“Η σκευωρία της υπόθεσης Novartis”

Άρθρο του πολιτευτή Κυκλάδων του Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Πολατσίδη

Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να παραπλανήσει τους πολίτες με τις δήθεν «γέφυρες» και τους γυρολόγους των κομμάτων, απέτυχε παταγωδώς. Τώρα μέσα στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι την Novartis. Μια ακόμα υπόθεση που εργαλειοποιεί μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για να εξολοθρεύσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Επανέρχεται ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, στην χρεοκοπημένη πλέον σκευωρία, για να σπιλώσει το Κίνημα Αλλαγής και τα στελέχη του. Προσπαθούν να ρίξουν λάσπη με ψευδείς κατηγορίες, με διατυπώσεις του τύπου «μπορεί», «άκουσα», «μου είπαν», «ίσως να…», «πιστεύω πως…», «ακούγεται ότι…» από μάρτυρες κουκουλοφόρους και μη κουκουλοφόρους, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο. Μοναδικό τους μέλημα να εξακολουθήσει αυτή η συζήτηση μέχρι τις εκλογές. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ενέργειές τους γίνονται με δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής. Η σκευωρία θα καταρρεύσει και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Σχετικά με το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης στην χώρα μας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που έλαβαν δραστικά μέτρα για τον έλεγχό της, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας (2004-2009) η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε (από 2,43 σε 5,1 δις), ενώ την περίοδο 2009-2011 με τα μέτρα που ελήφθησαν(ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σύστημα κλειστών προϋπολογισμών), μειώθηκε στα 2,8 δις ευρώ. Κατά την ίδια περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αρνήθηκε να διερευνήσει τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2004-2009, καθώς και τις ευθύνες των υπουργών του, που το 2015 δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών φαρμάκων, όπως όφειλαν, εξυπηρετώντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων.

Εξάλλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του, σχετικά με τις τιμές ορισμένων φαρμάκων. Τεκμηρίωσε ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου, με βάση τις θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών και απέδειξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ηγεσία της Novartis. Συγχρόνως, ο ενδελεχής έλεγχος που υπέστη από τις αρμόδιες αρχές για τα περιουσιακά του στοιχεία, τον δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τήνου και το 2016 Γραμματέας της Ν.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων. Το Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στις Κυκλάδες. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2019 θα είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το Κίνημα Αλλαγής.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here