Αναβίωση του εθίμου της τελευταίας αποκριάς των Καθολικών με το κάψιμο του Καρνάβαλου

0
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου Άρωμα Παράδοσης Θεματοφύλακας των παραδόσεων της Σύρου αναβίωσε την τελευταία αποκριά των καθολικών με παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς, το κάψιμο του Καρνάβαλου , κρασάκι και ζεστή παραδοσιακή φασολάδα..Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης- Τμήμα Πολιτισμού και με την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων , Ηπειρωτών, Στερεοελλαδιτών, Φοίνικα και ΚΑΠΗ τμήματα Βάρης και Άνω Σύρου.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός Γιώργος , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού, ο πρόεδρος της Επιτροπής ΚΑΠΗ Απόστολος Ρουσσουνέλος , η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου Αγνή Φρέρη, η αντιπρόεδρος του τοπικού Φοίνικα και υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος, Ρόζα Ξανθάκη, το γνωστό Συριανό μοντέλο και υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με τον κ. Χατζημάρκο, Έφη Αναστασοπούλου, καθώς, ο υποψήφιος σύμβουλος Ανω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος και η υποψήφια κα. Ευαγγελία Ζάχαρη.
Το παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμο για την στήριξη σε αυτή την εκδήλωση , τους συμμετέχοντες συλλόγους
καθώς επίσης τον κ. Ραουζαίο Παύλο για την κατασκευή του καρνάβαλου.
 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης το γλέντι συνεχίστηκε στο ΚΑΠΗ Άνω Σύρου.