“Ανώμαλος δρόμος” η συζήτηση για το Syros Run 2019

Για κακή αντιμετώπιση και συνεργασία από την πλευρά του Δήμου έκαναν λόγο οι Δρομείς Σύρου - Ένταση και διαπληκτισμοί στην συζήτηση για την χρηματοδότηση του αγώνα

“Ανώμαλος δρόμος” η συζήτηση για το Syros Run 2019

Με αρκετή ένταση και διαπληκτισμούς, αλλά και παράπονα του Συλλόγου Δρομέων Σύρου προς την Δημοτική Αρχή, συνοδεύτηκε η συζήτηση για την χρηματοδότηση του Syros Run 2019 στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην εισήγησή του ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης αναφέρθηκε στην σχετική απόφαση της Αθλητικής Επιτροπής που πρότεινε την χρηματοδότηση του αγώνα με 1.500 ευρώ.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος των Δρομέων Σύρου Παναγιώτης Παπουτσάς, ο οποίος εξέφρασε παράπονα προς την Δημοτική Αρχή για κακή αντιμετώπιση και συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο, διαβάζοντας και σχετική επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Όμιλος Αντισφαίρισης Σύρου: Γενική Συνέλευση

Ο κ. Παπουτσάς ανέφερε ότι το αίτημα του Συλλόγου καθυστέρησε σημαντικά να εξετάστεί (έχει κατατεθεί από τον Οκτώβριο), ενώ το ποσό που δίνει ο Δήμος είναι σαφώς μικρότερη από αυτό που είχε συμφωνηθεί, κάνοντας λόγο για προφορική δέσμευση του κ. Πρίντεζη για χρηματοδότηση ύψους 5000 ευρώ.

Απαντώντας, ο κ. Πρίντεζης ανέφερε ότι πέρυσι δεν υπήρξε καθόλου χρηματοδότηση και ότι φέτος αποφασίστηκε να δοθεί το ποσό των 1.500 ευρώ, καθώς γίνεται προσπάθεια για ισότιμη μεταχείριση συλλόγων και διοργανώσεων. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι είχε δεσμευτεί για ποσό 5.000 ευρώ, ενώ τόνισε πως εκείνος θεωρεί ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην εξέταση του αιτήματος.

Ο κ. Παπουτσάς ανταπάντησε πως πρόκειται για μία διοργάνωση που συνεχώς “μεγαλώνει” και φέρνει εκατοντάδες επισκέπτες στο νησί, τονίζοντας πως πρόκειται ουσιαστικά για μία διοργάνωση του Δήμου στην οποία οι Δρομείς Σύρου προσφέρουν την βοήθειά τους και τον προσωπικό τους χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Σύρου: Ανακοίνωση λήξης μαθημάτων

Πρόσθεσε πως η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στις συμμετοχές που ενδέχεται να φτάσουν τις 2.000, ο προπολογισμός υπολογίζεται στα 25.000 ευρώ, ενώ υπάρχει προφορική δέσμευση της Περιφέρειας για αύξηση της χρηματοδότησης από τα 3.200 στα 5.000 ευρώ.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ υπήρξαν στιγμές έντασης και διαπληκτισμοί.

Τελικά σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις, αυτή της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση 1.500 ευρώ με την προσθήκη το θέμα να ξανασυζητηθεί για επιπλέον χρηματοδότηση και αυτή της μείζονος μειοψηφίας για χρηματοδότηση 4.000 ευρώ.

Τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής με οριακή πλειοψηφία (11 υπέρ και 10 κατά).