“Η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά εμφανίζεται ανακόλουθη μεταξύ λόγων και έργων”

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Πρώτα η Σύρος" της Μαρίας Καζαντζάκη για το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου Κορνηλάκη στο Πανεπιστήμιο

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Πρώτα η Σύρος” της Μαρίας Καζαντζάκη για το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου Κορνηλάκη στο Πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο είναι για την Σύρο τα τελευταία 20 χρόνια, ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής του νησιού.

Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή, για μια ακόμη φορά εμφανίζεται ανακόλουθη μεταξύ λόγων και έργων.

Αρκετές φορές κατά την διάρκεια της θητείας της χρησιμοποίησε το Πανεπιστήμιο, για να επιδείξει το «δήθεν» έργο της και έχει δεσμευτεί δημόσια για παραχωρήσεις δημοτικών κτιρίων ως υποστηρικτικών ενεργειών για την στέγαση του Πανεπιστημίου.

Είναι αδιανόητο, η Δημοτική Αρχή της Σύρου να αντιμετωπίζει την πανεπιστημιακή κοινότητα με την ψηφοθηρική λογική, η οποία την διακατέχει και η οποία γίνεται εντονότερη εν μέσω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.

Είναι αδιανόητο, να μην μπορεί η Πανεπιστημιακή κοινότητα να προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό για το μέλλον του Πανεπιστημίου στην Σύρο, να μην μπορεί να συζητήσει προτάσεις και να συμφωνήσει σε λύσεις, διότι ο Δήμος μας είναι αναξιόπιστος απέναντί της.

Τα όσα είδαν σήμερα το φώς της δημοσιότητας, περί υπαναχώρησης της Δημοτικής Αρχής από όσα η ίδια υποσχέθηκε αναφορικά με την παραχώρηση του ισογείου του κτιρίου Κορνηλάκη, λόγω της αντίδρασης των μελών του συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτα.

Η εύκολη λύση της επίρριψης της ευθύνης σε τρίτους, όταν επί χρόνια η Δημοτική Αρχή υποσχόταν την συγκεκριμένη λύση χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις και όλα αυτά λίγους μήνες πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, μόνο ως σοβαρή αντιμετώπιση ενός θεσμού, της σημασίας του πανεπιστημίου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περαιτέρω, διότι πιστεύουμε ότι θέματα μείζονος σημασίας όπως αυτό, δεν είναι δυνατόν να λυθούν μέσω ανακοινώσεων και δελτίων τύπου.

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να έχει την ευθιξία να συζητήσει το θέμα ενώπιων των Συριανών, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here