Σύρος: Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση η Β’ φάση επέκτασης του αεροδρομίου

0

Στην Σύρο βρέθηκε την Παρασκευή ο Συντονιστής Ένταξης Έργων Αεροδρομίων στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Μαραγκό, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη δημοπράτηση του έργου ταπείνωσης του λόφου “Νεραίδα”.

Πρόκειται για τη Β΄ φάση του έργου επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου Σύρου (η Α’ φάση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη). Όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση, το στάδιο προγραμματισμού και σχεδιασμού του έργου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εντός των προσεχών εβδομάδων, αναμένεται ο διαγωνισμός για τη δημοπράτησή του. Όπως, άλλωστε, είναι γνωστό το σημαντικότερο στάδιο του έργου ήταν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις εκτάσεων άνω των 15 στρεμμάτων, το οποίο έχει περατωθεί.

Το έργο ταπείνωσης του λόφου «Νεράιδα» είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι θα επιτρέψει την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση του ωφέλιμου μήκους διαδρόμου του αεροδρομίου.

“Η αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του αεροδρομίου μας, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη βασική πύλη εισόδου, μετά το λιμάνι της Ερμούπολης, πρόκειται να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης της Σύρου, μέσω της απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών, μέσω της αξιοποίησης διασυνδεδεμένων πτήσεων (connection flights), καθώς και μέσω της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για το νησί μας, το οποίο εξαρχής πιστέψαμε και επιδιώξαμε με αποφασιστικότητα και το οποίο επιτέλους οδηγείται στην ολοκλήρωση. Η Σύρος, τους επόμενους μήνες, αποκτά σε λειτουργία ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο, το οποίο την τοποθετεί δυναμικά στον αεροπορικό χάρτη”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here