Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος Μαρίζα Αγγελοπούλου

0

Την παραίτησή της από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Διάσωσης Ταφικών Μνημείων, υπέβαλε η δημοτική σύμβουλος, Μαρίζα Αγγελοπούλου. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το συνδυασμό του νυν δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού.

Η κ. Αγγελοπούλου ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα είναι υποψήφια με το συνδυασμό του Νίκου Λειβαδάρα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, οπότε, η παραίτηση ή η απομάκρυνσή της από τις προαναφερόμενες θέσεις αποτελούσε θέμα χρόνου.

Σε επιστολή της προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα ΜΜΕ αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 21 Ιουνίου 2017 είχα υποβάλει γραπτώς στον Δήμαρχο την παραίτηση μου από τις θέσεις ευθύνης εντεταλμένης Παιδείας, προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, εντεταλμένης Δημοτικής Βιβλιοθήκης και προέδρου Επιτροπής Διάσωσης Ταφικών Μνημείων.

Στο κείμενό της παραίτησης μου εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούσαν να παραχθούν αποτελέσματα που να ικανοποιούν  τους δημότες.

Ο Δήμαρχος τότε μου είχε ζητήσει πίστωση χρόνου για να ρυθμίσει τα προβλήματα που του ανέφερα.

Μετά από μήνες συζητήσεων καταφέραμε να συμφωνήσουμε μόνο στα θέματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των Ταφικών Μνημείων, δυο καθήκοντα στα οποία και επικέντρωσα έκτοτε τις προσπάθειές μου.

Στους συγκεκριμένους τομείς (Βιβλιοθήκη, Ταφικά Μνημεία) παρά τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν οι δυσκολίες της συνεργασίας μου με τον Δήμαρχο ήταν τόσο μεγάλες που αποφάσισα να μην συνεχίσω την συνεργασία μου μαζί του στην επόμενη δημοτική θητεία. (Με αποκλειστική ευθύνη και υπαιτιότητα του Δημάρχου λχ δεν επιτεύχθηκε απολύτως τίποτα κατά την συνάντησή του με την τέως Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Κονιόρδου).

Τον ενημέρωσα για την απόφασή μου αυτή στις 29 Νοεμβρίου 2018. Μετά από δική μου πρόταση την οποία και αποδέχτηκε ο Δήμαρχος, συμφωνήσαμε ότι δεν θα έπρεπε η προεκλογική περίοδος να γίνει αιτία δημιουργίας προβλημάτων στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δημότες. Γι’ αυτό και συνέχισα να εκτελώ κανονικά τα καθήκοντα μου.

Για το επόμενο διάστημα είχα προετοιμάσει μια σειρά από εκδηλώσεις, με πρώτη την εκδήλωση για τα Ταφικά Μνημεία τις 23 Μαρτίου 2019 στο θέατρο Απόλλων, η οποία είχε αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 28 Νοεμβρίου 2018.

Επειδή η Επιτροπή Διάσωσης Ταφικών Μνημείων δεν έχει διοικητική υποστήριξη είχα ζητήσει από την γραμματέα του Δημάρχου να συντάξει την εισήγηση έγκρισης δαπάνης φιλοξενίας των προσκεκλημένων.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες μου όμως η εισήγηση αυτή -που έχει ζητηθεί από τις αρχές του έτους- ακόμα εκκρεμεί.

Πεποίθηση μου είναι ότι τα οποιαδήποτε “αξιώματα” έχουν νόημα μόνον αν συνοδεύονται από αντίστοιχο έργο και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εφόσον δεν έχω πλέον την δυνατότητα να παράγω έργο παραιτούμαι από τις θέσεις ευθύνης της προέδρου Επιτροπής Διάσωσης Ταφικών Μνημείων και της εντεταλμένης Δημοτικής Βιβλιοθήκης και αποχωρώ από την δημοτική ομάδα του κ. Γ. Μαραγκού. Τίτλοι και «αξιώματα» χωρίς την δυνατότητα παραγωγής έργου δεν μου χρειάζονται.

Με εκτίμηση

Μαρίζα Αγγελοπούλου