“Ανοιχτοί ορίζοντες για τη Σύρο ή σκοτεινό και θολό τοπίο;”

Άρθρο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Δαφνά

0

“Ανοιχτοί ορίζοντες για τη Σύρο ή σκοτεινό και θολό τοπίο;”

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη προκειμένου  δημοκρατικά και υπεύθυνα να κάνουμε τις όποιες επιλογές μας, για το ποιοι θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στο Δήμο μας για την επόμενη τετραετία.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα τεκταινόμενα του νησιού μας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μέχρι και σήμερα παρατηρούμε τα πιο κάτω :

Αυτοί οι οποίοι 25 χρόνια κυβέρνησαν τον Δήμο μας, είτε εμφανώς, είτε στο παρασκήνιο συναθροίζονται πάλι στον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες για την Σύρο» για να τον ξαναπάρουν, για να κάνουν τι;

Για να μας σώσουν ή να μας τελειώσουν ή μήπως για να επιλύσουν τα όποια προβλήματα ή να υλοποιήσουν τα έργα τα οποία υπόσχοντο και διαφήμιζαν για πολλά χρόνια, αλλά μόνο ψίχουλα έκαναν συγκριτικά με την διάρκεια της θητείας τους;

Σε μια περίοδο μάλιστα που υπήρχαν πολλά περισσότερα χρήματα από σήμερα για έργα, υποδομές και επενδύσεις σημαντικές που θα ωφελούσαν τον τόπο μας. Και αυτό το έχουν παραδεχθεί και αρκετοί από αυτούς. Δεν λέω ότι δεν έκαναν τίποτα, έγιναν κάποια μικροέργα,  αλλά ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν καλό ή κακό.

Αυτό λοιπόν το παλαιό, κουρασμένο και φθαρμένο πολιτικό προσωπικό του Δήμου σε δήθεν νέο σχήμα συναθροίζεται εμφανώς ή αφανώς στον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες για την Σύρο» με άλλο βέβαια μανδύα και με άλλο «σημαιοφόρο».

Αλλά αν σηκώσεις τον μανδύα από κάτω είναι σχεδόν τα ίδια  πρόσωπα, με τις ίδιες νοοτροπίες, που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει, όχι μόνο μια φορά αλλά πολλές φορές και έρχονται σήμερα να παίξουν το ρόλο του παρατηρητή και του επικριτή της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αντί να απολογηθούν για τα αρνητικά κατορθώματα και τα ερείπια που άφησαν πίσω τους,

Βέβαια θέλουν να περάσουν στον κόσμο ότι τάχα είναι αμέτοχοι ευθυνών γι΄αυτά που άφησαν πίσω τους, νίπτοντας τας χείρας τους ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι και δεν αναλαμβάνουν  θαρραλέα τις δικές του ευθύνες για την απραξία και την κοροϊδία τόσων χρόνων .

Οι αυτοδιαφημιζόμενοι και αποκαλούμενοι “Ανοιχτοί Ορίζοντες για την Σύρο” χρειάζονται ανοιχτά και φρέσκα μυαλά και όχι θολό παρελθόν, διότι αντί για την επόμενη ημέρα που επικαλούνται, το νησί μας θα επανέλθει στις προηγούμενες νύχτες των χαμένων ευκαιριών. Και αυτό δεν είναι κάτι αυθαίρετο, στηρίζεται στα πεπραγμένα των προηγούμενων τετραετιών που αν και έκαναν ελάχιστα, τώρα ζητάνε από τον κ. Μαραγκό τα πάντα.

Υπενθυμίζω  και μια ανακολουθία που συνέβη από κάποιον παλαιό Δημοτικό Σύμβουλο και μάλιστα επιστήμονα, τον οποίο κατά τα άλλα εκτιμώ, είχε πει ο ίδιος τα ακόλουθα : «Κόκκινη κάρτα στην παλαιά φρουρά του Δήμου μας και τόπο στα νιάτα».

Τώρα όμως τα ξέχασε αυτά και επανέρχεται δριμύτερος θέλοντας να πάρει μια θέση στο Δήμο μας.  Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, αλλά αυτά που είχε πει τότε με αυτά που κάνει τώρα τα αφήνω στην κρίση των πολιτών.

Παράλληλα αυτοί οι ίδιοι σήμερα κόπτονται ότι πονούν και λογαριάζουν τον τόπο και τους συμπολίτες τους, θλίβονται μάλιστα για ότι κι αν συμβεί στον Δήμο. Έτσι για άλλη μια φορά εξαπολύουν χαρακτηρισμούς και αφορισμούς εναντίον του Δημάρχου, και του ρίχνουν το ανάθεμα για τις δικές τους ασυνέπειες και αμέλειες, αλλά και πετρέλαιο και χρυσό να είχε βρει πάλι θα έβρισκαν αφορμές θα έβρισκαν για να τον επικρίνουν.

Όμως το έργο που έχει επιτελέσει και επιτελεί ο κ. Δήμαρχος είναι ορατό και το βλέπει ακόμα και ένα μικρό παιδί και μάλιστα σε μια μόνο Δημαρχιακή περίοδο.

Το νησί μας δεν γυρίζει πια πίσω, έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά τα τελευταία 4,5 χρόνια και έχει ξεφύγει από την μίζερη και πολυετή στασιμότητα, μακριά από αγκυλώσεις και υποδουλώσεις σε κόμματα και σε μικροπολιτικές που για πολλά χρόνια μάστιζαν το νησί μας και την πόλη μας.

Από την άλλη πάλι είναι θεμιτό ο κ. Λειβαδάρας να ρωτάει γιατί δεν έγινε αυτό το έργο ή εκείνο, αλλά μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων του υπάρχουν πρωτοκλασσάτα στελέχη, εκ νέου υποψήφιοι, οι οποίοι υπήρξαν διοικητικοί του Δήμου για πολλά χρόνια σε σχέση με την θητεία του κ. Μαραγκού. Γιατί δεν τους ρωτάει, γιατί τόσα χρόνια δεν είχαν γίνει όλα αυτά και είχαν πολλές φορές εξαγγελθεί και διαφημιστεί;

Ο ίδιος τι τάζει; Ότι  έχει το μαγικό ραβδί της Κίρκης και θα τα λύσει και θα τα αλλάξει όλα , ώστε να τρώμε με χρυσά κουτάλια;

Υπάρχουν πολλές ακόμα σημαντικές παρατηρήσεις που δεν θέλω αυτή την στιγμή να αναφέρω για να μην κουράσω.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι «Επόμενη Ημέρα», όπως αυτή που επικαλούνται οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» , με « Προηγούμενους Ανθρώπους » δεν πρόκειται να δει το νησί μας.

Και πάλι Χριστός Ανέστη και Καλό Μήνα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΔΑΦΝΑΣ

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here