Μία ξεχωριστή παράσταση διανθισμένη με μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν οι συμμετέχοντες στη τελετή λήξης του Παραδοσιακού Εργαστηρίου Σύρου, «Άρωμα Παράδοσης», που στο Ιδιωτικό σχολείο Άγιος Γεώργιος.
 
Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά ενθουσίασαν το κοινό με την εξαιρετική χορευτική τους εμφάνιση σε ένα υπερθέαμα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα.
 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον ανοιχτό χώρο του γηπέδου μπάσκετ, παρουσία πλήθους κόσμου που καταχειροκρότησε τους δεκάδες μικρούς και μεγάλους χορευτές που με χάρη και ομορφιά χόρεψαν χορούς της πατρίδας παρουσιάζοντας ένα δείγμα απ όσα διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς .

 
Άλλος ένας επιτυχημένος χρόνος έφτασε στο τέλος της. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 250 άτομα όλων των ηλικιών (τμήματα προσχολικά, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ενήλικες), όπου μαζί με τους θεατές έζησαν μια μοναδική βραδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της ημέρας και των διαφόρων εκδηλώσεων που πραγματοποιούταν την ίδια μέρα, υπήρχαν αρκετές ελλείψεις χορευτών κάτι που σημαίνει ότι σε διαφορετικές συνθήκες, οι χορευτές θα ξεπερνούσαν τους 300. Πραγματικά ευχάριστοι οι συγκεκριμένοι πονοκέφαλοι… σε ένα τόσο νέο σύλλογο που δε χρειάστηκε απαραίτητες συστάσεις προκειμένου να κερδίσει τους Συριανούς.
Όσοι βρέθηκαν στο ιδιωτικό σχολείο, αποζημιώθηκαν πλήρως, απολαμβάνοντας μια παράσταση με ανεξάντλητη έμπνευση, κέφι και διάθεση καθώς δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν τους χορευτές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για ακόμη μία φορά και μάγεψαν το κοινό αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η βραδιά ήταν ιδιαίτερη για ακόμα μια φορά. Μια εκδήλωση εκτίμησης στη σπουδαία προσφορά του μεγαλύτερου ηλικιακά εν Ζωή Συριανού οργανοπαίκτη, Αντώνη Δαλέζιου, όποιος εμφανέστατα συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά το Νίκο Σολάρη για όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας τους.
Με το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Σολάρης απέμεινε τιμητικές διακρίσεις στους χορευτές που ανοίγουν τα φτερά τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Φυσικά, από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείψει και ο Πόντος, τιμώντας την ιστορική επέτειο των 100 χρόνων της Γενοκτονίας των Ποντίων, τον ποντιακό χορό «Σαρίκουζ Ατλαμασι».
 
Η Σπουδαία δουλειά που γίνεται στο «Άρωμα Παράδοσης», αποδεικνύει ότι δικαίως αποκαλούν το συγκεκριμένο σύλλογο, θεματοφύλακα της παράδοσης της Σύρου. Για ακόμα μια φορά άλλη μια εκδήλωση μας άφησε πραγματικά άφωνους τόσο για την δυναμική παρουσία όσο και την εκπληκτική εμφάνιση μικρών και μεγάλων χορευτών.
loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here