Τα συριανά παιδιά του ανέμου! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αφιέρωμα του cyclades24 στο τμήμα ιστιοπλοΐας του ΝΟ Σύρου ενόψει της διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Laser 4.7 στη Σύρο

1

Τα συριανά παιδιά του ανέμου! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στους ρυθμούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Laser 4.7, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Σύρο (όρμος Αγκαθωπών) το διάστημα 30 Απριλίου-3 Μαΐου, κινείται ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου.

Η προετοιμασία, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έτσι ώστε όλα να είναι τέλεια σε αυτή την μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μετά από αρκετά χρόνια.

Το έργο των ανθρώπων του ΝΟ Σύρου μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 150, ενώ αν υπολογίσουμε τους προπονητές και συνοδούς των αθλητών τότε περισσότεροι από 500 άνθρωποι θα βρίσκονται στο νησί για ένα τετραήμερο.

Στο δε αγωνιστικό κομμάτι, οι προετοιμασίες είναι και εκεί πυρετώδεις, καθώς ο ΝΟ Σύρου θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με δέκα αθλητές!

Λίγο πριν από αυτή την σπουδαία διοργάνωση όμως, υπάρχει μία ακόμη σημαντική στιγμή για το τμήμα ιστιοπλοΐας του ΝΟΣ. Ο αθλητής Ερμής Μιχαηλίδης, μέσω των περιφερειακών αγώνων, εξασφάλισε την συμμετοχή του στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας.

Ο 16χρονος ταλαντούχος ιστιοπλόος θα αγωνιστεί στο Μάτι Ραφήνας (19-23 Απριλίου) προκειμένου να κερδίσει μια θέση στην 18αδα της Εθνικής, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο μιας και στον αγώνα αυτό θα συμμετάσχουν οι 80 καλύτεροι αθλητές της κατηγορίας από όλη τη χώρα.

Λίγες μέρες πριν από τις δύο πολύ σημαντικές αυτές διοργανώσεις, το cyclades24 βρέθηκε στην προπόνηση των τμημάτων ιστιοπλοΐας του ΝΟ Σύρου (Optimist και Laser 4.7). Περισσότερα από 50 παιδιά, υπό τις οδηγίες των προπονητών Γιάννη Γρυπάρη και Ελπίδας Σαγκινέτου, συνεχίζουν την μεγάλη παράδοση του συλλόγου στην ιστιοπλοΐα.

Παρακολουθήσαμε τα συριανά… παιδιά του ανέμου, ενώ είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον προπονητή Γιάννη Γρυπάρη και τον αθλητή Ερμή Μιχαηλίδη.

Ο κ. Γρυπάρης μας μίλησε αρχικά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 που θα γίνει στη Σύρο: “Προετοιμαζόμαστε για την διεξαγωγή και φιλοξενία μίας μεγάλης διοργάνωσης μετά από πολλά χρόνια. Για τα παλιότερα παιδιά ο στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και γιατί όχι και κάποια μετάλλια, ενώ για τα νεότερα παιδιά είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες”.

Εκτός όμως από το παρόν, ο κ. Γρυπάρης αναφέρθηκε και στο αισιόδοξο μέλλον για τα τμήματα ιστιοπλοΐας: “Μετά από αυτά τα παιδιά υπάρχει μία καλή φουρνιά (Optimist) από μικρότερα παιδιά που θα συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία.

Παράλληλα, η ομάδα που μας πλαισιώνει (Διοικητικό Συμβούλιο και γονείς) έχουν αγκαλιάσει με πολύ όρεξη αυτή την προσπάθεια. Θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα και από αυτούς, ενώ περιμένουμε και νέα παιδιά να έρθουν και να γνωρίσουν το υπέροχο αυτό άθλημα που λέγεται ιστιοπλοΐα”.

Κλείνοντας, ο κ. Γρυπάρης αναφέρθηκε και στην συμμετοχή του Ερμή Μιχαηλίδη στην προεπιλογή της Εθνικής: “Ο Ερμής θα αγωνιστεί για την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα με άλλους 80 αθλητές από όλη τη χώρα. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει να μπει στην 18αδα της Εθνικής”.

Όσον αφορά τον ίδιο τον αθλητή, σχετικά με την συμμετοχή του στην προεπιλογή της Εθνικής ανέφερε τα εξής: “Είμαι πολύ χαρούμενος για την συμμετοχή στα προκριματικά για την Εθνική Ομάδα, είναι η τρίτη φορά που συμμετέχω (από μία φορά σε Optimist και Laser 4.7).

Στόχος μου είναι να παλέψω για μια θέση στους 18 της Εθνικής, είναι πολύ δύσκολο γιατί έχω να ανταγωνιστώ τους καλύτερους αθλητές από όλη τη χώρα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω”.

Όσον αφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τόνισε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στον τόπο μου. Θα έλεγα ότι είναι παρόμοια με την προεπιλογή της Εθνικής. Πρέπει και σε αυτό τον αγώνα να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια ώστε να πετύχω ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here