Σύρος: Καθαρά Δευτέρα με κέφι, σαρακοστιανά, χαρταετούς και Υποψηφίους…

0
Καθαρά Δευτέρα
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι Συριανοί γιόρτασαν παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα, τόσο στα χωριά όσο και στις συνοικίες της Ερμούπολης, με γνώμονα το κέφι, την καλή διάθεση και φυσικά τα σαρακοστιανά εδέσματα.
Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και η αγάπη προς τα παραδοσιακά μας έθιμα, αποτέλεσαν τα βασικά κίνητρα για τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών της Σύρου στα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας.
Αρκετός κόσμος έκανε τη βόλτα τους στις εξοχές του νησιού, για να πετάξουν τον πατροπαράδοτο χαρταετό και να λάβουν μέρος στο κάψιμο του καρνάβαλου.
Ανάμεσα τους και αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που έκαναν τη γνωστή περατζάδα για να χαιρετήσουν και να σφίξουν το χέρι του κόσμου.
Εκτός απο υποψηφίους, οι πολύχρωμοι αετοί γέμισαν το ουρανό, καθώς με την ηλιόλουστη μέρα και το ελαφρύ αεράκι ήταν και η ιδανική ημέρα για ένα αυτοσχέδιο πικ-νικ.
Συγκεκριμένα, στα Λαζαρέττα, στο Γαλησσά, στην Βάρη, στη Ποσειδωνία, στο Μάννα στην Ανάσταση και στο Δανακό γιορτάστηκαν τα κούλουμα με νηστίσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί, κέφι τραγούδι και χορό.

Oι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το κάψιμο του καρνάβαλου που σηματοδοτεί το τέλος της αποκριάς και το ξεκίνημα της σαρακοστής.
Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019, οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το Κάψιμο του Καρνάβαλου στην Πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο, αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00. Πρόκειται για την αναβίωση του εθίμου της τελευταίας Αποκριάς των Καθολικών.