Η Εύη Μαρίνη από την Σύρο υποψήφια με την παράταξη Γλυνού

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα της Ευαγγελίας (Εύης) Μαρίνη, από την Σύρο.

Η Ευαγγελία Μαρίνη, απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο, αποδέχθηκε την πρόσκληση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού, να ενώσει τις δυνάμεις της με τις δικές μας για να οδηγήσουμε όλοι μαζί τα νησιά μας στην νέα εποχή και το Νότιο Αιγαίου να μετατραπεί σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» καλωσόρισε την Εύη Μαρίνη δηλώνοντας τα εξής: «Καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια της “Συμμαχίας” μας την Εύη Μαρίνη.

Ως εκπαιδευτικός έχει διαπρέψει όλα αυτά τα χρόνια επιτελώντας σπουδαίο έργο, γαλουχώντας τους μαθητές της με αξίες και ιδανικά, όπως αυτά που η ίδια πρεσβεύει τόσο στην επαγγελματική όσο και στην κοινωνική της ζωή.

Ήρθε η ώρα με το ήθος που την διακρίνει, να προσφέρει στον τόπο της και στις επόμενες γενιές και μέσα από την πολιτική. Καλωσόρισες Εύη, καλή επιτυχία!».

Η Εύη Μαρίνη στο πολιτικό της μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αποδέχθηκα την πρόκληση του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού για την συμμετοχή μου σε μια ελπιδοφόρα κίνηση πολιτών με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, που ξεκινά το δίκαιο αγώνα της για την αναβάθμιση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Η προσωπικότητα και το ήθος του Μανώλη Γλυνού, αποτελούν την εγγύηση ότι ο άνθρωπος θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”.

Με τον Μανώλη Γλυνό, μας ενώνει η ίδια αγάπη, το ίδιο όραμα για τον τόπο μας. Να αξιοποιήσουμε αυτή την τελευταία ευκαιρία για τα νησιά μας, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αποτυχίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πολεμήσουμε. Από αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς ενεργός πολίτης».

Περιοδεία Γλυνού στη Μήλο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν και οι κάτοικοι και φορείς της Μήλου στον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνό, κατά την επίσκεψη του στο νησί.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στις Κυκλάδες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”, Πέτρο Ηλιάκη, Γιάννη Γεροντή και Αντώνη Χατζηιωάννου, κατά την άφιξή του την Τρίτη Μήλο συνομίλησε με κατοίκους σε κεντρικό καφέ του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει για τα θέματα που τους απασχολούν.

«Όλο αυτό το διάστημα που επισκέπτομαι τα νησιά μας, διαπιστώνω ότι οι συμπατριώτες μας αισθάνονται ξεχασμένοι, απομονωμένοι, ξεκομμένοι και βεβαίως απογοητευμένοι. Υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που απασχολούν τους νησιώτες, αλλά το κάθε νησί ξεχωριστά έχει ιδιαιτερότητες.

Γι αυτό είμαι σήμερα εδώ, γι αυτό συζητάμε και να είστε σίγουροι ότι η επικοινωνία αυτή δεν θα σταματήσει όταν αναλάβουμε το τιμόνι της Περιφέρειας.

Θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη ημέρα. Πρέπει με προσοχή να ακούμε τους κατοίκους που ζουν στα νησιά μας, τι έχουν να μας πουν όσοι βιώνουν τα προβλήματα και όσοι ξέρουν τις ανάγκες του κάθε νησιού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου», ανέφερε ο κ. Μανώλης Γλυνός ο οποίος τόνισε ότι βασικός σκοπός της νέας περιφερειακής αρχής είναι να «ξανακτίσουμε την εμπιστοσύνη μας με τους πολίτες και για να γίνει αυτό πρέπει να μπορείς να τους κοιτάς στα μάτια, να τους ακούς και να μην λες μεγάλα λόγια».

Ακολούθως πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου είδε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα ιατρεία, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διευθυντή του Κ.Υ, ιατρό κ. Αποστολόπουλο, από τον οποίον ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην υγειονομική μονάδα, καθώς επίσης και για τις ανάγκες για την επιπλέον στελέχωση σε ιατρικό δυναμικό, όπως επίσης και στην ενίσχυσή του με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συνομίλησε με τον δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, για ζητήματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ είχε συνάντηση και με τους υπαλλήλους και αμέσως μετά επισκέφθηκε και υπηρεσίες του Επαρχείου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε καταστήματα του κεντρικού δρόμου στην περιοχή Τριοβασάλου, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες οι οποίοι του έθεσαν μια σειρά από ζητήματα καθημερινότητας προκειμένου, ως αυριανός περιφερειάρχης, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, να τα ιεραρχήσει και να τα αντιμετωπίσει.

Σημαντικά θέματα αναδείχθηκαν επίσης και κατά τη συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Πολλωνίων Μήλου, με τα περισσότερα να εστιάζονται στα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεται η επισκεψιμότητα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου αναφέρθηκαν στην έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, στο πρόβλημα που δημιουργείται με την επάρκεια του νερού ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο καθώς στο νησί δεν λειτουργεί Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, στην ανάγκη υπογείωσης δικτύων κοινής ωφελείας (ΟΚΟ), καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας περιμετρικών οδών γύρω από την περιοχή, στη νέα λιμενική εγκατάσταση κ.ά.

Τέλος, η περιοδεία του κ. Γλυνού ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στις περιοχές που πραγματοποιούνται οι εξορύξεις στην Μήλο. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου είναι η Σέριφος.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here