Η Σύρος που αξίζουμε: Συναντήσεις με Στέγη Ανηλίκων και Πεζοπόρους Σύρου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΣΤΕΓΗ» ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Συνάντηση με την επιμελήτρια ανηλίκων – κοινωνική λειτουργό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων «ΣΤΕΓΗ» κα Μαρία Κυδωνιέως Φωστέρη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, παρουσία της Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ηρώς Στίνη – Δεληγιάννη και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Άννας – Μαρίας Βακονδίου και Ασπασίας Τσάμη – Κασιμάτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Φωστέρη παρουσίασε το σημαντικό κοινωνικό έργο της «ΣΤΕΓΗΣ» για τη στήριξη των παιδιών και των εφήβων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες, εκθέτοντας αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις τους, χάρη στις οποίες το αποτέλεσμα είναι η μείωση της εγκληματικότητας στις μικρές ηλικίες. Τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη ανάγκη οικονομικής, υλικής και ηθικής στήριξης τόσο από την Εκκλησία, τους φορείς και τους συλλόγους όσο και από τους ιδιώτες, προκειμένου η προσφορά της «ΣΤΕΓΗΣ» να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής ζητήματα:

  • Το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών της «ΣΤΕΓΗΣ».

  • Η ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για την απ’ ευθείας οικονομική, υλική και ηθική ενίσχυση των παιδιών και όχι των οικογενειών τους, όταν το αποτέλεσμα κρίνεται αμφίβολο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ ΣΥΡΟΥ

Συνάντηση με εξαμελή αντιπροσωπεία της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, παρουσία των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Γιάννη Βούρου και Πέτρου Ραουζαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της Ομάδας αναφέρθηκαν στο προφίλ και στις δράσεις τους, ενώ συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα περαιτέρω ανάδειξης του περιπατητικού αθλητισμού στο νησί μας. Τονίστηκε ότι η Σύρος διαθέτει υπέροχες περιπατητικές διαδρομές, διαβαθμισμένης δυσκολίας,  άλλες με σπουδαία ιστορία (Καστρί, Χαλανδριανή) και άλλες με πλούσια φυσική ομορφιά.

Ο κ. Μαραγκός συμφώνησε ότι τα οφέλη από την ανάδειξη του περιπατητικού αθλητισμού στο νησί μας θα είναι πολλαπλά και εξέφρασε τη διάθεση για περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η συγκεκριμένη μορφή θεματικού τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους ήταν:

  • Ο καθαρισμός τριών περιπατητικών διαδρομών – μονοπατιών:

1) Αγίου Αθανασίου – Μύτακα
2) Γέφυρα Παρακοπής – Περδίκι
3) Αζόλιμνος (από 5χ5) έως Βάρη (Κατεργάκι) και ειδικότερα στο μονοπάτι Φάμπρικα – Σαντορινιοί

  • Η δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τη δημιουργία μονοπατιών για Α.μ.Ε.Α.

  • Η δυνατότητα καθιέρωσης Φεστιβάλ με πεζοπορικές διαδρομές, στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

  • Η συμβολή του Δήμου στη διοργάνωση των εξής πεζοπορικών διαδρομών (ενδεικτικά, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 57 διαδρομές):

1) Διαδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους στην Απάνω Μεριά
α) Κάμπος – Γριά Σπηλιά (Αμερικάνου) – Γράμματα
β) Χαλανδριανή – Παραλία Γλυσούρας – Καστρί

2) Περιπατητική διαδρομή στον δρόμο της Φραγκοσυριανής (νότιο τμήμα), μια διαδρομή κατάλληλη και για παιδιά.
Γαλησσά (Γέφυρα Γαλησσά) – ‘Ορος Τράχηλας – Πάγος – Παρακοπή – Σταυρός Παρακοπής – Κατασκήνωση Προσκόπων – Ψαχνό Φοίνικα – Ντελαγκράτσια (τερματισμός Έπαυλη Τσιροπινα)

3) Διαδρομή στον δρόμο του Μάρκου Βαμβακάρη (βόρειο τμήμα)
Αφετηρία Αληθινή – Αγία Παρασκευή – Ανεμόμυλοι – Άγιος Αθανάσιος – Πορτάρα – Πατέλι – Νιχώρι – Αληθινή – Ανεμογεννήτρια – Πισκοπειό – Ανεμογεννήτρια – Αληθινή

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here