Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να δημοσιοποιήσω την συμμετοχή μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Α’ Βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ήταν μια απόφαση αρκετά δύσκολη, παρά το γεγονός ότι το είχα αποκλείσει αρχικά. Γνωρίζω ότι η απόφαση μου αυτή ίσως αιφνιδιάσει ορισμένους.

Το τελευταίο διάστημα δέχτηκα μια επίθεση φιλίας, πρόσκλησης και πρόκλησης παράλληλα, από αρκετούς υποψήφιους Δημάρχους και τους ευχαριστώ, με τους οποίους αναλύσαμε διεξοδικά προτάσεις  & στοχεύσεις  για το μέλλον της Σύρας.

Θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, καθώς με τους περισσότερους μας δένουν αισθήματα φιλίας και επαγγελματικές σχέσεις.

Μια απόφαση δύσκολη καθώς φίλοι και συγγενείς μετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια. Αυτό θέλω να πιστεύω ότι σημαίνει ότι  μοιραζόμαστε  τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας , μα συνάμα και την ίδια όρεξη για δουλειά, αφού την επαύριον θα κληθούμε όλοι μαζί να κάνουμε έναν Δήμο που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος.  Ένα Δήμο για όλους τους Συριανούς και τις Συριανές.

Επέλεξα λοιπόν να συστρατευώ με τον Νίκο Λειβαδάρα και τον συνδυασμό «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» καθώς στο πρόσωπου του διέκρινα το Ήθος, την Ειλικρίνεια και την Ανθρωπιά.

Στρατεύομαι με έναν Άνθρωπο που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Με τον Νίκο Λειβαδάρα μας συνδέει μια φιλία από τα χρόνια που διετέλεσα μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου Σύρου.

Η απόφαση μου αυτή εδράζεται εν πολλοίς και στις πολιτικές μου καταβολές. Πολιτεύτηκα πάντα με γνώμονα το Κοινό Συμφέρον και τις Δημοκρατικές Αξίες. Στρατεύομαι λοιπόν με έναν συνδυασμό πλαισιωμένο από προοδευτικούς πολίτες από όλο το φάσμα του Δημοκρατικού Τόξου. Με έναν συνδυασμό ανεξάρτητο χωρίς το παραμικρό ίχνος υπόνοιας κομματικής στήριξης.

Έναν συνδυασμό όπου οι προσωπικές θεμιτές φιλοδοξίες παραγκωνίστηκαν για το καλό του τόπου.

Αποφάσισα να στρατευτώ με έναν συνδυασμό Νίκης και Ανατροπής που θα κρατήσει τα θετικά των προηγουμένων και θα συμβάλλει καθοριστικά σε ένα μέλλον πιο Ελπιδοφόρο για όλους του Συριανούς, χωρίς αποκλεισμούς. Η εμπειρία των παλαιοτέρων, η νεανική ορμή των νεοτέρων και η επιστημοσύνη των υποψηφίων αποτελούν ένα ανθρώπινο αμάλγαμα που δίνουν τα εχέγγυα μιας επιτυχημένης Δημαρχίας υπό την καθοδήγηση του Νίκου Λειβαδάρα.

Σας καλό όλους να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή να γίνεται αρωγοί και κοινωνοί μιας Νέας Αρχής με Ανοιχτούς Ορίζοντες για την Σύρο.

Καλό και Έντιμο Αγώνα μας.

 

Μάριος Ρούσσος

Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Σε έναν οικισμό διαφορετικό, που θυμίζει νησί των Κυκλάδων, όπως πριν λίγο καιρό είχε γράψει το ΒΗΜΑ. 

Σε αυτό τον πρότυπο οικισμό με υποδειγματική ρυμοτομία και αξιοζήλευτες υποδομές κατάλαβα ότι με οργάνωση και προγραμματισμό μπορεί να συνυπάρχει η βιομηχανία με τον τουρισμό, τον αθλητισμό και την τοπική οικονομία, εμπορική,  αγροτική και αλιευτική.

 

Παράλληλα  χαλυβδώθηκαν μέσα μου κι έντονα πολιτικά ερεθίσματα καθώς μεγάλωσα δίπλα σε μια βιομηχανική μονάδα τη γνωστή σε όλους “Αλουμίνιον της Ελλάδος” του τότε ομίλου PECHINEY μιας από τις πιο εύρωστες βιομηχανίες της χώρας, όπου οι διεκδικείς των εργαζομένων με μαζικές κινητοποιήσεις και αγώνες στιγμάτισαν τα νεανικά μου και μετέπειτα φοιτητικά μου χρόνια, εντρυφώντας μου τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της συμμετοχής στα κοινά.

 

Ως φοιτητής συμμετέχω στο συνδικαλιστικό κίνημα κι εκλέγομαι Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Είμαι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο στην Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων.

Κατέχω  μελετητικό πτυχίο Α΄ τάξης στις ηλεκτρομηχανολογικές και στις περιβαλλοντικές μελέτες.

 

Έχω πτυχίο κατάρτισης «Υπευθύνου Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων – Κώδικας ISPS.

 

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία στην 114 Πτέρυγα Μάχης ως έφεδρος σμηνίας με ειδικότητα Μηχανικού Αεροσκαφών στα Mirage 2000.

 

Διετέλεσα το διάστημα 2013-2016 μέλος του Δ.Σ του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ Α.Ε).

Το 2011 διετέλεσα Ειδικός Συνεργάτης του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Το  2010 ήμουνα Ειδικός Συνεργάτης του Νομάρχη Κυκλάδων σε θέματα που αφορούσαν δημόσια έργα και πολεοδομικό σχεδιασμό.

Την περίοδο 2010-2011 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Εργάστηκα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως Τεχνικός Σύμβουλος στο πρόγραμμα «Θησέας» από το 2008 έως το 2010, κυρίως στην σύνταξη τευχών δημοπράτησης καθώς και στην υποστήριξη των ΟΤΑ.

Διατηρώ από το 2009 Τεχνική Μελετητική Εταιρεία όπου κατέχω το 70% του μετοχικού κεφαλαίου με πλήθος ιδιωτικών έργων σε όλες τις Κυκλάδες. 

 

Είμαι έγγαμος με την Κορωναίου Ελένη και με αξιοπρέπεια μεγαλώνουμε τα παιδιά μας Αντώνη και Ελβίρα-Μαρία.

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here