Το πρόγραμμα και τους υποψηφίους της παρουσίασε η Μαρία Καζαντζάκη

Τις βασικές αρχές, τις προτάσεις για την Σύρο και τους υποψηφίους του συνδυασμού της, “Πρώτα η Σύρος”, παρουσίασε η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Καζαντζάκη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στην ομιλία της, η κ. Καζαντζάκη αναφέρθηκε στο όραμά της για έναν Δήμο φιλικός και στην υπηρεσία του Δημότη, ο οποίος θα μπορεί να διεκδικήσει και να λάβει αυτά που δικαιούται, θα προτάξει την εξυγίανση του τοπικού πολιτικού κατεστημένου και θα σχεδιάσει με όραμα το μέλλον του νησιού.

Παράλληλα, παρουσίασε τους 40 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σε όλες τις Ενότητες της Σύρου.

Αναλυτικά η ομιλία της κ. Καζαντζάκη:

Διανύουμε εποχές ανακατατάξεων και ανατροπών, εποχές δύσκολες πολιτικά και ηθικά, εποχές που απαιτούν διεκδικήσεις, αξιοπιστία και ακέραιη ηθική προκειμένου να ξεπεραστούν οι τεράστιες δυσκολίες που βρίσκονται στο δρόμο μας.

Η Σύρος μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα μας, αλλά έχει ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο από εσφαλμένες πολιτικές επιλογές των υπευθύνων, έχει ταλαιπωρηθεί από πορείες που χάραξαν πολιτικοί που δεν είχαν ως γνώμονα το καλό του τόπου μας, αλλά επιθυμούσαν να ικανοποιήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, από ανθρώπους που ασπάζονται τη φιλοσοφία “στην πολιτική όλα επιτρέπονται” και που υπήρξαν απολύτως ικανοί να κάνουν παραχωρήσεις,,προκειμένου να ικανοποιήσουν τους προσωπικούς τους στόχους και φιλοδοξίες.

Όλοι κατά καιρούς παρακολουθήσαμε να εναλλάσσονται από τα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου, πολιτικές προσωπικότητες, ανύπαρκτες, υποταγμένες, ιδιοτελείς, οι οποίες δημιούργησαν σε όλους τους δημότες αγανάκτηση και τελικά αδιαφορία στην ενασχόληση με τα κοινά, ιδιαίτερα στις νεαρότερες ηλικίες. Αυτές οι τακτικές ετών καταδίκασαν το νησί μας στην αδράνεια, την ανυπαρξία, τον ωχαδελφισμό και τελικά, το κατάντησαν ουραγό των εξελίξεων και της ανάπτυξης.

Η παράταξη “Πρώτα η Σύρος” αποτελείται κατά κύριο από νέους ανθρώπους με διάθεση για προσφορά, από ανθρώπους έτοιμους να δώσουν μάχες και να τις κερδίσουν, από ανθρώπους που δεν εξαρτώνται ούτε από πολιτικά κόμματα, ούτε εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα, από ανθρώπους που τολμούν και υψώνουν ανάστημα, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Όραμά μας, ένας Δήμος φιλικός και στην υπηρεσία του Δημότη, ένας Δήμος που θα προασπίζεται την αξιοπρέπεια των δημοτών και θα συμπεριφέρεται σε αυτούς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς διακρίσεις και αφορισμούς, ένας Δήμος που θα μπορεί να διεκδικήσει και να λάβει αυτά που δικαιούται, γιατί δεν θα οφείλει υποταγή σε καμία κομματική παράταξη και σε καμία κομματική εξουσία.

Τολμούμε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα για τον τόπο μας και στην προσπάθειά μας αυτή προσπερνάμε τα εμπόδια με θάρρος και αγωνιστική διάθεση, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία γιατί το δημιουργούμε μόνοι μας και το κατευθύνουμε εμείς στους στόχους που θέτουμε, αρνούμαστε να αποτελέσουμε υποχείρια των εραστών της “καρέκλας”.

Σας θέλουμε δίπλα μας

Σας θέλουμε δίπλα μας, γιατί ήρθε επιτέλους ο καιρός ο Δήμος μας να γυρίσει σελίδα και να αποκτήσει το υγιές και διεκδικητικό μέλλον που δικαιούται, γιατί ήρθε ο καιρός της εξυγίανσης του πολιτικού κατεστημένου που επί χρόνια μαστίζει το νησί μας και μας κρατά δέσμιους του παρελθόντος, γιατί το νησί μας χρειάζεται συμμαχίες των δημοτών του και όχι ανίερες και επιζήμιες συμμαχίες κομματικών στελεχών και ατόμων που επιδιώκουν την ενασχόληση με τα κοινά ως μέσο οικονομικής επιβίωσης και “καριέρα”.

Σας θέλουμε δίπλα μας για να εξυγιάνουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας, για να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα αισιόδοξο μέλλον για τα παιδιά μας.

Σήμερα κάνουμε το πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα, για να «ξαναχτίσουμε» τον Δήμο μας.

Επιδιώκουμε

– να κάνουμε τους Συριανούς να αγαπήσουν ξανά το νησί τους,
– την αλλαγή σκέψης, ύφους και πολιτικής στην Διοίκηση του Δήμου,
– μια συναινετική και συμμετοχική διοίκηση, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές,
– την σωστή και χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και του χρήματος των δημοτών,
– την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών,
– την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας,
– την αξιοποίηση και στενή συνεργασία για την αμφίδρομη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και της τοπικής οικονομίας,
– τη βελτίωση υποδομών Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας
– τη στήριξη στην Τρίτη Ηλικία και ΑμΕΑ και κοινωνική ευαισθησία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
– Την αξιοποίηση οικονομικών εργαλείων και ευρωπαϊκών – εθνικών προγραμμάτων για τη δημιουργία/βελτίωση νέων ή στρατηγικών υποδομών
– την αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων
– να δώσουμε πραγματική φωνή στον δημότη μέσα από τακτικές συνελεύσεις.
– να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα του νησιού τα εφόδια για να αναπτύξει τις δικές της ιδιαίτερες δυνατότητες.
– Την άρση του θαλάσσιου αποκλεισμού του νησιού και τη διεκδίκηση νέων όρων για πύκνωση δρομολογίων από και προς διοικητικά κέντρα και καλοκαιρινούς προορισμούς,
– την καλύτερη Ενδοκυκλαδική επικοινωνία,
– τη Δίκαιη και παραγωγική αξιοποίηση του έμψυχου προσωπικού του Δήμου,
– τη Συνεργασία με παραγωγικούς φορείς και εμπορικό κόσμο, για την στήριξη της υφιστάμενης τοπικής επιχειρηματικότητας.
– να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι καθώς και οι κοινωνικοί φορείς του νησιού, στηρίζοντας τις δράσεις τους.
– εξωστρέφεια και συνεργασία με άλλους δήμους για κοινά συμφέροντα,
– συντήρηση και αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού και αρχαιολογικού πλούτου του νησιού
– να αναδείξουμε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο θα κρατήσει τον πληθυσμό στον τόπο του, ενισχύοντας την ανάπτυξη γεωργικών καλλιεργειών υψηλής ποιότητας, της κτηνοτροφικής παραγωγής, της αλιείας, της μεταποίησης, του εμπορίου, της βιομηχανίας με σεβασμό στο περιβάλλον και φυσικά των υπηρεσιών και του τουρισμού με παγκόσμια στόχευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Επίσκεψη σε Τήνο, Μύκονο και Πάρο με Golden Star Ferries από 19 ευρώ!

Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, θα κληθούμε ως δημότες να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας και τη δημοτική αρχή για την επόμενη περίοδο. Δεν πρέπει να είμαστε απαθείς. Δεν πρέπει να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Μια δυνατή συμμετοχή μπορεί να κάνει Την Σύρο πολύ καλύτερη. Προσωπικά δεν μένω απαθής και σας το έχω αποδείξει.Πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή για το καλό των συμπολιτών μου και θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να το πράττω αυτό γιατί αγαπώ το νησί μου. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές βγαίνω μπροστά ως επικεφαλής συνδυασμού προκειμένου ο Δήμος μας να αλλάξει. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μηδενίζουν καταστάσεις. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι όμως με τα αυτονόητα, γι αυτό ζητάμε το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Οι συγκυρίες είναι απαιτητικές και ο Δήμος μας αντί να είναι πρωταγωνιστής έχει καταλήξει να είναι απλός παρατηρητής των όσων διαδραματίζονται γύρω του, “είναι προτιμότερο να πούμε λίγα και να κάνουμε πολλά από το να πούμε πολλά και τελικά να κάνουμε λίγα”.

Σε αυτό το πλαίσιο η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί ούτε πρέπει να μείνει απλός παρατηρητής των αλλαγών καθώς επίσης δεν πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος αλλά οφείλει να γίνει μέρος της λύσης του. Σήμερα είναι περισσότερο επιτακτική η ανάγκη από ποτέ να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με αυτό που επικρατούσε.

Ο περιορισμός της σπατάλης, ο εξορθολογισμός των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ανασυγκρότηση του εισπρακτικού μηχανισμού, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, οι συμπράξεις με διάφορους φορείς για περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, οι διαδημοτικές και διαπεριφερειακές συνεργασίες με στόχο τις οικονομίες κλίμακας, η επένδυση στην τοπική ανάπτυξη (επιχειρηματικότητα, τουρισμός, πολιτισμός, τοπικά προϊόντα κ.λπ.) είναι μόνο μερικοί από τους τομείς στους οποίους πρέπει να στραφεί η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες.

Ανάπτυξη

Η ισόρροπη ανάπτυξη και των τεσσάρων τομέων της Συριανής Οικονομίας είναι η βασική στρατηγική ανάπτυξης του συνδυασμού “Πρώτα η Σύρος” για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του νησιού και την έξοδο από την κρίση.

Τομέας 1: Πρωτογενής Τομέας (Αγροτική Παραγωγή)
Τομέας 2: Δευτερογενής Τομέας (Μεταποίηση)

Τομέας 3: Βιομηχανία

Ο τρίτος τομές ανάπτυξης της οικονομίας της Σύρου είναι η βαριά βιομηχανία με το Νεώριο να είναι επί δεκαετίες ο στυλοβάτης αυτού του τομέα. Η στήριξη της λειτουργίας του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου (Νεώριο – Καρνάγιο) και των θέσεων εργασίας μέσα από νόμιμες διαδικασίες και με αυστηρή εφαρμογή όλης της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας είναι το κύριο μέλημα μας.

Τομέας 4: Τριτογενής τομέας (Τουρισμός και Υπηρεσίες και Εμπόριο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Σκοπελίτης» εναντίον «Ξενοφώντα»: Η «μάχη» του πλοίου με τα μανιασμένα κύματα στις Κυκλάδες (ΦΩΤΟ)

Ποιοτική αναβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος της Σύρου
Επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου της Σύρου

Σύγχρονος Δήμος

Άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών, περιορισμός της γραφειοκρατίας,

οικονομία χρόνου, κόπου και εξόδων στις συναλλαγές με την Διοίκηση.

Παιδεία

Το μέλλον ενός τόπου κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τη νέα γενιά, από τα εφόδια και τις προδιαγραφές της εκπαίδευσης που παρέχουμε στη νέα γενιά του τόπου μας, η οποία θα κληθεί να λάβει τα ηνία του στο προσεχές μέλλον. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει ότι το όραμα για το μέλλον της νέας γενιάς εγκλωβίζεται σε μια στείρα πολιτική που στερεί από τους δημότες μας το οξυγόνο για ανύψωση του μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου. Στόχος μας είναι η ανακοπή αυτής της κατηφορικής πορείας και το ξεκίνημα μιας νέας προοπτικής που θα επιτρέπει να ενδυναμωθούν και να εκφραστούν οι δημιουργικές δυνάμεις του νησιού μας.

Πολιτισμός

Το εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Σύρου, καθιστά το νησί μας ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Στόχος μας είναι η διάσωση και διατήρηση της μοναδικής πολιτιστικής και ιστορικής μας ταυτότητας, που βασίζεται στην ανάδειξη του (προϊστορικού) Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού της Σύρου – Κέρου, την τόνωση του «ζωντανού» μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου και τη διάσωση – διατήρηση του νεοκλασικού αρχιτεκτονικού πλούτου της Ερμούπολης του 19ου αιώνα,με τη χρησιμοποίηση σύγχρονων τεχνικών και ψηφιακών εργαλείων. Η αξιοποίηση του παραπάνω τρίπτυχου, σε συνδυασμό με το σύγχρονο – πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα – πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού και τη σύμπραξη – συνέργεια με τους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου, θα την επαναφέρουν στη θέση που όλοι ονειρευόμαστε και επιθυμούμε:

Αθλητισμός

Στόχος μας η ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους και η εξασφάλιση της σωματικής άσκησης και της φυσικής αγωγής των πολιτών κάθε ηλικίας και της πρόσβασής τους σε ασφαλείς χώρους άθλησης και αναψυχής.

Καθαριότητα

Κύριο καθήκον μας η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός του νησιού μας μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού και την απασχόληση του αναγκαίου προσωπικού.

Στόχος μας η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων και των υλικών ανακύκλωσης σε καθημερινή βάση και η ετοιμότητα στην περισυλλογή αδρανών υλικών, μπαζών και ογκωδών αντικειμένων κατόπιν αιτημάτων ή ανάγκης.

Μέριμνά μας ο καθαρισμός των οδών, των οδοστρωμάτων, των δημόσιων χώρων, πλατειών και παραλίων καθώς και η ορθή λειτουργία και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των δημόσιων ουρητηρίων.

Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων

Στοχεύουμε στην μελέτη και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης βιώσιμης ενέργειας και εξοικονόμησης φυσικών πόρων με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του νησιού για την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Την επέκταση του δημοτικού φωτισμού, την αντικατάσταση των συμβατικών συστημάτων φωτισμού σε οδούς και πλατείες με νέα φωτιστικά συστήματα τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας και για τη βελτίωση του φωτισμού.

Κοινωνική Μέριμνα

Στόχος μας η βελτίωση και ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών που θα στηρίζουν τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επιδίωξή μας η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για ν και ειδών πρώτης ανάγκης.

Είναι η ώρα της δημιουργίας και της ευθύνης. Είναι η ώρα του εμείς και όχι του εγώ. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Δεν περιμένουμε βολέματα. Δεν εκλιπαρούμε πολιτικά κόμματα να μας στηρίξουν. Δεν έχουμε σχέσεις με εργολαβικά συμφέροντα, προμηθευτές και φάμπρικες υπηρεσιών. Έχουμε διάθεση προσφοράς, αγωνία για τον τόπο, για την ιστορία του, τον πολιτισμό του, τους ανθρώπους του…

Οι λαοί αντιδρούν και οι κοινωνίες προοδεύουν, μόνο όταν εμπνέονται από συλλογικούς στόχους, εμείς είμαστε εδώ ακριβώς γι αυτό: για να αλλάξουμε τα πράγματα. Να δώσουμε οξυγόνο ζωής στον τόπο. Βάζουμε τα «δυνατά» μας γι αυτό.

Κοιτάμε τους Συριανούς με καθαρό βλέμμα, όπως αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον τρόπο παρουσίασης των 40 υποψηφίων του συνδυασμού μας για το δημοτικό συμβούλιο

Η κοινή ιδιότητα όλων είναι η αγάπη μας για τη Σύρο, η οποία μας ενώνει και ενισχύει την προσπάθειά μας, ενώ απομακρύνουμε κάθε είδους διαχωρισμούς σε τάξεις και κοινωνικά επίπεδα, γυρίζοντας ταυτόχρονα την πλάτη σε κάθε έννοια διχασμού των Συριανών και της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Καλέσματα φορέων για την αυριανή κινητοποίηση ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Ήρθε η ώρα ο Δήμος μας να αλλάξει σελίδα και να κοιτάξει επιτέλους με αισιοδοξία το μέλλον. Γι’ αυτό ξεκίνησε και η δική μας συλλογική προσπάθεια και δημιουργήθηκε ο συνδυασμός μας, ο οποίος αποτελείται από νέους ανθρώπους με όραμα και αγάπη για τον τόπο μας.

Σας θέλουμε δίπλα μας, όπως και εμείς θα σταθούμε δίπλα σε κάθε ΄να Συριανό. Εξάλλου, είμαστε όλοι μια μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που θα αγωνιστεί και θα τα καταφέρει. Μια ομάδα που ξεπερνά τις διαφορές, που συνθέτει και ενεργεί για το κοινωνικό καλό…Γιατί….”Πρώτα από όλα είναι η Σύρος μας”.

Το πρόγραμμά μας δεν έχει στόχο μόνο τις εκλογές της 26ης Μαΐου, έχει στόχο να μπούμε επιτέλους στα έργα που τόσο ανάγκη έχουμε για να πετύχουμε όσα δικαιούμαστε και να κερδίσουμε όσα χάσαμε. Όπως θα διαπιστώσετε, είναι ένα πρόγραμμα που φτιάξαμε μαζί, ένα πρόγραμμα δικό σας, διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις δικές ανάγκες, επισημάνσεις και προτεραιότητες. Ζητήσαμε την άποψή σας για τα σοβαρά προβλήματα του νησιού και την καταθέσατε με μεγάλη προθυμία αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, πόσο πολύ υπολογίζετε σε αυτή μας την προσπάθεια.

Η δική σας συμμετοχή και γνώμη είναι αυτή που μέτρησε περισσότερο κατά την κατάρτιση του προγράμματός μας, που όπως θα δείτε, είναι ένα πλήρες, σύγχρονο και εφικτό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που μπορούμε να υλοποιήσουμε και να ανεβάσουμε έτσι κατά πολύ τον πήχη στη Σύρο. Η γνώμη σας δεν πήγε χαμένη, όπως δεν θα πάει χαμένη και η ψήφος σας.

Γνωρίζετε ότι η υλοποίηση του προγράμματός μας έχει ως βάση τον ανθρώπινο παράγοντα, το ψηφοδέλτιο που συγκροτήσαμε συγκεντρώνει τις πιο ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις του νησιού από όλες τι γειτονιές, τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες.

Θέλω για μια ακόμα φορά να τους ευχαριστήσω δημόσια για τη συμμετοχή τους, όπως να ευχαριστήσω επίσης, τους δεκάδες ανώνυμους πολίτες που βοηθούν ενεργά με κάθε τρόπο την κίνησή μας. Η συμπαράσταση η δική τους αλλά και η αποψινή συγκέντρωση μας οπλίζουν με περισσότερη δύναμη, ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο τη θέλησή μας για αλλαγή, δυναμώνουν ακόμα πιο πολύ την απόφασή μας για ανατροπή, δύναμή μας είστε εσείς, οι πολίτες που διψάτε για κάτι νέο, που αξιώνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Τώρα έχουμε περάσει μπροστά, τώρα που κανείς και τίποτα δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Ο συνδυασμός μας σηματοδοτεί την ελπίδα, τη δημιουργία, το όραμα, το αποτέλεσμα. Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι, δίνουμε μάχη και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε, θα νικήσουν οι δυνάμεις της ανανέωσης, οι δυνάμεις που αγαπούν και νοιάζονται τη Σύρο. Όλοι θα είμαστε οι νικητές.

Την ημέρα των εκλογών ψηφίζουμε τον πιο κατάλληλο για Δήμαρχο του νησιού μας, δεν ψηφίζουμε για να δούμε τη Σύρο το βράδυ των εκλογών μπλε, πράσινη ή κόκκινη στο χάρτη των κομμάτων, με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας στο συνδυασμό μας, η Σύρος θα αλλάξει και αυτό είναι μια προσωπική μου δέσμευση, να αγωνιστώ, να παλέψω, να διεκδικήσω, να φωνάξω, να συγκρουστώ.

Χρειάζομαι τη στήριξή σας, χρειάζομαι τη δύναμη της επιλογής σας, χρειαζόμαστε ο ένα τον άλλο.. Όλοι μαζί σαν μια δύναμη υψώνουμε το ανάστημά μας και διεκδικούμε όσα μας αναλογούν. Δεν θα επιτρέψουμε να διαιωνιστούν οι αδικίες που έγιναν σε βάρος του νησιού μας εξ αιτίας της αδυναμίας των μέχρι σήμερα διοικούντων να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας. Ήρθε ο καιρός να διαμορφώσουμε τη Σύρο όπως την οραματιζόμαστε.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια αυτούς τους σαράντα ανθρώπους, τους άξιους και πολύτιμους συνεργάτες μου, οι οποίοι στηρίζουν με τις δυνάμεις τους το όραμά μας για μια καινούργια Σύρου, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από απειλές, εκφοβισμούς, εκβιασμούς και προειδοποιήσεις των όσων ήθελαν να υπονομεύσουν και να εμποδίσουν την υλοποίηση της προσπάθειάς μας. Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν σήμερα την εμπιστοσύνη σας και είναι άξιοι να τη λάβουν, το αποδεικνύει η καθημερινή τους πορεία, η τόλμη τους, η αποφασιστικότητά τους, είναι έτοιμοι να κάνουν αγώνες και να τους κερδίσουν, είναι αυτοί που θα φέρουν την αλλαγή που τόσο χρειαζόμαστε στο νησί μας.

Ας κάνουμε λοιπόν το όνειρο πράξη”.