Έφυγε απο τη ζωή ο «Τερζής» της Κοζάνης, Μανώλης Σαμαράς

0

Έφυγε από τη ζωή μία από τις καλύτερες λαϊκές φωνές και ένα από τα καλύτερα παιδιά του καλλιτεχνικού χώρου, σε ηλικία 60 ετών, Μανώλης Σαμαράς.

Σεμνός καλλιτέχνης  που τίμησε με την καλλιτεχνική του διαδρομή -παρά τα γνωστά εμπόδια του χώρου-και το τραγούδι, τη Κοζάνη και το αγαπημένο του χωριό, Βελβεντό.

Η διαδρομή του στο χώρο του τραγουδιού γνώρισε στιγμές μοναδικές. Υπέροχη λαϊκή φωνή με μια ποιοτική δουλειά που αποτυπώθηκε στην προσωπική του δισκογραφία. Συνεργάστηκε άψογα με μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού κατά τη διαδρομή του στον καλλιτεχνικό χώρο.

Χτυπημένος από την αρρώστια της εποχής, πριν από τρεις μήνες, δεν τα κατάφερε να βγει νικητής. Ο καλλιτεχνικός χώρος χάνει έναν σημαντικό καλλιτέχνη με ήθος και σεμνότητα.

Τι να πρωτοπούμε για το Μανώλη Σαμαρά, όσοι τον γνωρίσαμε ξέρουμε πολύ καλά ποιος ήταν ο Μανώλης. Ο Τερζής…της Κοζάνης λέγαμε. Μάλιστα ο Μανώλης είχε συνεργαστεί και με τον Πασχάλη Τερζή και όχι μόνο…

Ένα από τα ήταν και το ντουέτο του με τον Πασχάλη Τερζή σε μουσική Παναγιώτη Αποστολίδη και στίχους Γ. Κοτσώνη το οποίο ηχογραφήθηκε το 1997 και κυκλοφόρησε από την εταιρεία «Άποψη» στο cd του Μανώλη Σαμαρά, που είχε τον τίτλο «Οδός Επταπυργίου».

Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε στη Γέφυρα live και σε άλλα πολλά μαγαζιά της Μακεδονίας.
manlsamar
Ενα ωραίο χασάπικο με τίτλο «Θεσσαλονίκη», αφιερωμένο στην πόλη και τις ομορφιές της… Η ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας ήταν του Γιάννη Γκιούρα…

Η σωρός του θα εκτεθεί Ι.Ν.Κοίμησης Θεοτόκου Βελβεντού, αύριο Σάββατο στις 10:00 το πρωί και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 11:00

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here