ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

Ενδεικτικώς 

1.Εξοχώτατον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

  1. κ.Πρωθυπουργόν.
  2. κ.Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ  ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥ  ΕΛΛΗΝΑ  ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥ.

Άγα  Σταματίου  του Νικολάου, Έλληνος  πολίτη με  ΑΦΜ  022629452 .

Γιατί δεν θα ψηφίσω  στις εκλογές της Κυριακής.

Το   πολίτευμά μας καλείται “δημοκρατία”. Δηλαδή ετυμολογικά είναι ένα πολίτευμα στο οποίο κρατεί ο “δήμος”, ήτοι ο λαός άρχει και αποφασίζει . Ο λαός λοιπόν έχει στα χέρια του την τύχη του πολιτικού του μέλλοντος, αυτός ορίζει και καθορίζει με την ψήφο του την άρχουσα τάξη, αυτός αναδεικνύει κυβερνήσεις και αυτός τις παύει.

Η  Δημοκρατία, όμως  δεν αποτελεί  ένα  θεσμό  με  μονοδιάστατη έκφραση. Και το  Δημοκρατικό   μας Σύνταγμα, δεν οργανώνει  απλώς  μέσα από την διάκριση των εξουσιών , τις  αρμοδιότητες  , των κρατικών  οργάνων και τον κοινοβουλευτισμό ανταγωνισμό, την διακυβέρνηση  της Χώρας με  βάση την αρχή της   λαϊκής κυριαρχίας, αλλά  ταυτόχρονα  εγγυάται  τις  Συνταγματικά , προστατευόμενες ατομικές  ελευθερίες, που αποτελούν το  ευαγγέλιο  του δημοκρατικού νομικού πολιτισμού. Έτσι, ο  πολίτης  , ισοφαρίζει  την υποχρέωση  σεβασμού , των πολιτειακών πράξεων ,που λαμβάνονται  εν ονόματι του Ελληνικού  λαού,  ακόμα  κι αν ενέχουν στοιχεία  καταναγκασμού, εξασφαλίζοντας  μέσα  από τους  μηχανισμούς απονομής των Συνταγματικών του  δικαιωμάτων  , την εγγύηση των  θεμελιακών   του  δικαιωμάτων, όπως είναι το δικαίωμα  της ιδιοκτησίας. Με αυτήν έννοια το Κράτος είναι ο φρουρός των ατομικών δικαιωμάτων που καθιερώνει το Σύνταγμα.

Θεμελιώδης  αρχή  εξάλλου, για την λειτουργία  του δημοκρατικού Πολίτεύματος  είναι η Αρχή  της Εμπιστοσύνης  στο Κράτος  και στα όργανά του, που εξασφαλίζουν την πολιτειακή βούληση, Κρατική  οντότητα  αφερέγγυα δεν νοείται. Κρατική οντότητα, που αρπάζει τις περιουσίες πολιτών δεν νομιμοποιείται  συνταγματικώς .Σφετερίζεται απλώς την δύναμή της απέναντι στον ανυπεράσπιστο πολίτη. Αυτό έπραξε η Ελληνική Πολιτεία,  σε  βάρος χιλιάδων Ελλήνων Πολιτών,των ομολογιούχων , στους οποίους  ανήκα και γω και η οικογένειά  μου,   με το λεγόμενο  « κούρεμα» , των ομολόγων το οποίο  πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της πρόσφατης κρίσης, επικαλούμενη δήθεν το δημόσιο συμφέρον.  Είμαι   εργαζόμενος από τα νηπιακά  μου χρόνια. Υπήρξα  βιομηχανικός εργάτης  στο υπό  κρατική  Δ/νση  Ναυπηγείο  «Νεώρειο  Σύρου», από το οποίο αποχώρησα  το  1994  και  δούλεψα  ως  επαγγελματίας  ιδιοκτήτης οδηγός ΤΑΞΙ, ως το 2015, που  το πούλησα αναγκαστικά λόγω της ΛΗΣΤΕΙΑΣ των αποταμιεύσεών μου….. Όλα τα μέλη της οικογένειάς  μου, είμαστε  εργαζόμενοι  και τους  κόπους  μιας ζωής  τους οποίους είχαμε  τοποθετήσει  σε διάφορους Τραπεζικούς λογαριασμούς  μετά  από σύσταση  , Δ/ντου  Τοπικού  Υποκαταστήματος  μεγάλης Κρατικής Τράπεζας τους είχαμε  επενδύσει, ήδη, από το 2009  σε αγορά ομολόγων του Ελληνικού  Δημοσίου.

Ανήκα  δηλ.  και εγώ στην κατηγορία των αποταμιευτών  δηλ. των  φυσικών  πρόσωπα που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και ιδίως αυτά ,που ως αποταμιευτές τα είχαν προμηθευτεί, χωρίς να κερδοσκοπούν, στην δευτερογενή αγορά.

Με βάση το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, όποιος ομολογιούχος είχε στην κατοχή του ομόλογο ονομαστικής αξίας 1.000 αναγκάστηκε, εμμέσως ή αμέσως, να το ανταλλάξει με δύο ομόλογα, έτσι, ο ομολογιούχος απώλεσε άμεσα το 53,5% της ονομαστικής αξίας του ομολόγου 535].

Έτσι, ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΣ στο 100 % Καταληστεύτηκαν στο αρχικό Κεφάλαιο κατά 53,5 % και σε βάθος 30 ετών ληστεύθηκαν κατά 75 % !!!! και ότι απέμεινε θα το πληρωθούν το 2043 !!!!! Επικαλέσθηκαν ”ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ” !!!! Δηλαδή ”επιλεκτικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ” !!! Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτές οι ληστρικές επιθέσεις….. Έτσι… Η Ελλάδα σήμερα αποπλήρωσε τα ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 5,6 δις, και σιγά  επέστρεψε στην λεγόμενη  κανονικότητα, στο  σκοτεινό  φόντο της  οποίας είναι στιγματισμένη, με αυτοκτονίες  ομολογιούχων, διάλυση οικογενειών, κλονισμό προσωπικοτήτων, κατάθλιψη, οικονομικό αφανισμό, άδικες ποινικές  διώξεις και κατατρεγμό ανθρώπων, που σήκωσαν φωνή κατά της αδικίας, όπως εγώ, που η Δημοκρατίας με οδήγησε στο Κρατητηριο και με εξευτέλισε στην μικρή κοινωνία του νησιού μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η νομοθετική επέμβαση στην αξία ενός ομολόγου προσβάλλει κατ’ αρχήν υφιστάμενο περιουσιακό δικαίωμα του κατόχου. Εν πρώτοις, σε επίπεδο εθνικού δικαίου, το δικαίωμα αυτό προστατεύεται από το άρθρο 17 Σ περί προστασίας της ιδιοκτησίας, υπό τους σοβαρούς ωστόσο περιορισμούς που τίθενται στο άρθρο 106 Σ προς εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και προστασία του γενικού συμφέροντος.

Παρά ταύτα  οι διαδοχικές κυβερνήσεις , παρά τις  διαβεβαιώσεις τους όταν βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση κώφευσαν  στα δίκαια  αιτήματά μας. Έτσι, ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΣ στο 100 %) Καταληστεύθηκαν στο αρχικό Κεφάλαιο κατά 53,5 % και σε βάθος 30 ετών ληστεύθηκαν κατά 75 % !!!! και ότι απέμεινε θα το πληρωθούν το 2043 !!!!! Επικαλέσθηκαν ”ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ” !!!! Δηλαδή ”επιλεκτικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ” !!! Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτές οι ληστρικές επιθέσεις…..Αντιθέτως, Η ΕΚΤ (οι φίλοι μας, οι εταίροι μας, οι Δανειστές μας, οι Πιστωτές μας !!!! ) είχαν αγοράσει ΟΕΔ στην ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ καταβάλλοντες μόλις το 50 % της αξίας… Σήμερα πληρώθηκαν στο 100 % !!!!Ετσι… Η Ελλάδα σήμερα αποπλήρωσε τα ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 5,6 δις, και σιγά  επέστρεψε στην λεγόμενη  κανονικότητα, στο  σκοτεινό  φόντο της  οποίας είναι στιγματισμένη, με αυτοκτονίες  ομολογιούχων, διάλυση οικογενειών, κλονισμό προσωπικοτήτων, κατάθλιψη, οικονομικό αφανισμό, άδικες ποινικές  διώξεις και κατατρεγμό ανθρώπων, που σήκωσαν φωνή κατά της αδικίας, όπως εγώ, που η Δημοκρατίας με οδήγησε στο Κρατητήριο και με εξευτέλισε στην μικρή κοινωνία του νησιού μας.

Δεν υπάρχει  αμφιβολία , λοιπόν , ότι   τα άρθρα του Συντάγματος που  προστατεύουν την  προσωπική ελευθερία  και την ιδιοκτησία μου, έγιναν κουρελόχαρτο , με ευθύνη των κυριάρχων πολιτικών δυνάμεων , που σήμερα διεκδικούν την ψήφο μας.

Υπό αυτήν την έννοια ο κάθε ένας από εμάς την ώρα, που ρίχνει την ψήφο του, εκτελεί το ύψιστο πολιτειακό του χρέος και καθήκον ως κοινωνός ενός δημοκρατικού πολιτεύματος,  και ταυτόχρονα ασκεί  μία πολύτιμη εξουσία που η πολιτεία του έχει απονείμει απελευθερώνοντας μία ενέργεια που καθ’ όν τρόπο δύναται να καθιερώσει και να παγιοποιήσει κυβερνήσεις κατά τον ίδιο τρόπο δύναται να καταλύσει εξουσίες , να αναπλάσει πολιτικές καταστάσεις, να εκριζώσει στάσιμες τακτικές και να οδηγήσει στη μεγάλη ανατροπή!

Αλλά  για  έχει νόημα αυτή η διαδικασία  θα πρέπεί οι πολιτικοί  φορείς  να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις   και να διαθέτουν τις αρετές ,που απαιτεί  το πολίτευμα .Όμως στην  εκλογική  αυτή συγκυρία   τέτοια δημοκρατική δυνατότητα  δεν υφίσταται , γιατί τα κόμματα  , που  επιζητούν την ψήφο μας  και κυρίως εκείνα  που  με την δύναμη των αόρατων δυνάμεων του συστήματος θα επικρατήσουν , δεν είναι δυνατό  να προστατεύσουν τα δικαιώματά  μας. Το πολιτικό σύστημα  στόμωσε  και δεν δίνει ελπίδα αλλαγής. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις της  μεγάλης ανατροπής.

Στις  σημερινές εκλογές κατέρχονται, όλα τα πολιτικά κόμματα, που μας ενέπαιξαν. Πολλά από τα οποία  βαρύνονται για διαφθορά και οικονομικές  ατασθαλίες, που οδήγησαν στην οικονομική καταρράκωση της Χώρας. Κατέρχονται χωρίς ντροπή  κόμματα, που άλλαξαν όνομα για  να πάρουν νέο ΑΦΜ , επειδή , λόγω των ατασθαλιών τους, τους αφαιρέθηκε το προηγούμενο. Κόμματα, που  οι Αρχηγοί τους , διέλυσαν την ιστορική  Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, για να  διαγραφούν τα χρέη τους. Και που  το σύνολο τουλάχιστον αυτών, που διεκδικούν την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο, βαρύνονται  για την καταλήστευση  του υστερήματός της αποταμίευσης  μιας ολόκληρης ζωής. Αλλά  και υπό  την έννοια, ότι  ο κάθε ένας από εμάς την ώρα που ρίχνει την ψήφο του,  δεν εκτελεί  απλώς το ύψιστο πολιτειακό του χρέος και καθήκον ως κοινωνός ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, , αλλά  ταυτόχρονα,   ασκεί  ένα δικαίωμά του που προστατεύεται συνταγματικώς μέσω του δικαιώματος του “εκλέγειν”,  ώστε , ο εκλεγόμενος, βάσει της αντιπροσωπευτικής αρχής   να θωρακίσει  τα ατομικά τους  δικαιώματα. Συνεπώς, η μόνη  διέξοδος , η μόνη  δημοκρατική άμυνα  είναι  η  αποχή. Αντίθετα, η ψήφος στους  σφετεριστές της εξουσίας , που πτώχευσαν   εκατοντάδες χιλιάδες έντιμους  Έλληνες αποταμιευτές  συνιστά   αυτοκτονία. Άλλως  θα  ήμουν αυτόχειρας, Και ακόμα παραπάνω, η νομιμοποίηση του κατεστημένου, είναι σφαίρα στην καρδιά της  Δημοκρατίας.

Και για να μην ξεχνάμε… Πριν το κούρεμα του Ελληνικού Χρέους ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος  – στις 21 Φεβ. 2012 – διαβεβαίωνε : «….Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες που έχουν αποταμιεύσει μέσω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου θα … καλυφθούν απολύτως»

Ο δε πρώην Πρωθυπουργός Αντώνιος Σαμαράς σε προεκλογική του ομιλία στο Ζάππειο Μέγαρο στις 24 Απριλίου 2012 τόνισε «…. Οι τίμιοι Έλληνες αποταμιευτές θα αποζημιωθούν άμεσα…»

Από τις 12 Μαρτίου 2012 απλά δεν εμπιστεύομαι ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος από την οικογένειά μου και άλλους 203.000 Έλληνες αποταμιευτές που καταστράφηκαν με το P.S.I.

ΤΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Μαίου  δεν θα πάω να  ψηφίσω.  

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΓΑΣ

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here