Η Σύρος που Αξίζουμε: Σειρά συναντήσεων με φορείς και συλλόγους

Συναντήσεις με τον Λιμενάρχη Σύρου, τον Όμιλο Κυνόφιλων Σύρου και με την Φιλαρμονική και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σύρου

0

Η Σύρος που Αξίζουμε: Σειρά συναντήσεων με φορείς και συλλόγους

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

Συνάντηση με τον Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιωάννη Βαμβακούση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Κοσμά και του υποψήφιου Συμβούλου κ. Νίκου Σκευοφύλακα.

Τη συζήτηση απασχόλησε κυρίως το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα και της παραλιακής ζώνης Ερμούπολης, ενώ τονίστηκε η πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Λιμεναρχείου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου, πάντοτε με γνώμονα την έγκαιρη πρόληψη τυχόν προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, τα ζητήματα που τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα εξής:

  • Το ικανοποιητικό επίπεδο της έγκαιρης προληπτικής παρέμβασης του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη.

  • Η ορθή διαχείριση των προβλημάτων λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, διάστημα κατά το οποίο κορυφώνονται οι αφίξεις επιβατών και οχημάτων στον λιμένα Ερμούπολης, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΣΥΡΟΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ομίλου Κυνόφιλων Σύρου κ. Νίκο Μιχάλοβιτς και μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πάγου κ. Δημήτρη Νομικού και της υποψήφιας Συμβούλου κας Ελισάβετ Μπιρμπίλη.

Οι εκπρόσωποι του Ομίλου παρουσίασαν το έργο τους και τόνισαν ότι ο Όμιλος Κυνόφιλων Σύρου είναι ένας εκ των δύο πλέον δραστήριων Ομίλων Κυνοφιλίας στην Ελλάδα. Εξέφρασαν, επίσης, την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη συνεργασία τους με τη Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα στο θέμα της διοργάνωσης διεθνών εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν το νησί μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Δήμαρχος, από την πλευρά του, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή συνεργασία του Ομίλου με τη Δημοτική Αρχή, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας, εστίασε στη σημασία των διεθνών διοργανώσεων για την ανάδειξη και προβολή του τόπου μας..

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν τα εξής:

  • Η διερεύνηση χώρου κατάλληλου για την πραγματοποίηση της διεθνούς διοργάνωσης με θέμα τη μορφολογία των σκύλων, τον Ιούνιο 2019, με 200 συμμετοχές μέχρι στιγμής.

  • Ο προγραμματισμός τριήμερης διεθνούς διοργάνωσης με θέμα τη μορφολογία σκύλων και την υπερπήδηση εμποδίων (Αγώνες Agilities), στην Πλατεία Μιαούλη, τον Σεπτέμβριο του 2020.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Συνάντηση με την Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κα Alice Labarche, την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σύρου κα Αλέκα Τοζακίδου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, παρουσία της Αντιδημάρχου κας Θωμαής Μενδρινού, του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα και μέλους της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού κ. Γιώργου Περρή και της υποψήφιας Συμβούλου κας Ειρήνης Βουτσίνου.

Ο κ. Μαραγκός και η κα Μενδρινού επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί την πρώτη στη σειρά με τους φορείς του πολιτισμού, τονίζοντας ότι η εύρυθμη λειτουργία της Φιλαρμονικής αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της προσφοράς προς τον δημότη. Ανέπτυξαν, επίσης, τον βασικό στόχο τους που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του «φυτωρίου» της μουσικής παιδείας και παράδοσης του τόπου μας, με τη μόνιμη στελέχωση της Φιλαρμονικής.

Κοινή παραδοχή ήταν το γεγονός ότι η Φιλαρμονική διανύει την καλύτερή της περίοδο από άποψη υπηρεσιακού προσωπικού, εφόσον έχει στελεχωθεί με τέσσερα (4) επιπλέον άτομα πέραν της Αρχιμουσικού, ενώ εκφράστηκε η αμοιβαία ικανοποίηση για την καλή συνεργασία του Δήμου και του Συλλόγου, αλλά και η κοινή επιθυμία να τεθούν στέρεες βάσεις στην Φιλαρμονική.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα εξής θέματα:

  • Η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου, προκειμένου να συμπεριληφθεί μία θέση ΔΕ Μουσικού.

  • Ο έγκαιρος προγραμματισμός του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου για την περαιτέρω στελέχωση της Φιλαρμονικής, με συνεχή αιτήματα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη ενός υπάλληλου Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διάστημα από Οκτώβριο του 2019 έως και Μάιο του 2020.

  • Ο εμπλουτισμός της Φιλαρμονικής τόσο με μουσικά όργανα όσο και με στολές των μουσικών.

  • Η δυνατότητα παρουσίας της Φιλαρμονικής στην Πλατεία Μιαούλη ανά διαστήματα, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

  • Η περαιτέρω αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζεται η Φιλαρμονική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here