“Να μην υπάρξει πισωγύρισμα στην πορεία εξέλιξης του νησιού μας”

Ο Μιχάλης Ζουλουφός αποτέλεσε μία από τις υποψηφιότητες των φετινών δημοτικών εκλογών που συζητήθηκαν αρκετά.

Από τον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας και την κριτική προς την Δημοτική Αρχή στην θητεία που ολοκληρώνεται, αποφάσισε σε αυτές τις εκλογές να συμπορευθεί με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό και είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό “Η Σύρος που αξίζουμε”.

Ο κ. Ζουλουφός μίλησε στο cyclades24 γι’ αυτή του την απόφαση και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, σχολίασε το έργο της Δημοτικής Αρχής στην θητεία που ολοκληρώνεται, ενώ αναφέρθηκε και στην στόχευση που πρέπει να έχει η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου τα επόμενα χρόνια.

  1. Η υποψηφιότητά σας με τον συνδυασμό “Η Σύρος που αξίζουμε” είναι από τις πλέον πολυσυζητημένες αυτής της προεκλογικής περιόδου, μιας και προέρχεστε από το “αντίπαλο στρατόπεδο” αφού ήσασταν δημοτικός σύμβουλος με την μείζονα αντιπολίτευση. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 είναι άκρως ενδιαφέρουσες γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτές (υποψήφιοι Δήμαρχοι, υποψήφιοι Δημοτικοί – Τοπικοί Σύμβουλοι κ.α.) καλούνται να αποτελέσουν τους ‘εργάτες’ εφαρμογής της νέας δομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του ΄Κλεισθένη’. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις καταθέτουν τις προγραμματικές θέσεις τους για τη Σύρο της επόμενης τετραετίας και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Κατόπιν τούτων, νομίζω ότι η συζήτηση για υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων και δημοτικών συνεργασιών είναι δευτερεύουσα. Η ουσία αυτών των εκλογών παραμένει στο ποια δημοτική παράταξη έχει την απαραίτητη ορμή, τη χρήσιμη εμπειρία και την ολοκληρωμένη στρατηγική, όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές αλλά και να πάει τη Σύρο μπροστά.

Συμμετέχω στη δημοτική παράταξη ‘Η Σύρος που αξίζουμε’, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την πεποίθηση ότι αποτελεί την καλύτερη δυνατή πρόταση σήμερα για τα ζητήματα της περιόδου 2019-2023.

Στη διάρκεια της δημοτικής θητείας 2014-2019, έζησα –με την αναγκαία νηφαλιότητα και την όποια αντικειμενικότητα- την προσπάθεια μεγάλου μέρους των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης να βρουν κοινές γραμμές συνεννόησης και σύμπλευσης στα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας: Πανεπιστήμιο, Νεώριο, Στρατόπεδο, οικονομική κρίση, τουρισμός κ.α.

Ο πολιτικός ρεαλισμός του Δημάρχου κ. Γιώργου Μαραγκού, η ουσιαστική επιτυχία των συνεργατών του στους τομείς των οικονομικών, του πολιτισμού, της καθημερινότητας και των τεχνικών έργων, η μη συνέχιση του ιστορικού κύκλου της δημοτικής παράταξης ‘Σύρος ένα βήμα μπροστά’ και η συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφίων δημοτικών σχημάτων με ώθησαν στο να στρατευτώ στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιώργου Μαραγκού.

2. Είστε από τα έμπειρα στελέχη, όχι μόνο του δικού σας συνδυασμού, αλλά γενικότερα. Πως κρίνετε την πορεία της Δημοτικής Αρχής και παράταξης στην οποία πλέον ανήκετε κατά την θητεία που ολοκληρώνεται;

Η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε το 2014 με ένα συντριπτικό εκλογικό ποσοστό υπέρ της και με τον ‘αέρα’ του νέου, που παρατηρήθηκε σε Εθνικό, σε Περιφερειακό και σε Τοπικό επίπεδο στις εκλογές του 2014 και του 2015.

Φυσικά, η μετεκλογική πορεία ΟΛΩΝ των νικητών έχει υπάρξει συνυφασμένη με τον πολιτικό ρεαλισμό της αντιμετώπισης του πρακτικού, του καθημερινού και του σχεδιασμού των επόμενων κινήσεων.

Συνεπώς, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός κινήθηκε με πολιτικό ρεαλισμό αυτά τα 5 έτη, έχοντας σε αρκετά θέματα τη στήριξη ευρείας πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το καλό της Σύρου, και οδήγησε το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης σε ‘ασφαλή νερά’.

Οι φωνασκίες και οι υπερβολές της προεκλογικής περιόδου είναι αναμενόμενες. Ωστόσο, ενδόμυχα, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Δήμος μας έχει σταθεί άξια σε όλα τα μέτωπα των αρμοδιοτήτων του.

3. Σε ποια κατεύθυνση πρέπει να επικεντρωθεί η αναπτυξιακή προοπτική της Σύρου τα επόμενα χρόνια;

Επιτρέψτε μου να σας απαντήσω με μια αναφορά σε δεδομένα του νησιού μας: το 2014 η Σύρος είχε ένα οινοποιείο και φέτος έχει τρία σε λειτουργία και ένα στην ολοκλήρωση, περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται στην καλλιέργεια-επεξεργασία-μικρή βιοτεχνία αγροτικών προϊόντων, υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στον τομέα του τουρισμού (έστω και μέσω του airbnb), το ναυπηγείο λειτουργεί ξανά και το Πανεπιστήμιο έχει καταξιωθεί διεθνώς.

Με αυτήν την αναφορά, θέλω να καταδείξω την ανάγκη ισόρροπης και πλήρους ανάπτυξης όλων των αξόνων οικονομικής δραστηριότητας στο νησί μας: το Πανεπιστήμιο με δύο Σχολές και εγκαταστάσεις αντάξιες της φήμης του, το ναυπηγείο σε λειτουργία με σεβασμό στις περιβαλλοντικές επιταγές και στην ορθή οικονομική διαχείριση, ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός με έμφαση στην αύξηση των επενδύσεων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Μια Δημοτική Αρχή μπορεί και πρέπει να υποβοηθά αυτήν τη διαρκή προσπάθεια των δημοτών της για την υποδοχή νέων επενδύσεων, τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων δομών και την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

4. Σε ποιο τομέα θα θέλατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας εφόσον επανεκλεγείτε;

Αντικειμενικός σκοπός είναι η νίκη στις Δημοτικές Εκλογές της 26.5.2019 και η συνέχιση του έργου του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού. Αυτό είναι το πρώτιστο και, για τα λοιπά, δηλώνω ‘παρών’ και στη διάθεση του Δημάρχου.

5. Ο νέος εκλογικός νόμος και η εφαρμογή της απλής αναλογικής φέρνει νέα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση, προτάσσοντας τις συνεργασίες και την συναίνεση. Θεωρείτε ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης;

Αυτό είναι το ουσιώδες ζητούμενο… Πρέπει να λειτουργήσει το μοντέλο αυτό, χωρίς μισόλογα και δεύτερες σκέψεις.

6. Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους δημότες της Σύρου ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου;

Ο λαός της Σύρου, το 2014, έδωσε ισχυρή εντολή στο Γιώργο Μαραγκό να ‘γυρίσει σελίδα’ στα δημοτικά πράγματα του νησιού. Πιστεύω ότι τα κατάφερε.

Οι Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου είναι η ευκαιρία να μην υπάρξει πισωγύρισμα στην πορεία εξέλιξης του νησιού μας και ο Γιώργος Μαραγκός να λάβει νέα εντολή ολοκλήρωσης του έργου του.

Εύχομαι η εκλογική διαδικασία να κυλήσει ομαλά και να είμαστε όλοι ενωμένοι για το καλό της Σύρου την 27η Μαΐου.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here