Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο Σύρου (VIDEO)

1
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου, το πρωί της Παρασκευής , στο Στρατόπεδο “Λγου Ζαφείρη Αποστόλου” στη Σύρο ο προστάτης του πεζικού και του στρατού ξηράς, Άγιος Γεώργιος, παρουσία εκπρόσωπων του κλήρου, της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών φορέων.
Στη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Στρατοπέδου, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου
Ταξίαρχος Ιωσήφ Κανακουσάκης, ο Διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Πλοίαρχος του Λ.Σ. Ιάκωβος Γκίζης, ο Λιμενάρχης Σύρου Πλωτάρχης Λ.Σ Βαμβακούσης Ιωάννης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, Παμαμιχαήλ Άκης, ο Διοικητής ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου αντιπλοίαρχος Καραμήτσας Παναγιώτης, ο Διευθυντής στρατολογικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου Συνταγματάρχης Σκανδάλης Ιωάννης, ο Υποδιοικητής Ναυτικής Βάσης, Πλωτάρχης Σιγάλας Ιωάννης και ο εκπρόσωπος του υποψήφιου Δημάρχου κ Λειβαδάρα, κ. Φωτεινιάς Νικόλαος και αντιπροσωπεία Εθνοφυλάκων και Εφέδρων.

 
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.
Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο ηρώο του στρατοπέδου από τον ανώτερο Διοικητή φρουράς Σύρου, συνταγματάρχη πεζικού Μπούρα Γεώργιο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή καθώς και πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Με την αποχώρηση της σημαίας και των αγημάτων, η στρατιωτική διοίκηση και οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση που στήθηκε με οπλικά συστήματα και οχήματα κα μέσα του στρατού ξηράς ενώ προσφέρθηκε κέρασμα στους καλεσμένους.
 
loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here