Νέο συνεδριακό κέντρο – Κλειστό γήπεδο και Πανεπιστημιούπολη στη Σύρο

0
Σημαντικά αναπτυξιακά έργα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ εξάγγειλε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων της Σύρου που έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου στις 8:15 το βράδυ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.
Ο κ. Λεονταρίτης μίλησε για τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, καθώς και για όσα προγραμματίζονται στους εν λόγω τομείς τα επόμενα χρόνια και αφορούν υποδομές και συνδιοργανώσεις.
Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην δημιουργία ανοικτών χώρων αθλητισμού(Πάγος, Βάρη, Καμίνια) τα οποία έχουν γίνει γνωστά εδώ και καιρό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λεονταρίτης παρουσίασε τις μελέτες για:
• Πολυχώρο Αθλητισμού – Πολιτισμού στα Καμίνια
• Κατασκευή γηπέδου στον Πάγο
• Κατασκευή Αθλητικού κέντρου στη Βάρη
• Συντήρηση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Σύρου
Για το τέλος άφησε δυο έργα-έκπληξη για την τοπική οικονομία της Σύρου, που θα φέρουν σημαντικά οφέλη για το νησί μας.
Ήδη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει στα χέρια της την προμελέτη για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα στεγάσουν συνεδριακό κέντρο-αθλητικό κέντρο στις παρυφές της Ερμούπολης χωρητικότητας 2.200 ατόμων με χρόνο ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου τα δύο χρόνια.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λεονταρίτη το νέο σπίτι του αθλητισμού και του Πολιτισμού θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και σημαντικά συνέδρια.
Πρόκειται για ένα πολυχώρο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πολυμορφικό που θα μπορεί να μετατρέπεται σε κλειστό γήπεδο, συνεδριακό κέντρο, εκθεσιακό χώρο και σε χώρο πολιτισμού.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διασφάλισε το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ για το 2019, προκειμένου να αναγερθούν κτιριακές εγκαταστάσεις στο στρατόπεδο, οι οποίες θα φιλοξενήσουν τη νέα Πανεπιστημιούπολη στη Σύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here