Εξαγγελία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για επισκευή του γηπέδου της Βάρης

0

Τη δημιουργία αθλητικού συγκροτήματος στη Βάρη αποφάσισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποδεχόμενη την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη μελέτη, δημοπράτηση και χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της.

Στο αθλητικό συγκρότημα, το οποίο θα κατασκευαστεί στη θέση που βρίσκεται το σημερινό γήπεδο ποδοσφαίρου, προβλέπονται:

  1. Κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ και Βόλεϊ
  2. Κατασκευή γηπέδου Ποδοσφαίρου 5Χ5 με χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμό
  3. Κατασκευή γηπέδου Τένις
  4. Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γιώργος Λεονταρίτης αναφέρει τα εξής:

«Αποδεχθήκαμε άμεσα και υλοποιούμε την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Βάρης.  Θεωρώ σωστό και δίκαιο η μεγαλύτερη πληθυσμιακά κοινότητα του νησιού να αποκτήσει το δικό της αθλητικό συγκρότημα.  Η κατασκευή του θα αναβαθμίσει τα αθλητικά δρώμενα στην κοινότητα και στο νησί και θα δώσει τη δυνατότητα στη νεολαία να φιλοξενείται σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

Μετά την χρηματοδότηση της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου από το ΕΣΠΑ (προϋπολογισμού 1.550.574€, ο οποίος πιθανότατα θα ανέλθει στο ποσόν του 1.965.574€ μετά και την αγορά οικοπέδου και τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη νεολαία και τους κατοίκους της μεγαλύτερης κοινότητας του νησιού, η οποία στερείτο στοιχειωδών αθλητικών εγκαταστάσεων για πολλά χρόνια .»