 χρόνια από την κατασκευή της…
 • Σχολείο Βάρης, με μισή μελέτη στα συρτάρια της Εταιρείας Εγνατία.
 • Ύδρευση Ποσειδωνίας και Αποχέτευση Βάρης, σέρνονταν πολλά χρόνια.
 • Πλατεία Παπάγου (παλιά ζυγοπλάστιγγα), πονεμένη ιστορία που τώρα λένε ότι εμείς δεν κάναμε εμείς τίποτα….
 • 10 χρόνια χαλασμένα φώτα Πλατείας, τα οποία αντικαταστήσαμε κατόπιν μελέτης και έγκρισης από Υπουργείο Πολιτισμού.
 • Όταν κατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια στην Σταμάτιου Πρωίου, περάστηκαν πολύ μικρά καλώδια που δεν σηκώνουν παραπάνω φώτα και τώρα φταίμε εμείς που δεν ξανασηκώνουμε τα πεζοδρόμια να βάλουμε νέα καλώδια και «μας κυνηγάνε οι επαγγελματίες».
 • Στέγαστρα αγοράς, δεν έκαναν τίποτα από τότε που πήραν τις προμελέτες.
 • Μηδενικές επισκευές με αποτέλεσμα να γίνουν ακατάλληλα τα δημοτικά ακίνητα-φιλέτα που θα μπορούσαμε να νοικιάζουμε τώρα π.χ. πρώην Αγορά και άλλα ακίνητα της περιοχής.
 • Φαραωνική μελέτη βιομηχανικού μουσείου ΚΕΤΕΠΟ με τα γνωστά θέματα αύξησης αμοιβής μελετητή, την οποία θα δούμε ποιος θα πληρώσει.

κλπ. κλπ

Τι να πρωτοθυμηθώ…..

-Σήμερα από τη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για Πολεοδομικά θέματα

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά για την τακτοποίηση του αρχείου αδειών και πολύ σύντομα ελπίζω, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του μειοδοτικού διαγωνισμού, να μισθώσουμε νέο κτίριο για την μεταφορά και καλύτερη προστασία του αρχείου.

Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε την ψηφιοποίηση του αρχείου οικοδομικών αδειών της τελευταίας 10ετίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ολοκληρώσαμε την Πολεοδομική Μελέτη της Ερμούπολης και μετά την έγκριση που πήραμε από το κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ Υπουργείου Αιγαίου και την αποστολή της στο ΥΠΕΝ , Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα προχωρήσουμε την Υδρογεωλογική μελέτη που μας έχουν ζητήσει, ώστε επιτέλους να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία. Να σας πω εδώ ότι συνεχώς εμφανίζονται καινούργια εμπόδια, από το πουθενά, λες και μια «ανώτερη» δύναμη δεν θέλει ποτέ να ολοκληρωθεί… Εμείς όμως επιμένουμε και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

3. Ήσασταν ένα από τα πρώτα μέλη στην «γέννηση» αυτού του συνδυασμού το 2014 και πετύχατε μία καθαρή εκλογική νίκη, στην πορεία όμως υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις στελεχών. Που θεωρείτε ότι οφείλεται αυτό; Πιστεύετε ότι αυτές οι απώλειες θα επηρεάσουν τον συνδυασμό ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου;

Κατά την διάρκεια συνεργασίας, σε κάθε ομάδα ανθρώπων και περισσότερο σε πολιτικούς συνδυασμούς είναι πολύ πιθανόν και πολλές φορές θεμιτό να υπάρχουν διαφωνίες, οι οποίες οδηγούν σε δημιουργικές εντάσεις αλλά και σε διαζύγια… Δεν μπορείς να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που διαφωνείς και είναι καλύτερα ο κάθε ένας να τραβήξει τον δρόμο του.

Για το τι έγινε σε κάθε περίπτωση, τα έχει μάθει ήδη ο κόσμος και εγώ δεν μπορώ να πω κάτι επιπλέον. Το καλό είναι ότι ο συνδυασμός μας «Η Σύρος που Αξίζουμε» έχει τώρα ενισχυθεί με νέα μέλη πολύ καταξιωμένα, έμπειρα, πετυχημένα ο κάθε ένας στον τομέα του και με όρεξη να δουλέψουν.

Ελπίζω ο κόσμος να ψηφίσει με γνώμονα τις ικανότητες του καθενός και όχι βάσει γνωριμιών, πολιτικών πεποιθήσεων, ή του αν είχαν προσφέρει στο παρελθόν, αλλά βάσει του τι μπορούν αύριο να κάνουν για τον τόπο.

4. Στην κριτική που σας ασκήθηκε ένα από τα κύρια στοιχεία που τόνιζαν αρκετοί είναι ότι δώσατε βάρος και σπαταλήσατε το μεγαλύτερο κομμάτι των πόρων στον τουρισμό και στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε βάρος των δράσεων για τον δημότη και τις υποδομές του νησιού. Τι απαντάτε σε αυτό;

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω πια, γιατί κάποιοι λένε ότι δεν κάνουμε τίποτα για τον τουρισμό. Άλλοι, όπως λένε, ότι ρίχνουμε το περισσότερο βάρος στον τουρισμό και άλλοι ότι για όλα φταίει ο Δήμαρχος π.χ. γιατί δεν υπάρχουν πολλά πλοία συγκοινωνίας, γιατί δεν έχει κάθε μέρα 2 δρομολόγια αεροπλάνων, γιατί δεν έρχονται πολλά κρουαζιερόπλοια όπως στην Σαντορίνη, γιατί έρχεται πολύς κόσμος (βάσει επίσημων στοιχείων Λιμεναρχείου), αλλά ότι οι επισκέπτες δεν διαθέτουν πολλά χρήματα για τις διακοπές τους και διανυκτερεύουν φιλοξενούμενοι σε γνωστούς κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που Αξίζουμε έχει πάρει «πατριωτικά» θα έλεγα το θέμα του τουρισμού και έχει καταφέρει να έρχεται πολύς κόσμος στο νησί, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συνεχή αύξηση αφιξοαναχωρήσεων.

Έχει καθιερώσει τη Σύρο ως νησί αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού, χωρίς βεβαίως αυτό να γίνεται εις βάρος των υποδομών, εφόσον παράλληλα υλοποιούνται και έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν άμεσα πολλά έργα υποδομών (Λιμενικές εγκαταστάσεις ασφαλείας κρουαζιεροπλοίων, επέκταση αεροδρομίου, αγορά νέων αφαλατώσεων, Ύδρευση – Αποχέτευση Βάρης Ποσειδωνίας, επέκταση Βιολογικού Καθαρισμού, Σχεδιασμός και αδειοδότηση νέου λιμανιού στην περιοχή Λαδόπουλου, νέος εμπορικός προβλήτας όπισθεν γηπέδου βόλεϊ, αξιοποίηση στρατοπέδου και επέκταση Σχολών Πανεπιστημίου, αδειοδότηση και λειτουργία μαρίνας Λαζαρέττων, Μετατροπή ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ για να μεγαλώσει κατά 20 χρόνια τουλάχιστον η διάρκεια ζωής του, προμήθεια και κατασκευή συστήματος διαλογής ανακυκλώσιμων ΣΜΑΥ στον χώρο του ΧΥΤΑ, σωστή ανακατασκευή όλων των αθλητικών υποδομών κ.ά. Τι άλλη υποδομή θα μπορούσε να γίνει και δεν το κάναμε και πόσο γρηγορότερα;;;

Πιστεύω ότι το τελικό άριστο αποτέλεσμα θα έρθει, όταν και οι επαγγελματίες του τουρισμού δεν περιμένουν από τον Δήμο να φέρει τον κόσμο, αλλά όταν κάνουν ό,τι μπορούν για να προσελκύσουν κόσμο στις επιχειρήσεις τους, επενδύοντας χρήματα για πώληση χονδρικής σε πρακτορεία του εξωτερικού, αυξάνοντας τις κλίνες, βελτιώνοντας τις υποδομές τους σε εξοπλισμό (αναβάθμιση παροχών σε ΑΜΕΑ τώρα που έχουμε στις παραλίες τις ειδικές ράμπες) και βεβαίως το σημαντικότερο χρησιμοποιώντας όλα τα νέα τεχνολογικά μέσα του διαδικτύου για τη διαφήμισή τους (Με σύγχρονες ιστοσελίδες, καλές φωτογραφίες των επιχειρήσεων, Digital marketing, remarketing, google add works, facebook, instagram, πλατφορμες όπωςBooking, trivago, tripadvisor) με νέα πακέτα εκδρομών και δραστηριοτήτων κλπ.

Να είστε σίγουροι πως, αν καταφέρουμε όλοι μαζί την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αν αυξηθεί η ζήτηση τότε οι πλοιοκτήτες κατόπιν πίεσης της ζήτησης εισιτηρίων, θα δρομολογήσουν πολλά περισσότερα πλοία. Για να έχετε μια αναλογία των γύρω νησιών και των μεγεθών στο πόσα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων χρειάζονται, σας αναφέρω ότι η Σύρος πρέπει ενδεικτικά να έχει περίπου 12.000 κλίνες, όταν η Πάρος πάνω από 150.000 ή Σαντορίνη 350.000, η Μύκονος 250.000 (περίπου).

5. Κλείνοντας, τι θα θέλατε να πείτε στους δημότες της Σύρου ενόψει των εκλογών και για ποιους λόγους πρέπει να εμπιστευτούν ξανά τον συνδυασμό σας;

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο την σημερινή δημοτική αρχή να ολοκληρώσει το έργο της, να στηρίξουμε τον συνδυασμό που φτιάξαμε από το μηδέν για το καλό του νησιού μας. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί με τους νέους πολύ ικανούς συνυποψήφιους μας που θα ενισχύσουν την προσπάθεια, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας το συντομότερο την Σύρο που οραματιστήκαμε.