“Θέατρο Απόλλων” – Ένα κόσμημα στην καρδιά της Ερμούπολης (Βίντεο)

0

Το ιστορικό θέατρο Απόλλων είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σύρου, καθώς αποτελεί έμβλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμούπολης. Δημιουργήθηκε το 1864 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό που εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό του από 4 εντυπωσιακά ιταλικά πρότυπα συμπεριλαμβανομένης της σκάλας του Μιλάνου και έκτοτε κοσμεί την καρδιά της πρωτεύουσας Ερμούπολης. Η αυλαία του θεάτρου Απόλλων άνοιξε με έναν ιταλικό θίασο που μεταξύ άλλων παραστάσεων ανέβασε την περίφημη ιταλική όπερα Τραβιάτα. Το αρχιτεκτονικό του μεγαλείο, όμως, δεν κατάφερε να αποτρέψει τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη με την πάροδο των χρόνων. Το θέατρο Απόλλων αναγκάστηκε να κλείσει και να περάσει μια μεγάλη περίοδο ανακαινίσεων και παρεμβάσεων με τη χρηματοδότηση του κράτους, του ΕΟΤ και την καλλιτεχνική επίβλεψη του Δημήτρη Φόρτσα και του αρχιτέκτονα Πέτρου Πικιώνη έως το 2000. Σήμερα το θέατρο φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Αιγαίου, διάσημα θεατρικά έργα και παραστάσεις παγκόσμιου βεληνεκούς.

Το “Science Behind Music” είναι μια νέα Εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική εκπομπή στο YouTube, με θέμα τις επιστημονικές πτυχές της μουσικής και του πολιτισμού.

Παρακολουθήστε μία ιστορική αναδρομή στο “Θέατρο Απόλλων” της Ερμούπολης, με καλεσμένους τους Γιώργο Μιχαλάκη, Νίκο Ρούσσο και Φώτη Τσαντήλα.

 

Το “Science Behind Music” στα Social Media: Facebook: http://bit.ly/sbmFb Instagram: http://bit.ly/sbmInsta Περισσότερα στο http://sbm.yannisroussos.gr

Εκτέλεση παραγωγής Prisma Audiovisual Projects http://prismaprojects.gr — Οι χορηγοί του επεισοδίου:

Cyclades 24 – http://cyclades24.gr

YouTube κανάλι – https://www.youtube.com/user/cyclades24

Ζάχαρη & Αλάτι: http://zaxarikaialati.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here