Απέσυρε το ενδιαφέρον της η ΟΝΕΧ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Επικεντρώνεται στο Νεώριο

0

Δεν προχωράει το πλάνο της εταιρίας ΟΝΕΧ για την εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας. Παρά το εκφρασμένο ενδιαφέρον της εταιρίας και του μεγαλομετόχου της, Πάνου Ξενοκώστα, η συγκεκριμένη επένδυση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, δεν κατέθεσε προσφορά στον διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, αποσύροντας το αρχικό της ενδιαφέρον.

Επισήμως, η ΟΝΕΧ, του Πάνου Ξενοκώστα, επέλεξε να μην καταθέσει προσφορά, ενημερώνοντας σχετικά (την τελευταία μέρα υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών) για τις προθέσεις της. Η ΟΝΕΧ φαίνεται να έχει «σοβαρές επιφυλάξεις» για τον τρόπο επιλογής του προτιμητέου επενδυτή από την KPMG, η οποία και είχε αναλάβει να «τρέξει» τον σχετικό διαγωνισμό.

Μάλιστα στο παρασκήνιο, εκπρόσωποι της ΟΝΕΧ έλεγαν ότι η εταιρεία θα προτιμούσε η επιλογή να γίνει μέσα από διυπουργική Επιτροπή, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Νεωρίου, που όπως η ίδια θεωρεί, είναι η μόνη που διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό.

Η παραπάνω εξέλιξη, προφανώς και έχει θετικό αντίκτυπο για το Νεώριο, με τον κ. Ξενοκώστα και τους συνεργάτες του, να δείχνουν ότι σε επίπεδο ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας, επικεντρώνονται αποκλειστικά στο ναυπηγείο της Σύρου.

Ήδη έχουν προχωρήσει στην εξυγίανση της ιστορικής επιχείρησης, έχουν αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του ναυπηγείου και υλοποιούν ένα πλάνο με σημαντικές επενδύσεις και συνεργασίες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Νεωρίου και τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων απασχόλησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here