Νίκος Ρούσσος-Μάκης Καλαράς: Αναπηρία… ένα Extreme Sport

0

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Πλάζα πολυχώρο, από τον Νίκο Ρούσσο και Μάκη Καλαρά, η εκδήλωση «Αναπηρία ένα Extreme Sport» που σκοπό είχε να παρουσιαστεί η εφαρμογή «SYROS AccessPoint» για τα άτομα με αναπηρία στο νησί.

Μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από Γιάννη Ρούσσο και τον Νίκο Λειβαδάρα με ευαισθησία και μεράκι προς αυτό που κάνουν! Το “SYROS AccessPoint” είναι  μια εφαρμογή για Android συσκευές , όχι μόνο για να (προσπαθήσουμε να) βοηθήσουμε τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα (εκείνους που ζουν μόνιμα στο νησί της Σύρου, και αυτούς που το επισκέπτονται για τουρισμό), αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε τους υπόλοιπους και να τους αποτρέψουμε από το να παρκάρουν σε χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρουσιάζει όλες τις καταγεγραμμένες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, όλες τις ράμπες της Ερμούπολης και των παραθαλάσσιων οικισμών και όλες τις προσβάσιμες παραλίες του νησιού, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική μετακίνηση τόσο των κατοίκων του νησιού όσο και των επισκεπτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαριάννα Βακονδίου, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν εθελοντικές δράσεις για νέους νέους δότες μυελού των οστών από το φορέα Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας, αλλά και εγγραφές νέων αιμοδοτών από το Σύνδεσμο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου.