Συγκίνηση, ρίγος, δάκρυα και ένα έντονο συναίσθημα λύπης είναι αυτό που διαπερνά όλους τους παρευρισκόμενους.

 
Μεγάλη Παρασκευή. Η ημέρα που οι Χριστιανοί όλου του κόσμου ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως της συγκινητικής, διά μέσου των μνημάτων, περιφοράς του Επιταφίου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, μαθητών και πλήθους κόσμου, ο οποίος συνέρρευσε για να βιώσει την κορύφωση του Θείου δράματος.

Ο χώρος του Νεκροταφείου, πλημμυρίζει από νωρίς το πρωί από κόσμο που έρχεται για να επισκεφθεί τα μνημεία των συγγενών, φίλων και προσφιλών τους προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή. Ο κόσμος έρχεται να αφήσει λουλούδια στους τάφους όπως βιολέτες, ορχιδέες, γαρδένιες, γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα αλλά και άνθινα στεφάνια και φυσικά να ανάψει τα καντήλια.

Το Νεκροταφείο γεμίζει από κόσμο μιας και είθισται η Μεγάλη Παρασκευή να είναι η μέρα που όλοι την αφιερώνουν στους ανθρώπους που έχουν αποβιώσει.Είναι όπως έχουμε ξαναγράψει, η κατεξοχήν ημέρα μνήμης και πραγματικά το νεκροταφείο αυτή τη μέρα σφύζει από ζωή και δείχνει τόσο διαφορετικό γεμάτο από φωνές, συζητήσεις και το πλήθος ανθρώπων, μικρών και μεγάλων που νιώθουν χρέος να έρθουν και να τιμήσουν τη μνήμη των δικών τους που δεν είναι πια κοντά τους.

Στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στη Σύρο γίνεται η μοναδική στην Ελλάδα περιφορά του άψυχου σώματος του Ιησού μέσα στους τάφους, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, μαθητών και πλήθους κόσμου. 
Εκατοντάδες κόσμος περιμένει με συγκίνηση ανάμεσα στα μνήματα. Όσοι έχουν χάσει κάποιο δικό τους, στέκονται πάνω από το μνήμα του και περιμένουν να περάσει το σώμα του Ιησού.
Κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου ανέκρουσε πένθιμα εμβατήρια η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, λαμπρύνοντας ακόμη περισσότερο την τελετή, ενώ την τελετή συνοδεύει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here