Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου, η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα 2019» με πρωταγωνιστές το τσίπουρο, το ούζο, τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ).

Η υψηλή ποιότητα της έκθεσης διασφαλίστηκε από την εταιρία Vinetum, που η εξειδίκευση και η πείρα της στην επιτυχημένη διοργάνωση εκθέσεων κρασιού και άλλων αλκοολούχων ποτών (Οινόραμα, Διονύσια, Αφρός και Φυσαλίδες, Ζυθογνωσία κ.α.) ξεπερνούν πλέον την εικοσαετία.

Το ούζο άνοιξε τις παράλληλες εκδηλώσεις της εφετινής διοργάνωσης, με ειδική εκδήλωση που είχε τον τίτλο «Το ούζο στο προσκήνιο: γεύση και πολιτισμός» και η οποία περιλάμβανε τις ενότητες: A) Ουζερί και ουζομεζέδες: ένας ελληνικός θησαυρός με τον ερευνητή Γιώργο Πίττα, δημιουργό του www.GreekGastronomyGuide.gr και B) το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο με τον Χάρη Βεκρή, δημιουργό του www.tsou.gr (τα άπαντα του ούζου).

Μέσα από την πολυετή έρευνα και τα ταξίδια του Γιώργου Πίττα, οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν λαχταριστούς ουζομεζέδες από όλα τα μέρη της πατρίδας μας και να ακούσουν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις του συγγραφέα των εξαιρετικών βιβλίων «Τα καφενεία της Ελλάδας» και «Πανηγύρια στο Αιγαίο».

Το αφιέρωμα στο ούζο συνεχίστηκε με την παρουσίαση από τον Χάρη Βεκρή του έργου και των συνεργατών της συριανής ιστοσελίδας www.tsou.gr που ασχολείται αποκλειστικά με την προώθηση και τη στήριξη των παραγωγών του εθνικού μας ποτού.

Τα γέλια των θεατών από τις απολαυστικές σκηνές παλιού ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστή το ούζο που φύλαγε για το τέλος ο Χάρης Βεκρής, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση – αφιέρωμα στο ποτό της παρέας και του κεφιού.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here