Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σύρο (ΦΩΤΟ)

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σύρο

0

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σύρο (ΦΩΤΟ)

Με την παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σύρο.

Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στη Σύρο.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε δοξολογία και κατατέθηκαν στεφάνια σε μνημεία διαφόρων περιοχών της Σύρου όπως στην Άνω Σύρο, στην Βάρη, στην Ποσειδωνία, στον Φοίνικα, στον Πάγο, στο Μάννα και στον Γαλησσά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε μετά το πέρας της δοξολογίας από την πολιτική επιστήμων και εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα. Αγγελική Βουτσίνου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου) και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους των πολιτειακών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και λοιπών Σωματείων και Συλλόγων.

Η παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα με του συριανούς να τιμούν όπως κάθε χρόνο την Εθνική απελευθέρωση. Στην παρέλαση συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου, το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Σύρου, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, αντιπροσωπεία των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ο Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do Ερμούπολης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και ένοπλο πεζοπόρο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.