Μάριος Βουτσίνος

 

Την πεποίθησή του ότι οι συριανοί δημότες περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τον Γιώργο Μαραγκό και την παράταξη «Η Σύρος που Αξίζουμε», εξέφρασε σε συνέντευξή του στο cyclades24, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάριος Βουτσίνος.

Χαρακτηρίζει την τρέχουσα θητεία άκρως παραγωγική σε επίπεδο έργων και πρωτοβουλιών και θεωρεί ότι η δημοτική αρχή αντιμετώπισε ισότιμα όλους τους πολίτες της Σύρου. Επίσης, εμφανίζεται απόλυτα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, εκτιμώντας ότι ο συνδυασμός του Γιώργου Μαραγκού υπερέχει σε όλους τους τομείς και αποτελεί το αυτοδιοικητικό παρόν και μέλλον του νησιού.

Γιατί να εμπιστευθούν ξανά οι συριανοί δημότες την «Σύρο που Αξίζουμε» και τον Γιώργο Μαραγκό;

«Για πολλούς και ουσιαστικούς λόγους. Το νησί μας αλλάζει προς το καλύτερο, βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία, έχει θέσει στέρεες βάσεις για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, η τουριστική ανάκαμψη είναι ορατή την τελευταία τριετία σε εποχές μεγάλου ανταγωνισμού, ενώ και η τοπική οικονομία «ανασαίνει» καλύτερα σε συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Η Σύρος του 2019 είναι διαφορετική σε σχέση με την Σύρο του 2014. Έχει αλλάξει εικόνα και όψη προς το καλύτερο.

Η συμβολή της νυν δημοτικής αρχής σε όλα τα παραπάνω, αναμφισβήτητα υπήρξε καθοριστική. Υλοποιήθηκαν, εκτελούνται και έχουν δρομολογηθεί έργα που ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα γεωγραφικά σημεία του νησιού. Το μέγεθος είναι τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής. Επιπλέον, σταθήκαμε δίπλα στις καθημερινές ανάγκες του δημότη προσπαθώντας να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο, αλλά και να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής του. Παράλληλα, υπήρξε κοινωνική μερίμνα προς τα κατώτερα στρώματα και τις πιο αδύναμες ομάδες πολιτών, τις οποίες προσπαθήσαμε να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε, ενώ σε επίπεδο εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου, η βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης αποτελεί εγγύηση για τη μελλοντική του πορεία.

Επομένως, δείξαμε στην πράξη ότι είμαστε μια δημοτική αρχή των έργων και των πράξεων, γι αυτό και αποτελεί πεποίθησή όλων μας, ότι οι συριανοί δημότες μας εμπιστεύονται , αναγνωρίζουν το έργο μας και θα επιβραβεύσουν όλα όσα έγιναν από το ξεκίνημα της θητείας μέχρι και σήμερα».

Αν σας ζητούσατε να κάνετε, μέσα σε λίγες σκέψεις, έναν μικρό απολογισμό θητείας για την προσωπική σας διαδρομή ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας τι θα λέγατε;

«Καταβλήθηκε μια καθημερινή και αδιάκοπη προσπάθεια ώστε ο Δήμος να βρίσκεται συνεχώς στην υπηρεσία του δημότη. Τόσο κατά την χειμερινή περίοδο, όσο και κατά την τουριστική, καλύψαμε επιτυχώς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού, χωρίς διακρίσεις και με ισότιμη αντιμετώπιση απέναντι σε όλους.

Η γενικότερη εικόνα τόσο της Ερμούπολης, όσο και της υπόλοιπης περιφέρειας του νησιού, που κατά την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων και επισκεπτών αποτελούν έναν τόπο καθαρό, ευπρεπισμένο και νοικοκυρεμένο, νομίζω ότι δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας και μας γεμίζει ικανοποίηση».

Ποιοι θα πρέπει να είναι οι βασικοί άξονες τις επόμενης δημοτικής αρχής;

«Οπωσδήποτε θα πρέπει να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα που έχουν προγραμματισθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η επέκταση του αεροδρομίου, η μεταφορά του επιβατικού λιμανιού, ο νέος ΧΥΤΥ, τα αποχετευτικά δίκτυα στα χωριά και πολλά άλλα που έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού.

Θα πρέπει, επίσης, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την προσπάθεια προσέλκυσης στρατηγικών επενδυτών και να στηρίξει με κάθε δύναμη το τρίπτυχο τουρισμός – επιχειρηματικότητα – οικονομική ανάπτυξη. Να σταθεί δίπλα στα μικρά και καθημερινά προβλήματα του δημότη και να συνεχίσει να αποτελεί μια δημοτική αρχή όλων των συριανών και όλων των περιοχών του νησιού, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας 2014-2019».

Πολλοί πιστεύουν ότι η εκλογική μάχη στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολη θα είναι αμφίρροπη. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Εγώ προσωπικά δε θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη. Θεωρώ ότι ο συνδυασμός μας υπερέχει σε όλους τους τομείς. Σε επίπεδο επικεφαλής, χωρίς να υποτιμώ τους υπόλοιπους διεκδικητές, ο Γιώργος Μαραγκός έδειξε στην πράξη ότι είναι ένας δήμαρχος αποτελεσματικός, χαρισματικός, ευφυής, ικανός να διοικήσει το μεγαλύτερο Δήμου των Κυκλάδων. Αποτελεί, επίσης, μια πολιτική προσωπικότητα ισχυρή, η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να συνοδεύουν το σύγχρονο δήμαρχο της σημερινής μας εποχής.

Σε επίπεδο στελεχών και έμψυχου δυναμικού, διαθέτουμε το ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο, με «φρεσκάδα», χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και με στελέχη ικανά και καταξιωμένα, τα οποία είναι αποφασισμένα να προσφέρουν στον τόπο τους τη θετική ενέργεια που διαθέτουν μέσα από τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν μέσα όλα τα παραπάνω, συνυπολογίσουμε και τον θετικό απολογισμό έργου μιας απολύτως παραγωγικής δημοτικής θητείας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η «Σύρος που Αξίζουμε» αποτελεί το αυτοδιοικητικό παρόν και μέλλον του νησιού μας, έχοντας στο πλευρό της την αγάπη και την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών».

Θεωρείτε ότι οι εκλογές θα κριθούν τη Δεύτερη Κυριακή και ποιοι πιστεύετε ότι θα είναι οι διεκδικητές σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική αναμέτρηση;

«Αυτό είναι κάτι που δεν μας απασχολεί. Στόχος μας είναι η καθαρή νίκη και η επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, τον πιστεύουμε και θα τον πετύχουμε.

Η Σύρος είναι ένα νησί που δεν ψάχνει για δήμαρχο και για καινούργιο ξεκίνημα. Η επανεκκίνηση έγινε το 2014, οι βάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού έχουν μπει και είναι σταθερές και ισχυρές. Άρα λοιπόν, η Σύρος έχει δήμαρχο και κοιτάει μόνο μπροστά, κάτι το οποίο θα επισφραγίσουν οι ίδιοι οι δημότες στις 26 Μαΐου.».

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here