Μια αγκαλιά για τον Φοίνικα…

0

Με ένα μοναδικό τρόπο θέλησαν  να συστηθούν οι υποψήφιοι του Φοίνικα στο συνδυασμό του Γιώργου Μαραγκού  »Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ».

Κατερίνα Θεοδώρου, Θοδωρής Ιωάννου, Κρητικού Ράνια, Ξανθάκη Ρόζα ,  Γιωργος Περρής και Ρούσσος Ιωσήφ, έδωσαν ομαδική συνέντευξη στο Cyclades24.gr, για το αγαπημένο τους χωριό το Φοίνικα, αποδεικνύοντας, ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να διεκδικήσουν  πράγματα για το χωριό τους στο οποίο και πολιτεύονται…

κα. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Πρώτη φορά έρχεσαι σε επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πώς το αποφάσισες

Τον Γ. Μαραγκό τον ψήφισα και το 2014.. Είχε αυτήν τη φρεσκάδα του νέου ,του διαφορετικού , έτσι ώστε το νησί μας επιτέλους να αλλάξει να συγχρονιστεί.. Στα χρόνια της θητείας του , μαζί με την ομάδα του που απαρτίζεται από νέους και άξιους ανθρώπους, το νησί άρχισε να αλλάζει και θέλω να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ αυτούς τους άξιους νέους ανθρώπους να συνεχίσουν το έργο που άρχισαν και να πραγματοποιήσουν το όραμα τους για το νησί μας..

Σε μια εποχή γενικότερης απροθυμίας για συμμετοχή στα «κοινά» τι σας ώθησε για ενασχόληση;

Οι πολίτες δεν πρέπει να είμαστε αδρανείς .. Αν πιστεύουμε σε κάποιον ότι θα κάνει καλό στον τόπο μας πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας ,να σηκώσουμε τα μανίκια και να συνδράμουμε όλοι.. Άρα αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ είναι η πίστη μου ότι ο Γ. Μαραγκός είναι ο κατάλληλος δήμαρχος και η αγάπη μου για τη Σύρο ,το χωριό μας το Φοίνικα και για την οικογένεια μου..

Ποια είναι τα δικά σου καλά στοιχεία τα οποία θα ήταν χρήσιμα στον Δήμο

Το χωριό μου,το Φοίνικα, το βλέπω σαν την οικογένεια μου.. Έχουμε κοινά προβλήματα και ότι καλό γίνεται στο χωριό επηρεάζει θετικά και τα σπίτια μας.. παράδειγμα η ύδρευση, η αποχέτευση, τα σχολεία, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες για τα παιδιά μας και άλλα πολλά.. Σαν μητέρα δύο μικρών αγοριών για την οικογένεια μου παλεύω καθημερινά για το καλύτερο με όλες μου τις δυνάμεις.. Έτσι μπορώ να δουλέψω και να παλέψω για το χωριό μου μιας και το θεωρώ και αυτό οικογένεια..

Ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους

Θα ήθελα να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να βάλουν πρώτα στο μυαλό τους το καλό του νησιού και το μέλλον των παιδιών μας.. Τα πράγματα έχουν αλλάξει στην αυτοδιοίκηση και όχι μόνο .. Πρέπει να διαλέξουν ανθρώπους άξιους αλλά και με γνώσεις και μυαλά που μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν το σημερινό σύστημα .. Το παιχνίδι παίζεται αλλιώς και οι παίκτες πρέπει να είναι κατάλληλοι και να γνωρίζουν καλά τους όρους του παιχνιδιού..

κ. Θοδωρή Ιωάννου, Ανήκετε στη νέα γενιά των υποψηφίων. Τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να προσφέρει η νέα γενιά στην ενασχόληση της με τα κοινά; Θα μπορούσε να φέρει την αλλαγή σε έναν τόπο;

Η νέα γενιά με το διαφορετικό τρόπο σκέψης της θέλουμε να προσφέρουμε της νέες μας ιδέες και να μπορούμε να προσφέρουμε σε ανθρώπους που γνωρίζουν το νησί που θέλουμε να το βλέπουμε να ανθίζει!

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας αν αύριο εκλεγείτε τοπικός-δημοτικός σύμβουλος

θα προσπαθήσω να συνεχίζω να ακούω τα προβλήματα τον συμπολιτών μου και να μπορέσω να βρω τρόπους να επιλυθούν όσα μπορούμε περισσότερα.

Ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους

 Εμείς η νέα γενιά μπορούμε και θα προσφέρουμε πολλά για το νησί μας!!

κα. ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ, Πρώτη φορά έρχεσαι σε επαφή με την πολιτική. Πως το αποφασίσατε;

Ως αθλήτρια έχω μάθει να αγωνίζομαι και να θέτω στόχους στην ζωή. Έτσι η προταση για συμμετοχή στα » κοινά » έγινε ο έπαινος στόχος μου για την Σύρο που Αξίζουμε.

Σε μια εποχή γενικότερης απροθυμίας για συμμετοχή στα «κοινά» τι σας ώθησε για ενασχόληση ;

Η συμμετοχή στις πολιτικές αποφάσεις είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που κρίνεται το μέλλον μας. Η πρόταση που δέχθηκα από τον Δήμαρχο μας με τιμά και θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον τόπο που αγαπώ.Η εθελοντική δράση δεν σχετίζεται με τα κοινά, προσφέρεις γιατί απλά το κάνεις με την καρδιά σου. Ενα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μου είναι πως θέλω να προσφέρω όπου μπορώ. Αν καταφέρω να ενεργοποιήσω τους συμπολίτες μου στον ωραίο αυτό αγώνα για το κοινωνικό σύνολο θα είμαι ικανοποιημένη.

Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης να επιλέξει τον συνδιασμό του Γιώργου Μαραγκού;

Πρώτον γιατί δεν φοβάται να δει κατάματα την αλήθεια, δεύτερον γιατί δεν αποφασίζει σαν κλειστό κλάμπ συμφερόντων και τρίτον γιατί είναι ο άνθρωπος της » διπλανής πόρτας» για να πάει την Σύρο μας δυναμικά μπροστά

Ποιο μήνυμα απευθύνεται στους ψηφοφόρους σας;

Όπως πολύ χαρακτηριστικά είπα και στον Δήμαρχο μας, με σεβασμό και όραμα για το νησί μας, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα και θετική ενέργεια, είμαι υποψήφια της παράταξης ‘’Η Σύρος που αξίζουμε’’ για την δημοτική κοινότητα του Φοίνικα. Κάνοντας αυτό το νέο ξεκίνημα, δεν νιώθω πολιτικός με την ευρεία έννοια, νιώθω πολίτης που μπορεί να προσφέρει κάτι και στον τόπο μου και θέτω ως στόχο να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών, με αξιοπρέπεια και εντιμότητα

 

κα. ΞΑΝΘΑΚΗ ΡΟΖΑ, Μια επιτυχημένη χρονιά, τόσο στο σύλλογο όσο και στη τοπική κοινότητα. Πλέον μεταπηδάτε ως Υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Τι αποκομίσατε αυτή την τετραετία;

«Στην Τοπική Κοινότητα του Φοίνικα, μαζί με τον εν ενεργεία πρόεδρο, Γιώργο Περρή, το δήμαρχο μας, Γιώργο Μαραγκό, τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους καταφέραμε να πετύχουμε πολλά και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, όπως και οι δημότες μας. Ο Φοίνικας βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής που άσκησε η σημερινή δημοτική αρχή κι αυτό φάνηκε στην πράξη και στον τελικό απολογισμό. Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος είναι ένα διαφορετικό όργανο, προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε πολλές εκδηλώσεις και δράσεις, με την στήριξη του Δήμου, της Περιφέρειας, της Ενορίας μας και πολλών χορηγών, αλλά κυρίως με την αγάπη και τη συμμετοχή των μελών μας και του απλού κόσμου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για ότι καταφέραμε και θα συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση με στόχο να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, προσωπικά, δεν το βλέπω ως «αναβάθμιση», αλλά ως μια ευκαιρία να προσφέρω αυτό που μπορώ σε επίπεδο νησιού, στα χωριά μας και στην πόλη. Γι αυτό κι ευχαριστώ το δήμαρχο που μου δίνει αυτή την ευκαιρία και υπόσχομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή και να κάνουμε ακόμη πιο όμορφο τον τόπο μας».

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν την πενταετία που πέρασε στην περιοχή του Φοίνικα;

«Πραγματικά εκτελέστηκαν σημαντικά έργα με βασικότερα την ανάπλαση της πλατείας του Φοίνικα και την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, όπως και πολλές άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες συνέβαλαν ώστε να αλλάξει όψη και να γίνει πολύ πιο ελκυστική η εικόνα του χωριού μας. Οργανώσαμε τις παραλίες μας, επισκευάσαμε την πλατφόρμα του Φοίνικα, ενισχύσαμε και στηρίξαμε τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, ικανοποιήσαμε το αίτημα για τοποθέτηση μηχανήματος ΑΤΜ, προσπαθήσαμε και ανταπεξήλθαμε στις ανάγκες της καθημερινότητας. Γενικότερα, ήμασταν παρόντες, σταθήκαμε στο πλευρό των δημοτών μας και προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αιτήματά τους. Και σ’ αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι η σημερινή δημοτική αρχή έδωσε ρόλο και πραγματική υπόσταση στο θεσμό των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Σήμερα, με ικανοποίηση βλέπουμε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο και την προσπάθεια που καταβάλαμε και είμαστε σίγουροι ότι την Κυριακή 26 Μαΐου θα εμπιστευθούν ξανά τον ανανεωμένο και ενισχυμένο συνδυασμό μας»

Τι απαντάτε σε όλους αυτούς που ασκούν έντονη κριτική για τη μη υλοποίηση έργου ιδιαίτερα στην περιφέρεια του νησιού;

«Μάλλον δεν έχουν την αίσθηση της πραγματικότητας . Το έργο που υλοποιήθηκε κατά την τρέχουσα θητεία, ειδικά στην περιφέρεια του νησιού, είμαι σίγουρη ότι δεν έχει προηγούμενο. Ως δημοτική αρχή έχουμε κάνει τον απολογισμό μας σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, προκειμένου οι δημότες να είναι ενημερωμένοι για τα πεπραγμένα. Αν κάποιοι στοχεύουν να μηδενίσουν το έργο μας είναι δικαίωμά τους. Δυστυχώς γι αυτούς, τα στοιχεία και οι αριθμοί μιλούν από μόνα τους και είναι αδιαμφισβήτητα. Ο κόσμος δεν είναι αχάριστος. Ξέρει να κρίνει και να αναγνωρίζει»

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο κ. Μαραγκός δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος, θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος; Ποια τα κριτήρια που θα θέσετε;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Μαραγκός θα εκλεγεί ξανά δήμαρχος, διότι κατάφερε με την αξία του να απολαμβάνει σήμερα, την εμπιστοσύνη των δημοτών του νησιού μας. Σε ότι με αφορά, θα προσπαθήσω να είμαι αντάξια των προσδοκιών των δημοτών, όταν αυτοί μου αναθέσουν με την ψήφο τους, μια θέση στο δημοτικό μας συμβούλιο».

Ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους;

«Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τις δημοτικές εκλογές. Ο Γιώργος Μαραγκός και οι συνεργάτες του έδειξαν ότι αποτελούν μια αποτελεσματική και αξιόπιστη δημοτική αρχή, η οποία θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και πληρότητα, με δεδομένο ότι το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από ικανότατους και φιλόδοξους ανθρώπους. Είμαι σίγουρη ότι την Κυριακή 26 Μαΐου, οι ψηφοφόροι της Σύρου θα επιλέξουν με γνώμονα το συμφέρον και την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού μας. Έρχεται μια καινούργια και κρίσιμη δημοτική θητεία και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε δυναμικά, κοιτώντας μόνο μπροστά για το καλό του τόπου μας και την πρόοδο του νησιού μας»

κ. ΠΕΡΡΗ Γιώργο, Πώς αποφασίσατε να διεκδικήσετε μια δεύτερη θητεία;

Η ανάγκη για βελτίωση της ζωής του τόπου μας με οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Ξεκινήσαμε με το Γιώργο Μαραγκό και το επιτελείο του μία προσπάθεια που νομίζω ότι έχει αποτέλεσμα αλλά και μεγάλα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης

Γιατί επιλέξατε να είστε ξανά υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαραγκού;

Η νέα ομάδα που συστάθηκε τότε, ξεκίνησε με όρεξη αλλά και γνώση της κατάστασης που επικρατούσε  στην περιφέρεια του νησιού μας. Άνθρωποι εργατικοί και με ανιδιοτέλεια βάζοντας πάνω από όλα την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων

Αν θεωρείτε ότι υπάρχουν λάθη και παραλήψεις στη περιοχή, Μπορείτε να τα αναλύσετε και να αναφερθείτε σε κάποια μέτρα που προβλέπονται ως λύσεις σε αυτά, επί του πρακτέου

Υπάρχουν προβλήματα στον Φοίνικα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να αναδείξουν την περιοχή μας. Συγκεκριμένα, και μετά από την καθημερινή επικοινωνία με τους κατοίκους και την προσωπική εμπειρία, το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η αντιμετώπιση του χειμέριου κύματος στην παραλία, ένα φαινόμενο που  ταλαιπωρεί μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες για χρόνια.   Με την εξαιρετική μας συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου και τον Δημήτρη Κοσμά, απόδειξη της οποίας είναι η νέα πλατεία Φοίνικα, θα ανατεθεί σύντομα η μελέτη αντιμετώπισης του φαινομένου. Η παρακαμπτήρια οδός, παράλληλα της παραλιακής, είναι μία ακόμη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που θέλουμε να προωθήσουμε συνεχίζοντας το έργο του πρώην Δήμου Ποσειδωνίας, που με τον νυν Αντιδήμαρχο Σύρου Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου είχε ξεκινήσει. Ένα σημαντικό έργο είναι η αποχέτευση που πρέπει μέσα στην επόμενη τριετία να μελετηθεί. Δεν ξεχνάμε όμως και τις μικρότερες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Φοίνικα και το Βήσσα ώστε η καθημερινότητα μας να βελτιωθεί.

Ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους;

Ο πήχης έχει ανέβει, τα περιθώρια διόρθωσης λαθών και περαιτέρω βελτίωσης υπάρχουν. Για αυτό θέλω να δουλέψω και να προσφέρω όσα είναι δυνατόν, πάντα με την αρωγή των συμπολιτών μου. Είναι εφικτό με την δυνατή ομάδα του Γιώργου Μαραγκού και τον συνδυασμό μας ‘Τη Σύρο Που Αξίζουμε’

 

κ. ΡΟΥΣΣΟ ΙΩΣΗΦ (ΣΟΛΑΚΑΣ), Πρώτη φορά έρχεστε σε επαφή με την πολιτική. Πώς το αποφασίσατε;

Όντος με την πολιτική είναι η πρώτη φορά,αλλά με τα κοινά ασχολούμαι αρκετά χρόνια , όντας μέλος στα ΔΣ διαφόρων συλλόγων όπως ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Φοίνικα ,Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας, μέλος στο ΔΣ Παγκυκλαδικού σωματείου χειριστών και πρόσφατα μέλος και στο ΔΣ του συλλόγου επιχειρηματιών Φοίνικα. Όταν λοιπόν με τίμησε με την πρόταση του ο Γιώργος Μαραγκός και ο συνδυασμός » Η Σύρος που αξίζουμε» , αισθάνθηκα ότι ήρθε η ώρα να εργαστούμε για τα πιο δύσκολα , την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Φοίνικα και την Σύρο.

Σε μια εποχή γενικότερης απροθυμίας για συμμετοχή στα «κοινά» τι σας ώθησε για ενασχόληση;

 Είναι δύσκολη εποχή για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά,από την άλλη όμως δεν γίνεται να είμαστε μόνο κριτική και θέλω. Δεν γίνονται όλα αυτόματα.Δεν μπορούσα λοιπόν να δεχθώ ότι θα αφήσουμε τον τόπο μας και τις ζωές μας στην τύχη τους.Το οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά και στα παιδιά μας ,να βγούμε μπροστά να δουλέψουμε ,να συνεργαστούμε και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και δημιουργικό.Πως θα γίνει η κοινωνία μας καλύτερη αν δεν συνεργαστούμε και δεν εργαστούμε όλοι μαζι;Δεν υπήρχε λοιπόν περίπτωση να μείνω απλά θεατής .Αγαπάω τον Φοίνικα και την Συρο και θα είμαι ενεργός πολίτης.

Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης να επιλέξει τον συνδυασμό του Γιώργου Μαραγκού;

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ.Καταρχήν ο Γιώργος Μαραγκος και’ η Σύρος που αξίζουμε «,έχουν αποδείξει ότι ξεπερνούν σημαντικές δυσκολίες και μπορούν να υλοποιήσουν αυτά που κάποιοι προσπαθούσαν για χρόνια ,ή δεν προσπάθησαν καθόλου.

ΓΝΩΣΗ. Υπάρχει η γνώση για τον τρόπο υλοποίησης και χρηματοδότησης,σημαντικών έργων.Και αυτό αποδεικνύεται σε σύγκριση με το παρελθόν.

ΑΦΟΣΙΩΣΗ.Για να πετύχουμε τους στόχους μας ,πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι .Και ο Γιώργος Μαραγκός με τους συνεργάτες του το απέδειξαν.Αφοσιωθηκαν να ξανα αποκτήσει η Σύρος την ζωντάνια που είχε χάσει,και τα κατάφεραν

Ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους;

Πρέπει η Σύρος να συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια.Για να το πετύχουμε πρέπει να να εργαστούμε,να συνεργαστούμε και να έχουμε θετική προσέγγιση της ίδιας μας της ζωής. Χρειάζονται και η κριτική και οι διεκδικήσεις. Να βάλουμε όμως στο περιθώριο τη μιζέρια και τον αρνητισμό.Να εμπιστευτούμε ανθρώπους που δεν διστάζουν να βγουν μπροστά και να εκτεθούν. Που δεν αποφεύγουν ένα δημοκρατικό διάλογο. Εμπιστευόμαστε ανθρώπους που παρουσιάζουν τις προτάσεις και τις ιδέες στους ,χωρίς να φοβούνται τον αντίλογο,χωρίς να προσπαθούν να κρύψουν αδυναμίες.Ο Γιώργος Μαραγκός και «η Σύρος που αξίζουμε» ,κατάφεραν σε ΜΙΑ μόνο τετραετία να κάνουν σημαντικά πράγματα για τον τόπο,και να δώσουν άλλη πνοή στο Νησί.Πρεπει αυτό να έχει συνέχεια,το οφείλουμε σε εμάς και στα παιδιά μας