Ο Παύλος Ραουζαίος αποτέλεσε μία από τις υποψηφιότητες των φετινών δημοτικών εκλογών που συζητήθηκαν αρκετά μετά την μεταγραφή του, από τον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας στο συνδυασμό του Δήμαρχου Γιώργου Μαραγκού.

Ο κ. Ραουζαίος μίλησε στο cyclades24 για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και τα μελλοντικά του σχέδια στο πλευρό του κ. Μαραγκού.

  • Το 2014 ήσασταν υποψήφιος με το συνδυασμό του Ανδρέα Γιαλόγλου και το 2019 μεταπηδήσατε στην παράταξη του Γιώργου Μαραγκού. Ποιοι ήταν οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο ώστε να οδηγηθείτε σε αυτή την απόφαση;

Πράγματι το 2014 είχα την τιμή και τη χαρά να μετέχω ως υποψήφιος υπό τον Ανδρέα Γιαλογλου. Ο κ. Γιαλόγλου είναι επικεφαλής της παράταξης (της οποίας είμαι ακόμη μέλος), και ανέλαβε μετά από ψηφοφορία στην οποία και συμμετείχα, μετά την απόφαση του κ. Γιάννη Δεκαβαλλα να μην συμμετέχει πλέον ως υποψήφιος στον πρώτο βαθμό και να συνεχίσει στο δεύτερο. Ο συνδυασμός ΣΥΡΟΣ ΈΝΑ ΒΉΜΑ ΜΠΡΟΣΤΆ, μετά την 31 Αυγούστου 2019 δεν θα υφίσταται πλέον, ούτε ζητήθηκε ποτέ από τον επικεφαλής της, ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου ηγέτη σε αυτή έστω και με διαφορετική ονομασία. Άρα συμπερασματικά δεν πρόκειται για μεταπήδηση. Ξέρετε, αυτό για το οποίο δεν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος είναι η ασυνέχεια και η ασυνέπεια. Ξεκίνησα με τον Γιώργο Παπιτση, εκλέξαμε κατόπιν τον Φώτη Ξαγοράρη, είχαμε την συνένωση των τριών δήμων, και η συνέχεια αυτή που σας προανέφερα. Αν υπήρχε μεταπήδηση θα υπήρχε και ανεξάρτητο ποίηση ή παραίτηση. Αποδέχτηκα όμως την πρόταση με χαρά και με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο που ζω και εργάζομαι, μιας και είχε προηγηθεί η πολύ τιμητική πρόταση για κάποιον που όντας στην αντιπολίτευση για την προεδρία της ΡΕΔΗΣΕ και εάν θέλετε είχαν δημιουργηθεί κάποιες γέφυρες ανάμεσά μας, και επίσης εκτιμώ ότι και η στάση μου ως αντιπολιτευομενος σύμβουλος στην κοινότητα της Άνω Σύρου η οποία ήταν επικοδομητική και όχι στείρα συνέβαλε σε αυτό.

  • Έχετε σημαντική εμπειρία από τη συμμετοχή σας σε μια σειρά από εκλογικές αναμετρήσεις δημοτικών εκλογών κατά το παρελθόν. Ποια είναι η αίσθηση και η εκτίμησή σας για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής;

Αυτό το οποίο εισπράττω από τις συζητήσεις με τους συνανθρώπους μου είναι ότι ο συνδυασμός στον οποίο μετέχω είναι πιο ομοιογενής και πιο ουσιαστικός. Υπάρχουν και έμπειροι και ικανοί και άνθρωποι νεότεροι σε ηλικία αλλά και σε συμμετοχή. Αυτό έχει εκτιμηθεί από το εκλογικό σώμα το οποίο κάνει και τις συγκρίσεις. Δεν σας κρύβω ότι φθάνοντας στο νήμα πλέον της λήξης της προεκλογικής περιόδου είμαι πιο σίγουρος και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα από ότι πριν μερικούς μήνες. Θεωρώ δεδομένη την επανεκλογή του Γιώργου Μαραγκού.

  • Είσαστε εν ενεργεία πρόεδρος στην Αιγαίο Τηλεόραση και στην ΔΕΠΕΔΑΣ. Εδώ και πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και σήμερα βρίσκεται, πλέον, στο χείλος του γκρεμού. Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα επιβίωσης και ανάκαμψης στο μέλλον και ποιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να παρθούν για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

Ένας από τους λόγους που μετέχω σε αυτές τις εκλογές είναι και η ΡΕΔΗΣΕ. Έχω αφιερώσει αφιλοκερδώς και ζημιογόνα οικονομικά για εμένα πολύ χρόνο σε αυτό το ράδιο τηλεοπτικό σταθμό. Έχω δώσει με τους στενούς συνεργάτες μου πολλές μάχες. Τις κερδίσαμε όλες, εκτός από μια. Αυτή με το ΙΚΑ. Γι αυτό και η μη χρηματοδότηση σε αυτή τη φάση. Με πάλεψαν, με πολέμησαν, με κατηγόρησαν με γονάτισαν. Όσες φορές με έριξαν τόσες σηκώθηκα. Αυτούς που με πολέμησαν έξω από το σταθμό μπορεί κάποια στιγμή, μπορεί είπα να τους συγχωρέσω, αυτούς όμως που με πολέμησαν από μέσα και τους ευεργέτησα, ποτέ. Έχω να δώσω άλλη μια μάχη λοιπόν την οποία ευελπιστώ να την κερδίσω, και το οφείλω σε όλους αυτούς που σε αυτές τις εκλογές στερήθηκαν των προεκλογικών θεματικών ενοτήτων της Αιγαίο Τηλεόρασης. Θεωρώ ότι η ρύθμιση την οποία έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση σε σχέση με το ΙΚΑ μπορεί να δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα για ανάκαμψη και επιβίωση.

  • Ποιες θα πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες του Γιώργου Μαραγκού και των συνεργατών ενόψει της νέας δημοτικής θητείας σε περίπτωση επανεκλογής;

Πρέπει να δούμε πολύ μπροστά. Επιβάλετε την επόμενη κιόλας μέρα, Δήμος, Επιμελητήριο, φορείς σύλλογοι θα πρέπει να οργανώσουν από κοινού πρόγραμμα για 20 τουλάχιστον χρόνια το οποίο θα δεσμεύει τις επόμενες 4 ή 5 δημαρχιακές θητείες. Ξέρω ότι όσοι το διαβάζουν θα με περάσουν για τρελό οραματιστή. Επιβάλλεται επιτέλους όλοι οι κάτοικοι σε αυτό το νησί μέσα από διάλογο με τους φορείς που ανέφερα να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Επιβάλλεται να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο μέλλον μας. Και θα αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα, γιατί τότε να γίνονται εκλογές κάθε πέντε χρόνια. Μα για την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση του δημότη. Ο τόπος χρειάζεται νέο μοντέλο και πρωτοποριακό. Ο Δήμαρχος νέος είναι έξυπνος είναι, τεχνοκράτης είναι, μπορεί με το επιτελείο του να συμβάλει τα μέγιστα.

  • Εφόσον οι δημότες σας εμπιστευθούν και εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος, σε ποιους τομείς θα μπορούσατε και θα θέλατε να συμβάλετε ενεργά για το καλό και την πρόοδο του νησιού;

Προανέφερα ότι έχω ακόμη να δώσω μια μάχη, άρα ΡΕΔΗΣΕ. Αν οι συντοπίτες μου με εκλέξουν τιμώντας με με την ψήφο τους εκεί. Καρέκλα ηλεκτρική και αμισθη μα με αξία ανεκτίμητη. Τώρα αν ο Δήμαρχος θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω κάπου αλλού ή και κάπου αλλού θα ήταν χαρά μου. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι η αυτοδιοίκηση είναι κάτι που αφορά όλους μας.

Το Σάββατο πριν τις εκλογές είναι ημέρα σκέψης και περισυλλογής για την επόμενη μέρα. Είμαι σίγουρος ότι δεν διαφωνούμε σε πολλά, είμαι σίγουρος ότι είμαστε στη σωστή πλευρά, είμαι σίγουρος ότι αυτή τη Σύρο αξίζουμε και αυτή θα έχουμε. Σας ευχαριστώ.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here