Σύρος: Σοβαρός τραυματισμός εργάτη στο πόδι

0

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Σύρο με θύμα εργαζόμενο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή εργαζομένων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εργάτη ο οποίος απασχολείται από τη Δ/νση Δασών Κυκλάδων σε εξωτερικές εργασίες, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το θύμα υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πόδι.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 7/2/2019 σημειώθηκε εργατικό ατύχημα στη Σύρο σε εργαζόμενη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, με σοβαρό τραυματισμό στο πόδι!

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων πανελλαδικά εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των επικινδύνων συνθηκών που καλούνται να δουλέψουν αρκετοί συνάδελφοι μας πανελλαδικά, με ανεπαρκή μέτρα προστασίας και ελλιπή εξοπλισμό.

Ακόμα αποδεικνύεται πως τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι πρόχειρα στημένα,  προκειμένου να καλύψουν άμεσα τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό χωρίς σωστό σχεδιασμό και με ανεπαρκή εκπαίδευση.

Η επιτροπή εργαζομένων κοινωφελούς προγραμμάτων Σύρου, από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ζήτημα της ανεπάρκειας σε κατάλληλο εξοπλισμό και μέτρα ασφάλειας και απαιτεί να παρθούν και άμεσα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων!

Διεκδικούμε την άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων ανάλογα με το χώρο, το επάγγελμα, τα καθήκοντα, με τον απαραίτητο κάθε φορά εξοπλισμό!