Η Σύρος που αξίζουμε: Συναντήσεις με Ένωση Γονέων και Σύνδεσμο Καθολικών

Συνεχίζονται οι συναντήσεις για τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό και στελέχη του συνδυασμού "Η Σύρος που αξίζουμε"

0

Η Σύρος που αξίζουμε: Συναντήσεις με Ένωση Γονέων και Σύνδεσμο Καθολικών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κα Φραγκίσκα Μηλιού και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, παρουσία των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Ιωάννας Ρηγούτσου και Λουκίας Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και στα οποία ο Δήμος μπορεί να συμβάλει. Συγκεκριμένα:

  • Η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επίλυση του σοβαρού θέματος της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολικό συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα.

  • Η επισκευή του θόλου των Γυμνασίων στην περιοχή Ξηρόκαμπος, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός των διακοπών του Πάσχα, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης των εργασιών.

  • Η ενημέρωση και συμμετοχή της Ένωσης Γονέων αναφορικά με την κατανομή των πόρων που προορίζονται για την εκπαίδευση.

  • Η παραχώρηση αίθουσας δημοτικού ακινήτου, προκειμένου να λειτουργήσει ως Εργαστήριο Ρομποτικής.

  • Η υποστήριξη του Δήμου για τη διοργάνωση δράσεων, με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου κ. Ισίδωρο Σαλάχα, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Καθολικών κ. Πέτρο Ρούσσο και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δομένικου Σαγκινέτου, του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου και υποψήφιου Συμβούλου κ. Παύλου Ραουζαίου και του υποψήφιου Συμβούλου κ. Πέτρου Ραουζαίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, έγινε αναφορά στην ιστορία του Συνδέσμου, ό οποίος έχει ιδρυθεί από το 1921, καθώς και ένας σύντομος απολογισμός των δράσεών του, οι οποίες έχουν χαρακτήρα τόσο θρησκευτικό, όσο και κοινωνικό – πολιτιστικό, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία Συνδέσμου και Δήμου.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους ήταν:

  • Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ».

  • Η διερεύνηση δυνατότητας επιχορήγησης του Συνδέσμου από τον Δήμο, αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες από τον Σύνδεσμο.

  • Η διοργάνωση της επιμνημόσυνης δέησης υπέρ του Συριανού Καθολικού Διοικητή των οχυρών Ρούπελ Στρατηγού Γεώργιου Δουράτσου, την οποία ανέλαβε φέτος για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος, εκφράζοντας την επιθυμία για την επιστροφή των οστών του Στρατηγού Δουράτσου στη Σύρο, το νησί της καταγωγής του.