Οι επιτάφιοι της Μεγάλης Παρασκευής στην Ερμούπολη. Το εντυπωσιακότερο θρησκευτικό γεγονός στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων (φωτο+βίντεο)

0

Η λάμψη της Μεγάλης Παρασκευής στην Σύρο είναι πάντα ξεχωριστή και η βραδινή λιτανεία των επιτάφιων στο κέντρο της Ερμούπολης, είναι το κορυφαίο γεγονός σε όλο το τελετουργικό του Αγίου Πάσχα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, η προαναφερόμενη θρησκευτική ακολουθία- την οποία είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από το cyclades24- ήταν εντυπωσιακή, χωρίς φυσικά να αλλοιώνει στο ελάχιστο το χριστιανικό μήνυμα της ημέρας που είναι ο θάνατος του Χριστού.

Πλήθος πιστών, επισκέπτες της Σύρου και δημότες του νησιού, συμμετείχαν και παρακολούθησαν την περιφορά των επιτάφιων που ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ και διεξήχθη κάτω από σχεδόν καλοκαιρινές συνθήκες. Ο αριθμός των επισκεπτών το φετινό Πάσχα στην Σύρο είναι πολύ μεγάλος και όλους δηλώνουν εντυπωσιασμένοι βιώνοντας από κοντά τον κοινό εορτασμό του Πάσχα από Ορθόδοξους και Καθολικούς Χριστιανούς.

 

Στο τελετουργικό, ως είθισται, ο καθολικός επιτάφιος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας ήταν ο πρώτος που πέρασε από την Πλατεία Μιαούλη. Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η λιτανεία του επιταφίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια η αντίστοιχη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου που κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Μιαούλη αναμένοντας τον επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο οποίος αφίχθη λίγο αργότερα, μαζί με τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Μετά την δέηση, απηύθυνε προσλαλιά προς το συγκεντρωμένο πλήθος, και ευχαριστώντας τους πολυάριθμους επισκέπτες για την παρουσία τους στην περιφορά των Επιταφίων, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here