Πώς με τέτοια αλαζονεία και υπεροψία θα μπορέσει να υπάρξει συνύπαρξη και συνεργασία;

0

Ακόμα μια συνέντευξη παραχωρήθηκε απο τα μέλη του συνδυασμού »Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ» λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Αυτή τη φορά βρέθηκε ενα κρυφό χαρτί… μια δραστήρια και νέα γυναικά, στην οποία ο Γιώργος Μαραγκός έχει ποντάρει πολλά.

Η Μαρία φραγκογιάννη είναι Πιστοποιημένη Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου, ασχολείται συστηματικά από το 1996 με τους παραδοσιακούς χορούς και από το 2016 διδάσκει στο Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης». Διακρίνεται για την αγάπη της προς τα παιδιά, η οποία εκδηλώνεται με τον εθελοντισμό και την έντονη συμμετοχή της σε ποιμαντικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, που απευθύνονται σε παιδιά, όπως Κατασκηνώσεις και Κατηχητικά Σχολεία, ενώ απο μικρό παιδί έχει μεγαλώσει με το λόγο του Θεού.

Πως σας ήρθε η ιδέα να ασχοληθείτε με τα κοινά; 

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα κοινά αφορούν όλους μας και τον καθένα μας χωριστά, τότε η ενασχόληση με τα κοινά είναι υποχρέωση για κάθε νέο και όχι πολυτέλεια. Γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να με ρωτήσετε γιατί μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκα με τα κοινά. Η απάντηση μου είναι ότι τώρα έκρινα τον εαυτό μου ικανό να προσφέρει και να γίνει χρήσιμος στο νησί μας. Άλλωστε σημασία δεν έχει μόνο το τι θέλει αλλά και το τι μπορεί κανείς να κάνει.

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του κ. Μαραγκού. Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε;

Επέλεξα το συνδυασμό του κ. Γ. Μαραγκού, τον οποίο και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου και τις όποιες ικανότητές μου, γιατί πιστεύω ότι, με δεδομένο τα έργα που έγιναν και παρά τα όποια λάθη ή αστοχίες που σημειώθηκαν στην πρώτη θητεία του, όχι πάντα από δική του ευθύνη, είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας. Είναι άνθρωπος σύγχρονος, με φρέσκες ιδέες, με όραμα, με προτάσεις, με όρεξη για δουλειά, με ενθουσιασμό και πείσμα να υλοποιήσει το όραμά του για το νησί μας, χωρίς πολιτικές, κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις! Είναι ο Δήμαρχος που εδώ και πέντε χρόνια άνοιξε για τη Σύρο νέους δρόμους πολιτισμού και προόδου.

 
Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνει στο νησί, οπού λείπει απο τη Σύρο όλα αυτά τα χρόνια και σε ποιο τομέα θα μπορούσατε να βοηθήσετε εφόσον σας το πρότεινε ο κ. Μαραγκός.

Είναι γνωστά τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για το νησί μας. Άλλα έχουν δρομολογηθεί, άλλα βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας άλλα είναι υπό συζήτηση. Δεν γίνονται όμως από τη μια μέρα στην άλλη! Γι’ αυτό και είμαι επιφυλακτική όταν ακούω ότι κάποιοι έχουν το μαγικό ραβδάκι, και από τη μια μέρα στην άλλη θα κάνουν έργα και θα λύσουν προβλήματα, πολλά από τα οποία οι ίδιοι στο παρελθόν δημιούργησαν ή δεν μπόρεσαν να τα λύσουν. Όλα αυτά είναι καλά για προεκλογική εκστρατεία, όμως δεν δείχνουν ευθύνη και σοβαρότητα!

Αν ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του, δεν θα είμαι εγώ εκείνη που θα υποδείξω πού μπορώ να είμαι χρήσιμη. Εμπιστεύομαι πλήρως τις επιλογές και τις αποφάσεις του Δημάρχου μας Γιώργου Μαραγκού, στις οποίες υπόσχομαι να ανταποκριθώ στο μέτρο των δυνάμεών μου.

Μια τοποθέτηση σας περί εκλογικού νόμου και αν θα μπορούσαν οι συνδυασμοί να συνυπάρξουν μετά την εκλογική αναμέτρηση, καθώς όλα δείχνουν πως ο συνδυασμός σας θα είναι ο ένας που θα διεκδικήσει 

Πράγματι, ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργεί νέα δεδομένα και καταστάσεις, που θα κριθούν στην πράξη. Το να πούμε εκ των προτέρων ότι είναι καλός ή κακός θα ήταν βιαστικό. Η εφαρμογή του θα το δείξει. Εκείνο βέβαια που για πρώτη φορά εισάγεται στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι η κουλτούρα των συνεργασιών. Δυστυχώς δεν είμαστε καλλιεργημένοι σ’αυτό. Πώς θα συνεργαστούν δύο ή τρεις παρατάξεις, αν στον προεκλογικό τους λόγο έχουν χρησιμοποιήσει ύβρεις, συκοφαντίες και ψεύδη για τους αντιπάλους τους; Πιστεύω ότι με τα νέα δεδομένα χρειάζεται πνεύμα συνεργασίας και όχι αντιπαλότητας, ούτε αλαζονείας, όπως δυστυχώς διακρίνω στην προεκλογική τακτική ενός κατά τ’άλλα συμπαθούς υποψηφίου δημάρχου, ο οποίος θα μας οδηγήσει λέει «στο φως της επόμενης μέρας»!!! Λες και τώρα ζούμε στο σκοτάδι! Θεωρεί άραγε την παράταξή του φως και τους άλλους σκότος; Πώς με τέτοια αλαζονεία και υπεροψία θα μπορέσει να υπάρξει συνύπαρξη και συνεργασία; Καταθέτω προβληματισμούς, όταν η διοίκηση του Δήμου μας θα απαιτεί συνεργασία, παρόλο που πιστεύω ότι ο Γιώργος Μαραγκός θα εκλεγεί Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.»