Ο Νίκος Βασιλικός δίνει τις δικές του εξηγήσεις σχετικά με τις καθυστερήσεις των πλοίων

0
Νίκος Βασιλικός

Την δική του εκδοχή των γεγονότων σχετικά με τις καθυστερήσεις των δρομολογίων, δίνει ο Νίκος Βασιλικός

 

 

Απάντηση στο δημοσίευμα της Λαϊκής συσπείρωσης και τα όσα γράφονται στον τύπο θέλησε να κάνει ο κεντρικός πράκτορας της Blue star Ferries κ. Νίκος Βασιλικός.

 

Ο κ. Βασιλικός επικοινώνησε με το Cyclades24.gr και θέλησε να απαντήσει στο δημοσίευμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, το οποίο όπως μας άφησε να εννοηθεί είχε προεκλογικό χαρακτήρα.

 

«Οι καθυστερήσεις των πλοίων οφείλονται σε κάποια έκτακτα δρομολόγια που πραγματοποιούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κυρίως της Πάρου. Το δεδομένο είναι ότι τα φορτηγά έχουν αυξηθεί 54% σε σχέση με το περσινό Πάσχα, ένας λόγος είναι και αυξημένη κίνηση τροφοδοσίας στα νησιά σε ιδίους περιόδους. Η αύξηση αφορά και την Σύρο. Φυσικά η πλοιοκτήτρια εταιρία φροντίζει και την Σύρο, όπως και σε άλλες προπτώσεις. Αυτό που με στεναχωρεί είναι οτι έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και δεν έχει εισακουστεί τίποτα απ όσους κατηγορούν σε ανακοινώσεις, βλέποντας μονόπλευρα τις απόψεις. Ζητήσαμε έκτακτα δρομολόγια όπως του ΔΙΑΓΟΡΑΣ και σε συνεργασία με την εταιρεία εισακούστηκε κι αυτή η πρόταση μας.

 

Επίσης, χτες Δευτέρα 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Έκτακτο δρομολόγιο του Blue star Paros για να μεταφέρει κυρίως φορτηγά για Σύρο και Πάρο στις 23:00.

Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία τις ανάγκες του κόσμου, όντως γίνονται κάποιες τροποποιήσεις στα δρομολόγια κάποιες ημέρες, ήδη το Σάββατο η εταιρεία έδωσε 50% έκπτωση σε όλους τους επιβάτες μαζί με το όχημα τους, λόγω οτι το πλοίο καθυστέρησε να φτάσει στο προορισμό του. Δε νομίζω να σημαίνουν όλα αυτά ότι ο κακός …εφοπλιστής εκμεταλλεύεται τον κόσμο.

Η εταιρεία προσπαθεί να δώσει λύσεις με διάφορους τρόπους., ωστόσο μπορώ καταλαβαίνω τις ανάγκες και ότι όλα γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους, επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται με αδιαφορία, υπάρχει ευαισθησία απο την εταιρείας και τις ανάγκες των επιχειρήσεων».

 

Αυξημένη η κίνηση των τουριστικών εκδρομών

Ο. κ. Βασιλικός Νικόλαος αναφέρθηκε και στην αυξημένη κίνηση των σχολείων στο νησί της Σύρου, σημειώνοντας ένα ακόμα παράγοντα που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο στα λιμάνια με εκατοντάδες λεωφορεία και χιλιάδες μαθητές να βγαίνουν μιλιούνια… από το καράβι, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα κατά την φορτοεκφόρτωση.

Ο αυξημένος ο αριθμός σχολείων λεωφορείων δημιουργεί επίσης καθυστέρηση, στις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων, δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα. Εντός των επόμενων ωρών θα γνωρίζω και τα στατιστικά των μαθητών που επισκέφτηκαν το νησί μας.

Επιπρόσθετα την Πρωτομαγιά που δικαίως οι ναυτεργάτες απεργούν, αυτή την ώρα που μιλάμε η εταιρεία προσπαθεί να βρει λύσεις με έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Δε νομίζω λοιπόν ότι η ανακοίνωση συνάδει με όλα τα παραπάνω, κάνεις δεν έχει αναφέρει τις προσπάθειες που γίνονται. Μη κοιτάμε λοιπόν μόνο αυτά που μας συμφέρουν και θέλουμε να σχολιάσουμε, επειδή πρέπει να βρούμε κάτι για να το σχολιάσουμε.

 

Στο ίδιο καυστικό ύφος ο κ. Βασιλικός ανέφερε ότι δεν υπήρχε κατανόηση στα δημοσιεύματα της Λαϊκής συσπείρωσης,  θα περίμενα και λίγο αναγνώριση στη προσπάθεια που γίνεται. Δε νομίζω ότι θέλει να ταλαιπωρηθεί κανένας, ίσα-ίσα υπάρχει ενημέρωση από την εταιρεία σε περίπτωση καθυστέρησης και ο κόσμος ενημερώνεται με γραπτά μηνύματα για το αν το πλοίο έχει καθυστέρηση.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here