Επιταφίων
Περιφορά των Επιτάφιων του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας των Καθολικών και από τους ορθόδοξους ναούς του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Οι επιτάφιοι συναντιούνται μπροστά από το Δημαρχείο της Σύρου στην πλατεία Μιαούλη, όπου γίνεται δέηση και ακούγονται ύμνοι. Ένα θέαμα μοναδικό!
 
Το Πάσχα στη Σύρο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Εδώ, στην «καρδιά» του Αιγαίου, βρίσκεται μία από τις ελάχιστες γωνιές στον κόσμο, όπου οι δύο διαφορετικές χριστιανικές κοινότητες, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, γιορτάζουν ταυτόχρονα τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σε μια κίνηση ύψιστης συμβολικής σημασίας, ενότητας, ομόνοιας και ομοψυχίας.
Η συνάντηση των επιταφίων γίνεται στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από το Δημαρχείο, όπου ακολουθεί κοινή δέηση και ακούγονται ύμνοι αρχικά από τη Χορωδία της Ευαγγελίστριας των Καθολικών και στη συνέχεια του Αγίου Νικολάου και της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Στην Ερμούπολη, ο Επιτάφιος των Καθολικών ξεκινάει από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων από τις ενορίες του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (της Μητρόπολης) στα γραφικά δρομάκια της πόλης.
 
Δείτε ζωντανά εικόνα από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων…

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here