Μεγάλη αύξηση παρουσίασε η τουριστική κίνηση του Πάσχα στην Σύρο. Σύμφωνα με επίσημη στοιχεία του Λιμεναρχείου Σύρου, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων κατέγραψε ρεκόρ στις αφίξεις, οι οποίες, για πρώτη φορά έσπασαν το φράγμα των 10.000 επισκεπτών.

Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ήρθαν στην Σύρο 11.610 επιβάτες, δηλαδή 2.200 περισσότεροι σε σχέση με το 2018 (ήταν 9.455), που καταγράφεται ως ποσοστιαία αύξηση 22%. Επίσης, στην Σύρο ήρθαν 1455 οχήματα, ενώ το αντίστοιχο νούμερο του 2018 ήταν 1173.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στο γράφημα, την τελευταία 6ετία (2013-2019) η Σύρος έχει καταγράψει εντυπωσιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης του Πάσχα που αγγίζει το 85%. Στο ποσοστό αυτό δεν συ6μπεριλαμβάνονται οι ταξιδιώτες που μετακινούνται με αεροπλάνα.

Από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την κίνηση του Πάσχα:

Εκρηκτική ήταν η αύξηση των επισκεπτών που παρουσίασε το νησί μας για τη Μεγάλη Εβδομάδα, φθάνοντας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σύρου, σε ποσοστό 22% σε σχέση με το 2018 και 85% για την τελευταία εξαετία.

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα έρχονται να συμπληρώσουν το μεγάλο κύμα αφίξεων σχολείων απ’ όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τουρισμού, καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, το οποίο μάλιστα πρόκειται να συνεχιστεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές, ανατρέποντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Η στρατηγική της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη της Σύρου ως κορυφαίου προορισμού για θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο εκπαιδευτικός και ο θρησκευτικός, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των επαγγελματιών τουρισμού, αποδίδει ολοφάνερα πλέον τους καρπούς της, με τους αριθμούς να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Αξιοποιώντας πλήρως όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά προωθητικά εργαλεία και τις πρόσφορες και καινοτόμες εφαρμογές, όπως το internet marketing, το video marketing και το story telling, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται επιθετική και στοχευμένη προβολή του νησιού μας σε ηλεκτρονικά, έντυπα, τηλεοπτικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους επιχειρηματίες για τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα που επέδειξαν, το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία για την απρόσκοπτη τήρηση της τάξης και της ασφάλειας οχημάτων και πεζών και φυσικά όλους τους επισκέπτες που επέλεξαν και φέτος τη Σύρο για τις πασχαλινές τους διακοπές και την κατέταξαν στην κορυφή των προτιμήσεων ανάμεσα στους πασχαλινούς προορισμούς.

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here