«Σκέψεις και κρίσεις για το Δήμο μας και το νησί μας»

0

Πέρασαν σχεδόν 4,5 χρόνια από τότε που ο Συριανός λαός  έδωσε την εντολή στην παράταξη του κ. Γ. Μαραγκού «Η Σύρος που αξίζουμε» να βγάλει το νησί μας από την στασιμότητα και την αδράνεια που βρισκόταν για πολλά χρόνια και να το βάλει σε μια πορεία ανόδου και ανάπτυξης, με ενότητα, σύμπνοια, αλληλεγγύη και συνεργασία όλων μας. Μακριά από παντός είδους διχασμούς και φανατισμούς.

Η δημοτική μας αρχή όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι αγωνίστηκε σκληρά με συνέπεια και σχέδιο, χειρίστηκε τις διάφορες υποθέσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εργατικότητα και οικονομία. Και κατάφερε να πετύχει αποτελέσματα, τα οποία είναι ορατά και μόνο σε όσους δεν θέλουν να τα δουν ή κάνουν πως δεν τα βλέπουν  είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα σήμερα πλέον να πνέει άνεμος αισιοδοξίας και ελπίδας  για το μέλλον του νησιού μας και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες  η Σύρος να βρίσκεται σήμερα σε τροχιά δημιουργίας, εξέλιξης και ανάπτυξης.

Κανείς νοήμων άνθρωπος βέβαια δεν θα πει ότι ο νυν Δήμαρχος είναι ο τέλειος, ο αλάνθαστος και ότι έκανε τα πάντα στο διάστημα της μέχρι τώρα θητείας του, γιατί  κανείς δεν κρατάει στα χέρια του το μαγικό ραβδί να αλλάξει τα πάντα από την μια ημέρα στην άλλη.

Από την άλλη  δεν μπορεί κανείς να τον ισοπεδώνει και να μηδενίζει το έργο του και να χρησιμοποιεί κατά την γνώμη μου εναντίον του ταπεινωτικές , περιφρονητικές και απαξιωτικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς.

Οι περισσότεροι σχεδόν επικριτές του δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αναφερθούν στα πεπραγμένα  της Δημοτικής Αρχής. Είτε να τα διαψεύσουν, είτε να τα κρίνουν, είτε να τα συγκρίνουν με δρώμενα άλλων δημαρχιακών περιόδων, προτιμούν γενικόλογες και αυθαίρετες κρίσεις και σκωπτικά σχόλια.

Φυσικά εγώ ούτε εκφράζω, ούτε ερμηνεύω, ούτε εκπροσωπώ, ούτε είμαι συνήγορος, ούτε αβανταδόρος κανενός. Πάντα ελεύθερα λέω τη γνώμη μου κατά συνείδηση.

Όμως αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σε κάποιες δημοσιογραφικές απόψεις  για τις οποίες,εφ΄ όσον υπάρχει δημόσιος λόγος, πρέπει να υπάρχει και αντίλογος. Αυτός είναι ο κανόνας της Δημοκρατίας.

  • Πρόσφατα αναγγέλθηκε η υποψηφιότητα της κας Μ. Αγγελοπούλου από άλλο συνδυασμό, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στο πλευρό του κ. Δημάρχου. Με γεια της με χαρά της, έχει το δικαίωμα της επιλογής της και είναι σεβαστό απόλυτα. Παράλληλα την εκθειάζουν για ένα θετικό αποτέλεσμα του Δήμου μας για τα Ταφικά Μνημεία. Δικαιούται επαίνου η κα Αγγελοπούλου. Όμως η ίδια ήταν Πρόεδρος σχετικής Δημοτικής Επιτροπής για τα Ταφικά Μνημεία, άρα το όποιο αποτέλεσμα οφείλετο σε συλλογική δράση και δεν είναι αποτέλεσμα ενός μεμονωμένου προσώπου. Δικαιούνται επαίνου και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, όπως και ο κ. Δήμαρχος και οι στενοί συνεργάτες του. Αυτά όμως για διάφορους λόγους αποσιωπώνται.
  • Ως προς την ανεξαρτητοποίησή της και την παραίτηση της από την θέση της Προέδρου της Επιτροπής Διάσωσης Ταφικών Μνημείων και από την θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποδεικνύεται ότι η κ. Μ. Αγγελοπούλου σύμφωνα με τα λεγόμενά της από το φθινόπωρο τουλάχιστον του 2018 είχε αρχίσει τα μαγειρέματα και το πολιτικό της φλερτ με άλλη παράταξη, χωρίς να παραιτηθεί ως όφειλε από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε. Αλλά φαίνεται ήθελε να πατάει σε δύο βάρκες, για τους δικούς της λόγους, που δεν μας αφορούν στο κάτω-κάτω.
  • Όσον αφορά το θέμα με κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφορικά με τους υποψηφίους Δημάρχους στη Σύρο και το ποιο Κόμμα υποστηρίζει ποιόν εγώ στέκομαι στην επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που για την Σύρο δεν υπάρχει καμία επίσημη υποστήριξη ή χρίσμα από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πέραν αυτού δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια.
  • Σε άλλο δημοσίευμα φαίνεται να στεναχωρήθηκαν κάποιοι κύκλοι με την παρουσία του δικηγόρου κ. Νικήτα Γρυπάρη στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου κ. Γ. Μαραγκού. Δημιούργησαν ένα πικρόχολο σχόλιο εναντίον του λόγω της ιδιότητος του ως Συνηγόρου του Πολίτη και της Επιχείρησης, για δήθεν παραβίαση όχι του Νόμου, αλλά της ηθικής τάξης. Ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του κ. Γρυπάρη , γιατί δεν έχει ανάγκη, είναι γνωστή η παρουσία του στα κοινά και όχι μόνο, αλλά και η μεγάλη προσφορά στον τόπο μας από διάφορες επάλξεις. Αλλά σίγουρα η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του κ. Γ. Μαραγκού επισφραγίζει την αλήθεια ότι το ψηφοδέλτιο του κ . Μαραγκού είναι και ενωτικό και υπερκομματικό.

Τέλος το χιούμορ είναι καλό και το χρειαζόμαστε, ακόμη κι αν είναι του τύπου Ράδιο-Αρβύλα, άλλωστε η Σύρα είναι η πατρίδα του Σουρή, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται γενικά και αόριστα, είτε λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, είτε με σκοπό την διαστρέβλωσηή απόκρυψη της αλήθειας και της πραγματικότητας. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτός που δεν τον κατονομάζουν, αλλά τον φωτογραφίζουν  ότι περνά τον χρόνο του ξύνοντας τα φρύδια του ή έχει αφοσιωθεί στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του κλεισμένος στο γραφείο του, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν και παράγουν έργο, μόλις προχθές, επέστρεψε  από την Αθήνα, έχοντας στην τσέπη του την προγραμματική σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού για την ανακατασκευή του Σταδίου Πευκακίων, ένα έργο που είχε βαλτώσει για πολλές δημαρχιακές τετραετίες και όχι μόνο.

Από εκεί και πέρα μην εκπλησσόμεθα που πετροβολούν διάφοροι τον κ. Δήμαρχο από διάφορες κατευθύνσεις, γιατί όταν ένα δένδρο που στέκεται όρθιο και καρποφορεί και είναι βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση του κόσμου και αγκαλιάζει όλους τους Συριανούς και αγωνίζεται για να τους δώσει μέλλον, προοπτική και ελπίδα και έχει επιτυχίες πολλές και σε πολλούς τομείς είναι επόμενο να συγκεντρώνει και τα βέλη και τα πυρά από διάφορες κατευθύνσεις. Ο λαός όμως δεν τρώει κουτόχορτο, έχει μυαλό, κρίση και επίγνωση και ξέρει να κρίνει, να συγκρίνει και να αποφασίζει. Αυτός έχει και τον τελευταίο λόγο.

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΔΑΦΝΑΣ

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here