Τι έδειξε το πόρισμα για την καταγγελία περί υπεράριθμων – Έρχονται κυρώσεις από το Λιμεναρχείο;

0

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος που αναρτήσαμε πριν από λίγες ημέρες σχετικά με κάποιες καταγγελίες επιβατών που μιλούσαν για υπεράριθμους επιβάτες στο Νήσος Χίος, πληροφορηθήκαμε πως ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της καταμέτρησης των επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr,  η καταγγελία στερείται βασιμότητας, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε κάθε λιμάνι μέχρι και τον τελικό προορισμό στο λιμάνι της Καβάλας, δεν μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες, όπως προέκυπτε από τις καταμετρήσεις που έκαναν οι Λιμενικοί, με το συντονισμό και τον τελευταίο λόγο να έχει το Λιμεναρχείο Σύρου.

Προφανώς οι επιβάτες που έκαναν την καταγγελία, να μην γνώριζαν οτι πλέον έχουμε μπει στο θερινό πρωτόκολλο των επιβατών και πιθανότατα οι άσχημες καιρικές συνθήκες εκείνης της ημέρας, να έφεραν κάποια αυξημένη κίνηση των επιβατών στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, στην οποία να δημιουργήθηκε το ένστικτο των υπεράριθμων.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, πιθανώς να προκύψουν ευθύνες, όχι στο πλοίο αλλά τους καταγγέλλοντες, οι οποίοι οδήγησαν σε αρκετές ώρες ταλαιπωρίας το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Αυτό που κρατάμε είναι η θετική έκβαση της καταμέτρησης, για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τέτοιου είδους καταγγελίες, οι οποίες θα επηρεάζουν αρνητικά τους υπόλοιπους επιβάτες.

Μάλιστα οι πληροφορίες μας, ανέφεραν πως μετά την 30λεπτη καθυστέρηση στο λιμάνι της Σύρου, οι υπόλοιποι επιβάτες δυσανασχέτησαν με τους καταγγέλλοντες ενώ κάποιοι   απείλησαν και με μηνύσεις, στις οποίες τελικά δεν τις έκαναν.

Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι ευπρεπές να κάνει κάποιος καταγγελία για υπεράριθμους επιβάτες, χωρίς να έχει στοιχεία γιατί πλέον υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο να μπουν στο πλοίο παραπάνω επιβάτες. (όχι και ακατόρθωτο)

Επίσης μια καταγγελία στο Λιμεναρχείο, θα έχει επακόλουθα για τους επιβάτες, με υπέρμετρη ταλαιπωρία και καθυστέρηση και με ότι άλλο συνεπάγεται…

Σημειώνεται ότι το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο (Ικαρία)-Καρλόβασι(Σάμο)-Βαθύ(Σάμο)-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα.

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here