Η Σύρος που Αξίζουμε: Συναντήσεις με Εργατικό Κέντρο και Σκοπευτικό Όμιλο

Νέες συναντήσεις με φορείς και συλλόγους για τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό και στελέχη του συνδυασμού "Η Σύρος που Αξίζουμε"

0

Η Σύρος που Αξίζουμε: Συναντήσεις με Εργατικό Κέντρο και Σκοπευτικό Όμιλο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΥΡΟΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου Σύρου κ. Νίκο Βασάλο και μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τρίτη 09 Απριλίου 2019, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Αλέξη Αθανασίου και Δομένικου Σαγκινέτου και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας και μέλος του Ομίλου κ. Δημήτρη Νταλαχάνη.

Τη συζήτηση μονοπώλησε το πάγιο αίτημα του Ομίλου για την ανεύρεση ενός χώρου σκοπευτηρίου, λόγω της μεγάλης ανάγκης των πολυάριθμων μελών του, των σωμάτων ασφαλείας και των λοιπών ενδιαφερομένων για προπόνηση, ενώ συμφωνήθηκε από κοινού η διερεύνηση όλων των πιθανών λύσεων, προκειμένου ο εν λόγω χώρος να είναι κατάλληλος και να πληροί τις ισχύουσες εκ του νόμου προδιαγραφές.

Πιο συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:

  • Η διερεύνηση ανοικτού χώρου με σκοπό τη χρήση του ως σκοπευτηρίου, είτε εκ των δημοτικών ακινήτων, τα οποία πιθανόν είναι ακατάλληλα για την εν λόγω χρήση, είτε με μίσθωση χώρου, που να πληροί τους κανόνες ασφαλείας και τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.

  • Η δυνατότητα παραχώρησης από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης της κλειστής αποθήκης στον Πάγο για τη δημιουργία προπονητηρίου αεροβόλου όπλου και τόξου, μετά από διερεύνηση της συμμόρφωσης του χώρου στις απαιτούμενες προδιαγραφές. Διευκρινίστηκε δε, από τη Δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι ο εν λόγω χώρος χρησιμοποιείται ως αμαξοστάσιο του Δήμου, ότι, στην περίπτωση καταλληλότητας του χώρου, απαιτείται η μετακίνηση, η εκποίηση ή επαναχρησιμοποίηση των δημοτικών οχημάτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκο Βουτσίνο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τρίτη 09 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μάριου Βουτσίνου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Θύμιου Κουκή και Μαρίας Φραγκογιάννη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργατικό δυναμικό τόσο του νησιού μας, όσο και των Κυκλαδων, δεδομένου ότι το Εργατικό Κέντρο περιλαμβάνει στους κόλπους του 23 νησιά με έδρα τη Σύρο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην εκ περιτροπής εργασία, στην ημιαπασχόληση και φυσικά στο μείζον ζήτημα της ανεργίας που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Επιπλέον, τα ζητήματα που τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα εξής:

  • Οι θετικές εξελίξεις της επαναλειτουργίας του Ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟΝ Σύρου που δίνει πνοή αισιοδοξίας για την οικονομική και επιχειρηματική ανάταση του νησιού μας, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας και αναπτύσσοντας συνέργειες με άλλους οικονομικούς κλάδους.

  • Η ανάπτυξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς κλάδου οικονομικής δραστηριότητας, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που μπορούν να δημιουργήσουν για το νησί.

  • Η διερεύνηση λύσης του ζητήματος της στάθμευσης στην Ερμούπολη, με γνώμονα την τόνωση της επιχειρηματικής κίνησης στο κέντρο της πόλης.

  • Η λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου και η υποστήριξή του από τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

  • Η αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου του Εργατικού Κέντρου, με τη συνδρομή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα, ώστε να συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα ξεναγήσεων.

  • Η αξιοποίηση του ψηφιοποιημένου και ταξινομημένου αρχείου του Εργατικού Κέντρου, το οποίο είναι 100 ετών, προκειμένου να διατίθεται για επιστημονικές έρευνες και μελέτες.