Έπεσαν οι υπογραφές. 250.000 ευρώ για την ενίσχυση του εργοστασίου αφαλάτωσης Ερμούπολης

0
Εργοστάσιο αφαλάτωσης Ερμούπολης

Ο υπουργός Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης υπέγραψε σήμερα, 23/4, απόφαση για την επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Σύρου ύψους 250.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά τη βέλτιστη αξιοποίηση της αυξημένης παραγωγής (>5000 m3 ημερησίως) του εργοστασίου αφαλάτωσης Ερμούπολης, μετά την εγκατάσταση της νέας μονάδας (Δεκ.2018). Η ΔΕΥΑΣ σχεδιάζει την κατασκευή ενιαίου συστήματος επεξεργασίας (ρύθμιση οξύτητας-Ph και σκληρότητας) του τελικού προϊόντος που να καλύπτει και τις δέκα επιμέρους μονάδες παραγωγής.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σταθερή ποιότητα τελικού προϊόντος και ευκολία στην ανατροφοδοσία των φίλτρων με χημικά. Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια του συστήματος επεξεργασίας καθώς και την τοποθέτηση νέου, μεγαλύτερης διατομής, αγωγού μεταφοράς του νερού στο δίκτυο της πόλης, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 450.000 €.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΣ, ειδικά το υποέργο της τοποθέτησης νέου αγωγού έχει δημοπρατηθεί, αναμένεται να συμβασιοποιηθεί εντός των ημερών και να ξεκινήσει μετά το Πάσχα με ανάδοχο την 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ.ΡΜΟ

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here