Χωρίς πλοίο μέχρι τις 12 Απριλίου η Ανάφη!

Τα δύο πλοία που εξυπηρετούν το νησί θα βγουν ταυτόχρονα για δεξαμενισμό! - Διαμαρτυρία αύριο Τετάρτη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Χωρίς πλοίο μέχρι τις 12 Απριλίου η Ανάφη!

Δεν είναι λίγες οι φορές που με δημοσιεύματα έχουμε αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες τους χειμερινούς μήνες σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, ιδιαίτερα οι κάτοικοι των μικρών νησιών.

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει φέτος με την Ανάφη, δεν έχει προηγούμενο!

Το νησί αναμένεται να μείνει αποκομμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων μέχρι τις 12 Απριλίου, διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, καθώς τα δύο πλοία που εξυπηρετούν κάποιες μέρες της εβδομάδας το νησί (AQUA JEWEL και ΠΡΕΒΕΛΗΣ) βγήκαν ταυτόχρονα για δεξαμενισμό!

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό δεν θα δημιουργήσει προβλήματα μόνο στην μετακίνηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, αλλά κυρίως στην τροφοδοσία του νησιού σε είδη ζωτικής σημασίας (τρόφιμα, φάρμακα κλπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τραυματισμός 71χρονης

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Ανάφης πρόκειται να πραγματοποιήσουν, αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου, διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα για το νησί ανέδειξε, με επιστολή του στο cyclades24, ο δημοτικός σύμβουλος Ανάφης Ιωάννης Πατινιώτης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του Κινήματος Αλλαγής, η οποία αναφέρει:

Η Ν.Ε. Κυκλάδων του Κινήματος Αλλαγής είναι στο πλευρό των κατοίκων της Ανάφης που είναι αποκλεισμένοι χωρίς ακτοπλοϊκή διασύνδεση μέχρι τις 12 Απριλίου, επειδή τα δύο πλοία που εξυπηρετούν το νησί βγαίνουν ταυτόχρονα για δεξαμενισμό. 

Οι άφωνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κυκλάδων πρέπει να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της Ανάφης, που θα διαμαρτυρηθούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 10:00π.μ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να λύσει το πρόβλημα, προκειμένου να σταματήσει αυτός ο άνευ προηγουμένου αποκλεισμός του νησιού που επιφέρει προβλήματα στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών καθώς και στην τροφοδοσία προϊόντων, τροφίμων και φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Να δοθεί λύση εδώ και τώρα.