Συναντήσεις του Νίκου Λειβαδάρα με Κυνηγετικό Σύλλογο και Φιλοζωική Ομάδα Σύρου

0

Την Πέμπτη 16/5/2019, ο υποψήφιος δήμαρχος κος Νίκος Λειβαδάρας και στελέχη του συνδυασμού του συναντήθηκαν με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου.

Σε μία εκτενή και σε φιλικό κλίμα συζήτηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα του συλλόγου και οι ανησυχίες των μελών του σχετικά με τα παρακάτω:

  1. Την αυθαίρετη δόμηση στα βουνά, που περιορίζει την κυνηγετική δραστηριότητα.
  2. Την ανάγκη συνεργασίας των αρμοδίων αρχών με τους κυνηγούς, προκειμένου ο εμβολιασμός των σκυλιών να γίνεται και από τον κρατικό κτηνίατρο.
  3. Την ανάγκη διάνοιξης δρόμου πρόσβασης προς το οικόπεδο 36 στρεμμάτων, που περιήλθε στην ιδιοκτησία του συλλόγου από δωρεά ιδιώτη, καθώς εμπεριέχει και την εκκλησία των κυνηγών.
  4. Την συνεργασία των αρμόδιων φορέων, ώστε να υπάρξει ένα ξεκάθαρο καθεστώς στη νήσο Γυάρο, σχετικά με τη θήρευση.
  5. Την βοήθεια από το Δήμο, για την προώθηση και προβολή του οικολογικού και φυσιολατρικού έργου και σκοπού του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Ο κος Λειβαδάρας δεσμεύτηκε για τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με το σύλλογο, ώστε με τη νέα δημοτική θητεία, με κοινή προσπάθεια, να δοθούν προτάσεις και λύσεις στα παραπάνω θέματα αλλά και σε όσα προκύψουν στο μέλλον.

Εξάλλου, την Δευτέρα 13/5/2019, ο υποψήφιος δήμαρχος κος Νίκος Λειβαδάρας και στελέχη του συνδυασμού του συναντήθηκαν με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοζωικής Ομάδας Σύρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο, που διαχειρίζεται η ομάδα, και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν άμεσα και χειροπιαστά, αφενός για την εξαιρετική δουλειά, που γίνεται από την ομάδα, προς όφελος των ζώων (σκυλιών) και του νησιού μας, αφετέρου όμως για τα πολλά προβλήματα και δυσκολίες που υπάρχουν.

Η αμέριστη συνεργασία και οι από κοινού προσπάθειες για τη διατήρηση του έργου που επιτελούν οι φιλόζωοι ήταν δέσμευση του κου Λειβαδάρα, για το ξεκίνημα της νέας θητείας. Ευχή και στόχος όλων είναι η αδιάκοπη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του καταφυγίου, καθώς και η αναβάθμιση των υποδομών του, έτσι ώστε η προσφορά προς τα ζώα και την κοινωνία μας να είναι η μέγιστη.

 

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here