Azores Express

“Azores Express”: Έμοιαζε με πλοίο φάντασμα… πέταξε το σεντόνι κι αποκαλύφθηκε ένα υπερσύγχρονο πλωτό παλάτι!

Οφθαλμαπάτη στο πλοίο Φάντασμα… υπερσύγχρονο και πλωτό παλάτι το Azores Express!

Πόσοι δεν περάσατε από το λιμάνι της Ερμούπολης και είδατε το ΕΓ/ΟΓ “Azores Express” να είναι πλαγιοδετημένο στη προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, αναμένοντας να εισέλθει για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο Νεωρίου.

Το πάλαι ποτέ “Aeolos” και “Moby Love” βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Σύρου, έτοιμο να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή και δαπανηρή επισκευή του.

Το Ιταλικό σκαρί της ελληνικών συμφερόντων Med Lines πραγματοποιεί το δεξαμενισμό του στα ανανεωμένα ναυπηγεία του Νεωρίου στο λιμάνι της Ερμούπολης, ενώ σύντομα θα ταξιδέψει για το εξωτερικό, καθώς έχει ναυλωθεί στις Αζόρες.

Η πρώτη ματιά πριν οδηγηθεί στο Ναυπηγείο σχολιάστηκε αρνητικά απ τους περαστικούς, ακόμα κι απο εμάς δίνοντας του τον τίτλο ”φάντασμα” το οποίο μας αποκαλύφθηκε, πέταξε το σεντόνι κι εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να τρυπώσουμε σε ένα διαμάντι της ακτοπλοΐας.

Άλλο να το βλέπεις έτσι….κι άλλο να σου αποκαλύπτεται!!!

Το «Azores Express» της Hellenic Med Ferries άλλαξε πρόσφατα ονομασία και ενόψει της τουριστικής περιόδου προετοιμάζεται για να βάλει πλώρη στις πορτογαλικές Αζόρες.

Όπως προαναφέραμε το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Med Lines ενώ διαθέτει μια αμιγώς ελληνική εταιρεία την VDN «Ιππόκαμπος Α.Ε.» και αντικείμενο δραστηριότητάς της η ανάπτυξη, η κατασκευή και ο εξοπλισμός των χώρων ενδιαίτησης πλοίων

Με έδρα την Πορτογαλία, έχει συνεργασίες με Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία και Ελλάδα. Μπορεί να αναλάβει απαιτητικό έργο κατασκευής και ανακατασκευής οπουδήποτε στον κόσμο. Η εταιρεία είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές εσωτερικών χώρων παγκοσμίως, ένας από τους λίγους που προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και ίσως το μόνο που πάντα ολοκληρώνει την εργασία υψηλής ποιότητας εγκαίρως, με προϋπολογισμό και πάνω από τις προσδοκίες.

Πάνω απ ‘όλα, το VDN είναι μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών – οι καλύτεροι στους τομείς τους – οι οποίοι αμφισβητούνται και ανταμείβονται καθημερινά. Η ομάδα σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων, τεχνικών μηχανικών, διαχειριστών έργων και ειδικών σε υφάσματα, ξύλο, μέταλλο και γυαλί συνεργάστηκαν εδώ και πολλά χρόνια, πλοία μετά το πλοίο, συνδυάζοντας χειροτεχνία, δεξιότητες και υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι οι γνώσεις και η εμπειρία τους συνεχίζουν να συσσωρεύονται, να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται, οδηγώντας σε άψογο συντονισμό και εκτέλεση.

Η εξωστρέφεια και η δημιουργία ανταγωνιστικού brand name είναι τα κλειδιά της ανάπτυξης για τις ελληνικές επιχειρήσεις στα δύσβατα οικονομικά μονοπάτια στα οποία κινείται η Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν ασχολούνται με την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή βιομηχανία η οποία κυριαρχεί παγκοσμίως.

Η μετασκευή του πλοίου είναι εντυπωσιακή και το καθιστά πλέον ένα από τα ομορφότερα πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ αν βρισκόταν στις Ελληνικές θάλασσες θα αναβάθμιζε τις γραμμές μας.

Το «Azores Express» είναι ένα πλοίο μετασκευασμένο από ελληνικά χέρια στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Και ελπίζουμε να κάνει ένα ακόμα όμορφο και σωστό ξεκίνημα στις ΑΖΟΡΕΣ με πολύ μεγάλη διάρκεια.

Η Γέφυρα του πλοίου είναι πλήρως εξοπλισμένη, καθώς διαθέτει κάθε όργανο και βοήθημα για ασφαλή ναυσιπλοΐα.

Με λίγα λόγια το πλοίο ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο από την κατασκευή του και παρέμεινε σε άψογη κατάσταση μιας και ευτύχισε να βρεθεί σε μια οικογενειακή εταιρία που το εκτίμησε και το αγάπησε πολύ, με τις σωστές και ιδιαίτερα δαπανηρές μετασκευές και ανακαινίσεις που.

Κόντρα στην οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική ακτοπλοΐα, η εταιρία Med Lines,επένδυσε αρκετά γιατί πιστεύει το συγκεκριμένο πλοίο.

Εμείς μιλήσαμε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Μυκονιάτης στη καταγωγή και σπουδαστής στη Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών στην Αγία Παρασκευή.

Πρόκειται για τον Μάρκο Κιουκά, οποίος από μικρή ηλικία έχει πάρει τα ηνία της εταιρείας.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το πλοίο αγοράστηκε το 2017 και από τον Οκτώβριο του 2018, έχει ξεκινήσει η σημαντική μετασκευή του και σε ένα πλωτό παλάτι με ασυναγώνιστο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας .

Η εταιρεία προτίμησε να παραμείνει και να μετασκευάσει το πλοίο σε Ελληνικά Ναυπηγεία, παρόλο που συνεργάζεται με όλα τα ναυπηγεία του κόσμου. Η μετασκευή του, όπως μας δήλωσε ο κ. Κιουκάς “πραγματοποιείται σύμφωνα με τα διεθνή standards ασφαλείας και προκειμένου να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις μεταφοράς και φιλοξενίας των επιβατών το κόστος μετασκευής τους θα υπερβεί κατά πολύ το κόστος αγοράς. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε σε ένα Ελληνικό Ναυπηγείο, όπως το Νεώριο κι αυτό σηματοδοτεί μια αρχή νέας συνεργασίας. Επιλέξαμε το Νεώριο διότι είναι πολύ μπροστά από άλλα Ναυπηγεία”.

Ένα πλοίο που, όπως όλα δείχνουν, από την προσεγμένη δουλειά, την πρωτοτυπία και το μεράκι, θα γράψει τη δικιά του ιστορία. Οι εργασίες προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς από τους εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων που δουλεύουν στο πλοίο, τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εξωτερικό του, καθώς τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στις ΑΖΟΡΕΣ.

Σημειώνεται οτι η μετασκευή του πλοίου πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας το πλοίο προσαρμόστηκε στους Διεθνείς Κανονισμούς Ασφαλείας για επιβατικά πλοία και ανανεώθηκαν πλήρως οι ξενοδοχειακοί χώροι του.Έχει προστεθεί κατάστρωμα για την άνεση των επιβατών, Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, Ηλεκτρικά, Μονώσεις, πατώματα καθώς έχει κάνει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να ταξιδέψει σε διεθνή ύδατα.

Ας του ευχηθούμε καλές θάλασσες!

Υ.Γ Σε λίγες ημέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιεύσουμε νέες φωτογραφίες όταν και ολοκληρωθούν και οι τελευταίες πινελιές του πλοίου!

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here