Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019
Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 το οποίο έλαβε χώρα στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο του Γαλατσίου, κατέλαβαν 3 μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Σύρου.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι μαθητές ξεπέρασαν τους 2000 με συνολικά 454 ομάδες από όλη την Ελλάδα να διαγωνίζονται στην μεγάλη γιορτή της ρομποτικής.
 
Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την ανακοίνωση των θεμάτων, συνεχίστηκε με πέντε μήνες εντατικής δουλειάς, κορυφώθηκε με τους 13 προκριματικούς διαγωνισμούς και οδεύει, πλέον, στην ολοκλήρωσή του με τον Τελικό.
Το γυμνάσιο παρουσίασε ρομποτικές κατασκευές με θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» και «Πρωτέας», ενώ οι μαθητές Λυκείου «SmartCities».
 
Τελικά τα παιδιά μας έδειξαν το πόσο ικανά μπορεί να γίνουν μέσα απο ένα Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, κάνοντας υπερήφανους, καθηγητές, συμμαθητές γονείς και Συριανούς!
Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στην συριανή ομάδα και ειδικότερα στους Μάρκο Μανταδάκη, Πέτρο Μανταδάκη και Μάριο Ρούσσο, καθώς και στον καθηγητή τους, Γιάννη Μαραγκό.
Μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή και ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία, η Συριανή ομάδα του 2ου Γυμνασίου Σύρου κατέκτησε την 1η θέση.
Η ομάδα μας καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, μπορεί να κάνει την μάθηση συναρπαστική και όμορφη.
Πολλά συγχαρητήρια στα αγόρια μας για την ΠΡΩΤΗ θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ρομποτικής στην Αθήνα!!!
loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here